Elle-redaksjonens nyttårsforsetter

Foto: @ninasanbech

Kanskje du får noen tips til hvilke som kan bli dine?

Publisert Sist oppdatert

Første jobbeuke i 2021 er vel overstått og året 2020 kan vi legge bak oss.

Nå kan vi tre inn i et nytt, men også annerledes 2021.

Mange går inn i det nye året med nyttårsforsetter, og ELLE-jentene er intet unntak.

Sparing

JULIE MARLEN, DIGITALREDAKTØR

Jeg elsker nyttårsforsetter og pleier å ha en lang liste. Akkurat i år synes jeg det er litt mindre motiverende på grunn av korona, sosial nedstegning og stengte treningssentere og så videre.

Men mine nyttårsforsetter skal være:

1. Fortsette med mikrosparing og spare til pensjon. Mikrosparing er genialt. Det trekkes 10 kroner hver gang jeg bruker bankkortet mitt. Disse går inn på en egen konto, som det er gøy å se vokse.

2. Slutte å prokrastinere. Bare gjør det med en gang. Det må uansett bli gjort!

3. Så burde det være å legge fra meg mobilen mer... ok. Jeg gjør det. Jeg skal bruke mobilen mindre. Forbudt å scrolle på mobilen når jeg er sammen med andre. Også mannen min. Da kan den ligge i et annet rom. Denne blir vanskelig, men jeg gjør det!

Lese mer

MARTHE, REDAKSJONSSJEF OG SKJØNNHETSANSVARLIG

1. I 2020 lærte jeg virkelig hvor viktig det er å gi litt blaffen. Ikke stresse over unødvendige ting – ting man uansett ikke får gjort noe med, gjøre mer av det man faktisk vil og ikke minst – takke nei til ting man ikke har lyst til.

Og dette skal videreføres til 2021.

Boka "Den edle kunsten å gi f**n av Mark Manson er bestilt etter anbefaling av kollega Julie Marlen, og jeg gleder meg til å senke skuldrene ytterligere et hakk dette året.

2. Jeg intervjuet økonomijournalistene og forfatterne Anita Hoemsnes og Jorun Sofie Fallmo Aartun til februarutgaven av ELLE (i salg fra 22. januar) og ble så inspirert av boka de straks slipper, Penga og livet, at jeg har bestemt meg for at dette er året jeg SKAL begynne å spare til pensjon.

Jeg anbefaler forresten alle å skaffe seg denne boka – et genialt verktøy om du vil bli litt flinkere med privatøkonomien, med tips og råd som er enkle å forstå.

3. To av tre nyttårsforsetter foreløpig er bokrelaterte ... Det er et godt tegn på at det tredje er noe jeg virkelig bør gjennomføre: Når jeg først setter meg ned med en god bok, elsker jeg jo å lese, men dessverre er det ofte så mye enklere å skru på TV-en enn å gå den lange (heh) veien bort til bokhylla.

Men nå er denne bokhylla så full av bøker jeg har kjøpt det siste året, men enda ikke har begynt å lese i, at det er på tide å skjerpe seg. Så det er det jeg skal. Skjerpe meg, og ta fatt på de mange fantastiske bøkene som står der og skriker etter oppmerksomheten min.

Lære noe nytt

CAROLINE, JOURNALIST OG INNHOLDSPRODUSENT

Jeg er et ekte mandagsbarn, og setter meg mål hver eneste uke. Det å skulle sette mål for et helt år er ganske overveldende, spesielt nå som ting er så uforutsigbart - men jeg elsker å ha noe å strekke meg etter!

1. Lære noe nytt. Jeg har en lang liste med ting jeg vil lære meg, alt fra håndarbeid til språk. I år vil jeg bli mer teknisk, og lære mer om lyd og video.

2. Jeg slenger meg på min kollega, Marthe, og drømmer om å lese flere bøker. Det vil si, jeg begynner gjerne på en bok i ferien, leser den nesten ferdig, men så fort hverdagen er i gang igjen glemmer jeg hele boken. Så målet er å lese alle bøker jeg begynner på til siste punktum.

3. Etter å ha brukt nesten en hel dag på å vurdere opp og ned hva som er gode nyttårsforsetter for et helt år (og elle.no), slo det meg plutselig hva mitt siste nyttårsforsett burde være: IKKE OVERTENK!

