Tom Ford kopierte seg selv 20 år etter

Ser du likheten?

Publisert Sist oppdatert

90-tallet er tilbake i motebildet for fullt, og det er ikke vanskelig å se hvem Tom Ford har latt seg inspirere av denne sesongen - hans egen storhetstid i Gucci for 20 år siden.

Fords storhets tid som sjefsdesigner for Gucci på 90-tallet er ikonisk og da spesielt den røde velourdressen fra hans a/w 1996 kolleksjon, som Gwyneth Paltrow gikk med på MTV-Awards senere samme året.

Kopierte seg selv

En av de sterkeste looksene fra Tom Fords a/w 2019 kolleksjon, var dette røde monokrome antrekket bestående av en dyprød fløyels blazer, burgunderrød pologenser, røde silkebukser og dyprøde plattformsandaler.

Under moteuka i New York nylig dukket Gigi opp i dette antrekket fra Tom Ford sin a/w 2019 kolleksjon, som er forbausende likt det antrekket han designet for Gucci for 16 år siden.

Det er klart litt av grunnen til at akkurat dette røde antrekket står så ut, er fordi it-girl Gigi Hadid har det på seg, hun er uten tvil en av de største supermodellene akkurat nå.

Men det er også fordi looken ligner ekstremt mye på Tom Fords mest ikoniske look fra storhetstiden sin i Gucci på 90-tallet: den røde velourdressen fra hans a/w 1996 kolleksjon.

Gucci 1996

I 1996 viste Gucci, i regi av Tom Ford, frem dette dyprøde veloursettet på catwalken. Ikke vanskelig å se hvor han har fått inspirasjonen sin fra. Tom Ford aw19 har mange likhetstrekk til Gucci sin 1996-kolleksjon.

Gigi Hadid er en av nåtidens største moteikoner og it-girls, litt tilsvarende det Gwyneth Paltrow var på 90-tallet, da hun blant annet datet Brad Pitt.

90-talls ikonet

Gwyneth Paltrow skapte overskrifter da hun dukket opp i denne velourdressen fra Gucci på MTV Music Awards i 1996.

Noen husker kanskje da Gwyneth Paltrow dukket opp i dette antrekket under MTV Video Music Awards i 1996? Det ikoniske bildet av Gwyneth i den røde velourdressen har vært inspirasjon for mange helt siden.

Med bare en runway-look har Mr Ford nå klart å minne oss på hvor det hele startet – hos Gucci på 90-tallet.

Flere bilder fra den lekre Tom Ford-visningen

Foto: ImaxTree.

Foto: ImaxTree.

Foto: ImaxTree.

Foto: ImaxTree.

Foto: ImaxTree.

Foto: ImaxTree.

Tom Ford som vi kjenner han, i velourdressjakke og pilotbriller. Foto: ImaxTree.

Gwyneth Paltrow og Goop blir TV-serie

Vi elsker den nye kampanjen til Gucci

Powered by Labrador CMS