Mandelkake med krem og jordbær til 17. mai
![Foto: Gitte og Filip](https://image.elle.no/111842.webp?imageId=111842&width=960&height=586&format=jpg)
Denne kaken er perfekt til 17. mai.
Gitte og Filip har laget en nydelig kake til 17. mai.
Jordbær, krem og mandelbunn. Enkelt, men så godt. Denne skal vi lage i dag og servere på champagne-frokost 17. mai.
Kake til 17. mai
Ingredienser
6 dl mandler
75 gram hvetemel
1 teskje bakepulver
1/2 teskje salt
125 gram smør
2 dl brunt sukker
1 teskje vaniljesukker
3 egg
raspet skall av 1 stor sitron (alternativ 1 1/2)
saften av 1/2 sitron
2 dl masimel
3 dl kremfløte
1/2 boks mascrponekrem
2 ss melis
Jordbær
Tilberedning
![Mandelkake med krem og jordbær til 17. mai](https://image.elle.no/111801.webp?imageId=111801&width=960&height=824&format=jpg)
Sett ovnen på 200 grader. Legg mandlene på et bakepapir og rist dem midt i ovnen til de er gyldne. Det tar ca 10 minutter, litt avhengig av ovnene så det beste er å sjekke dem innimellom, så de ikke svir seg. La mandlene avkjøle helt før du kjører dem i en stavmikser til de er knust, nesten som mel – men det kan godt være litt biter.
Bland romtemperert smør, sukker og vaniljesukker i en bolle og visp dette sammen et par minutter til det blir en lett og luftig blanding. Ha i et og et egg, mens du visper. Rasp sitronskall og tilsett det i deigen sammen med sitronsaft. Bland sammen bakepulver, mel og salt og ha dette oppi deigen. Rør godt sammen. Ha til slutt i maismel og de knuste mandlene og bland alt godt sammen til fin kakedeig.
Smør en rund form og ha blandingen oppi formen. La kaken steke midt i ovnen ca 30 minutter, du kan stikke en pinne i den mot slutten for å se om den er ferdig, det skal gjerne henge igjen litt deig på pinnen uten at den er “rå”.
La kaken avkjøle mens du lager fyllet.
Visp krem av kremfløten. Ha i mascarponeost og melis og vend rundt med en sleiv til alt er blandet. Smør kremen utover kaken og legg deretter på oppskåret jordbær.
Hurra!
![Mandelkake med krem og jordbær til 17. mai](https://image.elle.no/111811.webp?imageId=111811&width=960&height=824&format=jpg)
Alt til 17. mai:
Lær deg Camilla Pihls 17. mai-fletter
Slik baker du en perfekt Pavlova