mote

7 kjoletrender for denne sesongen

Hei, sommergarderoben! Moteikon og modell Elsa Hosk i minikjole med cutouts fra Cult Gaia.

Endelig kjolevær!

Publisert Sist oppdatert

Plutselig var våren her, og det er (faktisk) trygt å pakke vekk de tykkeste plaggene. Det er på høy tid å hente fram de lette materialene fra innerst i skapet - og glede seg til de fine månedene vi har foran oss! 

Ingen vår og sommer uten fine kjoler. Enten du er en minimalistisk, girly eller kjole-over-buksen-type, er det særlig 9 kjoletrender som utpeker seg akkurat nå.

1. Drop waist

En slags variant av den noe utskjelte low waist-trenden, men mer subtil, og kanskje også lettere å bære for mange. Drop waist-snittet gir den samme lave, A-fasongen som lavt liv gjør, men du slipper å føle at du har mage og midje (og eventuelt truse) på display. Dessuten, etter at Kylie Jenner satte fyr på nettet i en hvit kjole med dette snittet, er det vanskelig å la være å forbinde drop waist med noe annet enn quiet luxury-trenden, som fortsatt står sterkt.

Vanskelig å glemme denne kjolen, som Kylie troppet opp i Paris i mai i fjor.
Kjole fra Lucy Paris med smocked drop waist, kr 1352 hos Bloomingdale's.

2. Minikjolen

Show a little leg! Minikjolen er uten tvil både populær og trendy, og det i både løse og ettersittende passformer. Det finnes en minikjole for alle - og den kan gjerne brukes over bukser, så klart.

Stildronningen Zendaya gikk nylig for en perfekt minikjole i forbindelse med presseturnéen til filmen Challengers.
Minikjole i denim med skimmer fra Rotate, 210 euro.

3. Modige farger

Til tross for quiet luxury, clean girl era, soft girl era og utallige andre trender som for tiden gjør at mange favoriserer et litt mer nedtonet uttrykk, er det fortsatt rom for en fargeboost. Denne våren og sommeren kan du trygt trå til med noen av de knallsterke fargene, som en mer oransjetonet rød, knallrosa eller kongeblå. Det er et chic statement - og tross alt ofte noe som er skikkelig flatterende mot solkysset hud!

Vi lar oss mer enn gjerne inspirere av denne looken på Hailey Bieber .
Knallrød kjole fra Bikbok, kr 499.

4. Abstrakte mønster og mønstermiksing

Å gå for noe mønstrete er en enkel måte å gi antrekket litt mer spice. Ifølge TZR, er det de abstrakte mønstrene vi har ekstra troen på denne sesongen. Det kan være både edgy og lekent!

Holzweiler viste en del abstrakt blomsterprint under sin SS24-visning i London.
Abstrakt kjolemønster à la Hermès.

5. Blonder og mesh

Transparente kjoler, av enten mesh, blonder eller begge deler om hverandre, er supertrendy for tiden. Mesh og blonder gir mange stylingmuligheter, og kan være både sensuelt, feminint, klassisk, edgy og modig! En rekke moteprofiler leker seg med å bruke blonder som lag over klær, eller style det med minimalt av tøy under for en helt eller delvis transparent look. Here for it.

Kendall Jenner så smashing ut på Oscars-fest i både blonder og mesh.
Nydelige blonder fra ByTiMo. Topp kr 2999, skjørt kr 2999.

6. Leo is back

Uten å egentlig ha forsvunnet helt, vel å merke. Leopardmønsteret har en tendens til å holde seg i motebildet, men denne sesongen merker vi nok en gang en økning, og særlig på kjolefronten. En leo-kjole er et edgy og lekent statement som passer perfekt til både avslappede flipflops og et par glitrende strappy heels.

Halterneckkjole i leopardmønster fra GANNI, kr 2195

7. The Slip Dress

Ja, den fortjener store forbokstaver. Kjolen som er så utrolig lett å style - over en skjorte eller over en tee - og som de aller fleste kler, er i vinden nå. En slip dress finner du i utallige varianter, enten du foretrekker lang, kort, åpen rygg, sateng eller bomull... og så videre!

Slip dress with a twist på catwalken til Isabel Marant SS24.

Les også: Trend: Mesh-ballerinas

Powered by Labrador CMS