Lag din egen blomster-bøyle

Kanskje vårens fineste (og mest allsidige) tilbehør?

Publisert Sist oppdatert

Blomster-bøyle: Hårbøyle møter blomsterkrans i vårens fineste DIY.

Vi får aldri nok av smarte styling-hacks som sørger for at vi får maksimalt ut av garderoben vår. Dette enkle trikset gjør at du kan få like mange hårbøyler, som du har silkeskjerf. I anledning spring fling har vi laget en ekstra fin variant med pastellfarget brudeslør. Helt perfekt til både 17. mai, sommerfester og bryllup!

Slik lager du din egen blomster-bøyle

Dette trenger du:

  • En hårbøyle (gjerne med litt padding)
  • En bukett brudeslør (pasteller, hvitt – helt opp til deg)
  • Et langt, smalt skjerf (det rosa på bildet er ca to meter, men det kan absolutt fungere med et som er kortere)
  • To gummistrikker (gjerne gjennomsiktige)
  • En saks

Fremgangsmåte:

Fest enden av skjerfet på den ene enden av hårbøylen med en liten gummistrikk. Tvinn skjerfet en runde rundt hårbøylen.

Legg på en liten "kvist" av brudeslør. Det gjør ingenting om stilken er litt lang, den kan du klippe av til slutt. Tvinn deretter skjerfet rundt bøylen på nytt for "forsegle" stilken.

Fortsett sånn hele veien rundt hårbøylen: Tvinn skjerfet en runde rundt bøylen, legg på en blomst, og forsegle med å tvinne skjerfet enda en runde over stilken. Når du når enden av bøylen fester du enden av skjerfet med enda en gummistrikk.

Gå over bøylen, og dandere blomstene og skjerfet slik at det står fint. Avslutt med å klippe av stilkene som fortsatt stikker ut.

Du kan også se fremgangsmåten her!

Et voila – du har laget en blomster-bøyle!

Du kan tilpasse fargene på blomster og skjerf basert på hva du skal ha på deg. Brudeslør tørker fint, så du kan absolutt beholde bøylen og bruke den flere ganger. Pass bare på at blomstene ikke er så tørre at de knekker ved neste anledning.

Dersom du ikke skal ha blomster med i bøylen kan du fint gjøre dette med et kvadratisk silkeskjerf også. Det er bare å prøve seg frem, og være kreativ.

Powered by Labrador CMS