mat

3 oppskrifter som passer perfekt til rosé med vennegjengen

Her finner du masse inspirasjon til digge, enkle retter du kan lage i sommervarmen.

Om sommeren vil vi ha det forfriskende, saftig og lett!

Publisert

Er du som oss, og kjenner at det mer enn gjerne kan være noe rosa i glasset når du skal slå deg ned på en solfylt uteservering, eller rigger deg til på terrassen? Det er noe eget, litt ekstra sommerlig med rosévin!

Vi elsker å samle på enkle triks og oppskrifter å ha i bakhånd til sommerens mange sosiale lag og lange, lyse kvelder. Disse 3 oppskriftene må du bare prøve - gjerne til et glass herlig rosé.

Pssst, denne kjøleskapsgrøten smaker som dessert - men er sunn nok til frokost!

Sommersalat med vannmelon, feta, avokado og jordbær

De som sier at salat er kjedelig tar så feil. En sommersalat som er frisk og har noen søte elementer - som jordbær og vannmelon - er herlig sommermat. En innbydende skål i rødt, grønt og hvitt som passer perfekt til neste sammenkomst, og er lett å slenge sammen.

Du trenger:

Vannmelon, fetaost i blokk, agurk, jordbær, avokado, fersk mynte, olivenolje, balsamico.

Valgfritt:

Rødløk eller sjalottløk, peanøtter, valnøtter, pinjekjerner, gresskarkjerner.

Slik gjør du:

1. Gå for den kubede varianten - kutt både vannmelon, feta, agurk og avokado i nette kuber. Del jordbær i to eller fire avhengig av størrelse. 

2. Legger du til løk for litt ekstra smak, skjær disse i supertynne skiver

3. Strø over opphakkede mynteblader - og eventuelt nøtter eller kjerner. 

4. Visp olivenolje og balsamico sammen i en liten bolle, og hell over. Toppes med salt og pepper.

En vannmelon-og-feta-basert salat kan gjøres på så mange ulike måter. Finn din favorittvariant!

Spagetti Vongole

Sommeren assosieres med sjømat for mange - og rosévin er en god match til havets delikatesser. Den er generelt lett og fruktig, noe som gjør den til et godt valg til retter med delikat sjømat - og dessuten kan den lette sødmen i rosé fungere som en fin kontrast til sjømatens salte smak. 

Og pasta, vel, pasta er aldri feil. Spaghetti Vongole kalles ofte for en av de aller beste italienske pastarettene. Og den insta-vennlige retten er det faktisk overraskende lett å raske sammen!

Du trenger:

Vongole-skjell, spaghetti, hvitløk, sjalottløk, hvitvin, chiliflakes, olivenolje, bladpersille, sitron, salt og pepper.

Slik gjør du:

1. Legg 1 nett vongole-skjell i en stor bolle med kaldt vann tilsatt litt salt. Her kan de ligge en stund - de kan nemlig ha sand inne i seg som de får "pustet ut". Derfor kan du se at vannet blir litt grumsete. Kast ødelagte skjell.

2. Start med 2 ss olivenolje i en kjele du har lokk til. Finhakk 3 fedd hvitløk og 2 stk sjalottløk, og ha i dette sammen med chiliflakes.

3. Etter noen minutters steking, hell i 2 dl av en fruktig hvitvin - la dette koke i noen minutter, og tilsett så vongole-skjellene. Skru på høy varme, og legg på lokket.

4. Damp skjellene i cirka 4 minutter. Plukk dem så ut og ha dem i en bolle. Behold kjelen og kraften fra skjellene.

5. Bruk eksempelvis 300 gram spagetti, og kok dem i kun 2-3 minutter. De skal være underkokte fordi de lages ferdig i selve sausen.

6. Hell pastaen over i kjelen med kraften fra skjellene. Tilsett også litt av kokevannet fra pastaen, og la den kokes ferdig de resterende minuttene - så du ender opp med en saus som har tyknet litt og klistrer seg godt til pastaen.

7. Så legger du skjellene tilbake og blander godt sammen. Smak kraftig til med salt, pepper og litt sitronsaft rett før servering! Hell til slutt over litt olivenolje, og finhakket bladpersille. Ta-da!

Forresten - apropos rosé, slik lager du TikToks heteste sommerdrink.

Sommerens beste dessert?

For det hadde jo vært rart å ikke ta med en oppskrift som inneholder rosévin også! Prøv deg på denne enkle rosé-sorbeten med jordbær og rosésirup. Du kommer ikke til å angre. 

Du trenger:

Jordbær, tinte eller ferske, rosévin, sukker, lime.

Slik gjør du:

1. Først lager du rosésirup. Kok opp 300 g sukker og 3 dl rosévin i en kjele, og la så småkoke i 20 minutter. 

2. Etter at sirupen er avkjølt ned til romtemperatur, kjør 500 gram jordbær og 1,2 dl rosévin i en blender til du har fått en glatt puré. Sil eventuelt ut frøene. 

3. Nå skal du sitte med rundt 550-560 gram puré, og kan røre inn rosésirupen, pluss 2 spiseskjeer limesaft.

4. Hell over i en brødform som du dekker med plast og fryser i en time. Rør så sorbeten godt sammen, og frys den igjen i 2-3 timer - overfør eventuelt til isbeger eller porsjonsstørrelser først.

Tips! Bruk en oppvarmet skje for å scoope opp fine kuler.

Les også: Stor trendanalyse - slik ønsker vi å leve denne sommeren

Ja, takk! Meld meg på nyhetsbrevet

Powered by Labrador CMS