10 ting vi vil gjøre i oktober

Dette står på vår to-do liste denne måneden...

Publisert Sist oppdatert

Kultur oktober 2019: Nå er det tid for spennende kulturopplevelser, kos under leselampa og oppdatering av høstgarderoben!

Seriene vi vil se nå!

10 ting vi vil gjøre i oktober

1. OPPLEV TRAGI-KOMIKK

På Nationaltheatret spilles for tiden Sara Stridsbergs versjon av historien om Store-Edie og Lille-Edie – karakterene fra kultdokumentaren Grey Gardens fra 1975.

Mor og datter Edie var høyt på strå i New York-sosieteten, men mistet formue, familie og venner. Dette er historien om to sterke og eksentriske kvinner som aldri slutter å prøve å gjenskape seg selv. Kunsten å falle spilles fram til desember på Amfiscenen.

Billetter finner du her!

2. Bli forført

Marianne & Leonard: Words of Love er dokumentarfilmen om Leonard Cohen og hans muse, norske Marianne Ihlen.

Filmen utforsker kjærlighetshistorien mellom dem – fra de møttes på den greske øya Hydra på 60-tallet, gjennom turbulente år med utroskap og suksess for Cohen på 70-tallet, helt fram til begges død i 2016.

Premiere 11. oktober.

Du kan se filmen her!

3. KJØP NYE SKO

Er det lov å glede seg over at sandalene er borte fra butikkhyllene og ankelstøvlettene satt fram?

Vi er i hvert fall gira på å starte jakten etter det perfekte paret, og anbefaler deg å sjekke ut By Far, Miista og Aeyde for kule boots i høy kvalitet.

4. GJØR EN INTERIØRVRI

En av høstens store trender på interiørfronten er skinn – på stoler, sofaer, håndtak og sengegavler.

Vi har forelsket oss helt i det danske merket By Thornam, og deres lekre møbler i lær – vår favoritt er sengegavlen Cloud.

5. BLI EN MANNEAVSTØTER

I oktober lanserer Mango en samarbeidskolleksjon med en av de kuleste motedamene vi vet om; selveste Leandra Medine, som står bak nettstedet manrepeller.com.

Vi forventer spreke farger, morsomme mønstre og lekne silhuetter – i ekte Leandra ånd.

6. LES ET DRAMA

Marie Auberts romandebut Voksne mennesker handler om Ida, som skal feire morens 65-årsdag på hytta sammen med familien. Her er det duket for drama, søskensjalusi, skam og angst for barnløshet når lillesøsteren Marthe slipper gode nyheter.

Boka har høstet strålende kritikker og er allerede blitt solgt til flere land.

7. LES, LÆR OG LAG

Denne kokeboka er ikke som andre kokebøker. Britiske Ella Risbridgers Midnight Chicken er like mye en selvbiografisk roman om hvordan mat fikk henne til å glede seg over livet igjen, som den er spekket med oppskrifter du kommer til å elske. En nydelig bok som både inspirerer og gjør deg sulten.

8. SE ANTI-KUNST

Dadaismen var et opprør mot 1910 og -20-tallets eksisterende kunstretning, og kunstnerne, blant de mest kjente Marcel Duchamp, Man Ray og Max Ernst, ønsket å gjøre narr av det de mente var den moderne verdens meningsløshet.

Henie Onstad Kunstsenter viser utvalgte arbeider fra perioden fra og med 25. oktober.

9. DANS PÅ KONSERT

Emilie Nicolas slapp sitt kritikerroste album Tranquille Emilie i fjor, men er denne høsten aktuell med konserter rundt om i landet. Hva er vel bedre enn å danse seg inn i en ny årstid til Emilies fengende låter, fantastiske stemme og levende sceneshow? Ingenting!

Klikk her for konsertdatoer.

10. SKAFF EN HOBBY

Gjør høsten litt lysere med en ny hobby. Vi har lenge hatt lyst til å melde oss på keramikkurs og nå skal det skje. Det blir nok mange hjemmelagde gaver under juletreet i år! Keramikkurs.no tilbyr ukentlig kurs i Oslo og Akershus.
Powered by Labrador CMS