Vinneren av DS Fashion Talent Award

Foto: Håkon Borg

Er hun Norges nye superdesigner?

Publisert Sist oppdatert

I går gikk den aller første DS Fashion Talent Award av stabelen på Sentralen i Oslo, og Oslo Runway er offisielt i gang.

På åpningsdagen av den norske moteuken var det duket for fest i hjertet av hovedstaden, og kvelden startet med kåringen av Norges nye superdesigner. Fire utvalgte avgangselever fra designskolene KHIO, Esmond, Oslo Met og SOFI fikk vise sine eksamenskolleksjoner, til stor jubel fra publikum. Norges nyeste designpris gikk denne gangen til Margaret Abeshu fra Kunsthøgskolen i Oslo, som tok juryen med storm.

Foto: Håkon Borg

Her er et utdrag fra juryens begrunnelse:

Margaret har imponert oss med sin klare visjon og interessante perspektiv på bærekraft og kjønn. Konseptet hennes er sterkt; måten klærne sitter på kroppen, de rike detaljene og den nydelige finishen. Vi ser frem til å følge henne i årene fremover.

– Det vi har sett i kveld vitner om at det finnes utrolig store talenter blant unge designere i Norge. DS Automobiles er stolte over å kunne løfte dem frem og gi dem et viktig og nytt utstillingsvindu med DS Fashion Talent Award, sier Stine Fratras, markedssjef i DS Automobiles som sammen med Oslo Runway sto for kåringen.

Dette sa vinneren selv om prisen:

– Dette er helt utrolig. Tusen takk til alle i teamet. Alt gikk så fort, og det har vært helt insane. Jeg føler på en enorm kjærlighet og er veldig stolt.

– Jeg føler så mye nå og begynner nesten å gråte. Jeg er i sjokk for å være ærlig, sier hun.

Foto: Håkon Borg

Følg oss på Instagram for daglige oppdateringer fra Oslo Runway.

Se ELLEs egne bilder fra moteuken i København.

Powered by Labrador CMS