MAT

Oppskrift: Pistasjkrem

Denne er SÅ enkel og SÅ god.

Publisert Sist oppdatert

Oppskrift: Pistasjkrem. Elsker du ostekake? Men er kanskje ingen verdensmester når det kommer til desserter? Eller har du kanskje bare litt liten tid og trenger å slenge sammen noe digg og imponerende på under 10 minutter? Vel, da har du funnet fram til riktig oppskrift!

Jeg fikk dette servert hos en venninne som er over gjennomsnittet dyktig på kjøkkenet, og tenkte umiddelbart at denne himmelske lille desserten mest sannsynlig var både tidkrevende og komplisert. Så feil kunne jeg ta.

Dette er en perfekt dessert å lage når du har mange gjester på besøk, og vil lage noe raskt og enkelt uten å gå på kompromiss med at det er skikkelig digg (og alle gjestene blir mektig imponert). M

Oppskrift: pistasjkrem

Den beste måten å beskrive denne desserten på er å kalle den en slags dekonstruert ostekake. Den kan lages med ulike smaker, men akkurat nå er det den lysegrønne pistasj-varianten vi har dilla på. Tips til andre smaker finner du lengre ned i saken.

Du trenger (til 4 - 6 personer):

- Et glass (220g) pistajskrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter (jeg bruker det fra Olivenlunden)

- 100g philadelphiaost (halve boksen)

- 250g mascarpone

- 2 ss gresk yoghurt

- Digestivekjeks

- Smør

- Sitron

Til topping: jordbær, og eventuelt pistasjnøtter eller revet limeskall

Slik gjør du:

Noen timer før servering, kan også gjøres dagen før: Ha hele glasset med pistasjkrem, mascarpone, philadelphia og gresk youghurt i en bakebolle og miks det sammen med en håndmikser til alt er mer luftig og godt blandet. Kremen er søt på smak, så smak gjerne til med saften fra en sitron til du oppnår ønsket syrlighet. Sett bakebollen med miksen i kjøleskapet i noen timer, slik at det får satt seg litt.

Rett før servering: Knus Digestivekjeksen slik at den blir til smuler. Dette kan gjøres ved å legge den i et rent kjøkkenhåndkle, mellom matpapir eller tørkepapir, for deretter å rulle over med kjevle. Ha litt smør i en stekepanne og la Digestive-smulene få litt varme. Her er poenget å gjøre dem litt krispy, samt at de trekker til seg smør.

Nå er du nesten i mål!

Finn frem noen lekre dessertglass. Legg Digestive-smulene i bunnen av glasset, og deretter en - to scoups av pistasjkremen, som etter et lite opphold i kjøleskapet er mer fast i konsistensen. Topp det hele med skivede jordbær. Du kan også rive litt limeskall på toppen eller strø over med grovhakkede pistasjnøtter. Voila!

Tips til variasjon

Denne desserten kan også lages med andre smaker. Følg samme oppskrift, men bytt ut pistasjkremen. Du kan for eksempel bruke en hasselnøttkrem med olivenolje (finnes også på Olivenlunden og hos Kaffebrenneriet) eller et glass med salt karamell (kan lages selv, eller kjøpes hos Pascal blant annet). Du kan også variere topping og bruke mer tropiske smaker som mango og pasjonsfrukt, eller ulike typer bær.

Ønsker du tips til flere enkle desserter? Da bør du prøve denne!

Bon appétit!

Powered by Labrador CMS