Dette er strengt talt et slags “livsforsett”, som kommer med like mange fordeler som ulemper - men noen ganger går jeg meg helt vill i Woody Allen-halvdelen av hjernen min.

Så ja, i år skal jeg bli litt mer som Harry Headbanger i “Mamma Mia” – quite spontaneous.

(som om ikke Harry Headbanger også er en nevrotiker...)

Ny hobby

HANNA, PRAKTIKANT OG JOURNALISTSTUDENT

1. Starten på 2021 ble også annerledes... Vi er fortsatt mye inne i vårt eget hjem, og jeg tror derfor det er viktig å ha noen hobbyer. Mitt første nyttårsforsett er at jeg vil være mer kreativ.

Jeg har gått til innkjøp av lerret og maling, og jeg tror kanskje jeg skal slenge meg på strikketrenden? Jeg drømmer jo om å strikke min helt egen strikkegenser... Men en ting av gangen!

2. Jeg skal spare mer og bruke mindre. Som min kollega Julie skriver, så er mikrosparing genialt. Hver gang jeg trekker kortet går 10 kroner over på en egen konto. Dette får meg til å tenke litt ekstra over når jeg først trekker kortet. Sparing er gøy!

3. Jeg og samboeren min kom faktisk frem til dette nyttårsforsettet sammen. Vi bestemte oss for at vi skal gå flere kveldsturer under denne spesielle tiden. Vi er heldig som bor sentralt og har Frognerparken som nabo, og kan rusle i fine omgivelser.

Det er lett å bli sittende mye inne nå, både på hjemmekontor og på fritiden, og dermed er man mye mer aktiv på mobilen. Kveldstur er en fin mulighet for begge til å legge bort mobilen og bare være tilstede - sammen.

Hjemmelaget mat

VIBEKE, ART DIRECTOR OG INNHOLDSSJEF

1. I 2021 vil jeg la hodet hvile! 2020 var preget av mye indre og ytre uro, bekymringer, samt mange timer i kosebuksa i sofaen, gjerne foran skjermen OG mobilen. I år skal jeg la hjernen få litt mer fri, legge telefonen hjemme og gå mange, lange turer i skogen. 2. Ordentlig og hjemmelaget mat! Jeg er ganske avhengig av kjappe løsninger i hverdagen, spesielt når det gjelder middag – men det betyr jo absolutt ikke at alt trenger å være halv- eller helfabrikata av den grunn. I år skal jeg sette av tid til å lage ENDA MER god og sunn mat fra bunnen av, og helst uten så mye kjøtt. Mye er gjort hvis man setter av et par timer på feks søndager til å lage mat som man kan bruke utover hele uken. ELLE har det siste året konsekvent publisert kun vegetariske retter, og det er SÅ mye godt å la seg inspirere av! Jeg tar ofte en tur innom @hannelenesvegetar, @lindastuhaug og @sultnegutter også.

3. Når tiden er inne og det er lov igjen: Da skal det klemmes!

Mer planlegging

PETRA, SJEF- OG MOTEREDAKTØR

1. Jeg skal slutte å gå i treningstøy hvis jeg ikke skal trene.

2. Lese og lære noe nytt istedenfor å ty til serier.

3. Jeg skal slutte å sløse med mat, som vil si at jeg skal handle mindre og planlegge mer.

Nyte de små øyeblikkene

IDA, PRAKTIKANT OG JOURNALISTSTUDENT

1. Forsøke å holde rutiner i hjemmekontortiden vi fremdeles er inne i.

Jeg vil starte året med gode leggerutiner, og masse søvn som gir energi og overskudd. Komme meg ut hver dag og få litt frisk luft, dagslys og bevegelse.

2. Fokusere på gode stunder, og de små tingene i hverdagen.

Jeg vil nyte morgenkoppen med kaffe, gode samtaler og øyeblikkene det er lett å glemme å sette pris på i en travel hverdag.

3. Jeg har ingen strenge eller rigide nyttårsforsetter, men det å ta med seg boosten av å få starte på ett nytt år, og motivasjonen av blanke ark og en ny begynnelse er noe jeg prøver å dra nytte av.

Strukturere arbeid, være effektiv når jeg jobber, og sette av tid til ro og avkobling er vaner jeg vil ta med meg inn i det nye året.

Powered by Labrador CMS