Lena Dunham x 11 Honoré

Foto: 11 Honoré

«Girls»-stjernen med designsamarbeid.

Publisert Sist oppdatert

I 2012 fikk vi for alvor gleden av å oppleve ett av Lena Dunhams etterhvert mange genistreker. Når Girls kom rullende over skjermen for snart 10 år siden (wow!), ble hjernen bak HBO-suksessen verdenskjent over natten, og «hennes generasjons stemme» har ikke ligget på latsiden siden den gang.

Dunham, som fungerte som manusforfatter, regissør og skuespiller i Girls, har siden gjort stor suksess som blant annet forfatter, essayist, filmskaper og produsent. Nylig regisserte hun den første episoden til serien Industry, og nå er hun aktuell som produsent for nok en ungdomsserie, Generation på HBO Max.

For mange har Lena Dunhams privatliv vært like interessant å følge som hennes karriere. I alle hennes år i offentligheten, har hun vært en forkjemper for normalisering av kvinnekroppen – noe hun også satte fokus på i Girls. Nå har hun tatt enda et steg i denne retningen, og designet en plus-size-kolleksjon for kvinner i samarbeid med 11 Honoré.

Foto: 11 Honoré

Lena Dunham skriver dette om bakgrunnen for kolleksjonsamarbeidet på sin egen Instagram:

– Jeg har alltid gått opp og ned i vekt, men det var ikke før jeg kom inn i trettiårene og hadde en hysterektomi at jeg begynte å slå meg til ro med kroppen min og – «spoiler alert» - hun var ikke en størrelse 4.

Videre skriver hun:

– Det finnes like mange varianter av «plus-size-jenter» som jenter i «rett størrelse». Vi vil ha det du vil ha, og vi vil ha det slik du vil ha det...».

Foto: 11 Honoré

Vi elsker Lena Dunham i disse looksene – preppy og chic!

Foto: 11 Honoré

Kolleksjonen:

Shop kolleksjonen her.

Powered by Labrador CMS