Vi møtte supermodellen Elsa Hosk i New York

Hvem er egentlig Elsa Hosk? Vi møtte den svenske supermodellen på en kaffe i New York i forbindelse med lanseringen av hennes designerkolleksjon for Bik Bok.

Publisert Sist oppdatert

Den svenske supermodellen om kroppspress, modellbransjen og sin nye kolleksjon for Bik Bok.

Ikledd en rød alpelue og jumpsuit fra egen kolleksjon står den svenske Victoria Secret-modellen og snakker med sin svenske manager. Hun viser hvilke plagg som skal sendes til hvem. "Denne kan du sende til Bella," overhører jeg henne si. Kan det være Bella Hadid, mon tro?

Elsa er 28 år gammel, og slår meg som en jente som vet hva hun vil, som er selvsikker på seg selv og som har oppnådd mye på kort tid her i livet.

Men hvem er egentlig Elsa Hosk?

Vi tok en kaffe med Elsa Hosk på Spring Studio. Foto: Nathalie Helgerud.

Hei Elsa.

-Hallo hallo: Så fine øredobber du har.

Tusen takk, jeg har pyntet meg for deg ;)

-Å nå føler jeg meg så smigret!

Det er New York Fahion Week nå, skal du gå mange visninger?

Absolutt! Men nå er vi jo helt i begynnelsen av uken og da vet man ikke helt hvor mange visninger man får, men denne uken skjer det så mye. Victoria Secret har pressedagen sin i morgen og så blir det en del "fittinger" på kveldene før visningene dagen etter. I tillegg må jeg gå på en del eventer . Det er alltid superspennende å se hva man ender opp med å gjøre under en moteuke.

Hvor lang tid før et show får modellen vite at hun skal gå?

Alle modellene flyr til NY før fashion week begynner, bortsett fra "new faces" som må komme litt før og dra på castinger. Men nå går ikke jeg på castinger lenger, jeg får istedet direkte bekreftelser på hvilke visninger jeg skal gå.

Men du.. Hvordan er det egentlig å være deg? Hvordan er det å være Elsa Hosk?

Jaaa. Si det. Jeg er jo vant med å være meg... Jeg flyttet til USA da jeg var 21 år og det var da jeg begynte å jobbe som modell på fulltid. Jeg har bodd i NY i syv år og det er mye business. Det er hektisk og det blir mye reise. Jeg kjenner presset på en måte som er både bra og tøft. På det nivået jeg er nå, må man levere hele tiden. Jeg må være superprofesjonell, ha en veltrent kropp og bra hud.- jeg må rett og slett tilfredsstille alle krav kunden har til meg til en hver tid.

Så du føler på presset i bransjen?

Absolutt, men det synes jeg er en bra ting! Og jeg er en slik person som ikke ønsker å skuffe de som betaler såpass mye for å bruke meg. Jeg tror det har vært bra for personligheten å tillate meg et rolig liv ved siden av. Modellindustrien har endret seg mye siden 90-tallet og man kan ikke gå ut og feste hver dag slik som de gjorde på den tiden. Det er en "money-making-industry".

Hva er dine morgenrutiner da?

Jeg er ganske enkel når det kommer til min egen hud. Jeg har en sensitiv hud og foretrekker å bruke bare organiske produkter . Jeg sover aldri med sminke på og drikker mye vann. Og jeg tror virkelig på at det du spiser reflekterer hvordan du ser ut og hvordan huden din er.

Går du på en diett?

Jeg har faktisk aldri gått på en diett i hele mitt liv! Jeg er ikke så god på det, for om noen sier til meg at jeg ikke skal spise pizza, klarer jeg ikke la være å tenke på noe annet enn pizza. Haha. Men jeg så en dokumentar på Netflix for noen uker siden, som het What The Health. Den handler om kjøtt og melkeindustrien, da spesielt i USA. Jeg fikk faktisk litt sjokk! Kjæresten min og jeg spiste ikke kjøtt og melkeprodukter på fire uker og jeg så faktisk ganske stor forskjell på kroppen og huden min. Men det ble litt tøft i lengden kan jeg innrømme. Jeg var på en jobb i Aspen hvor jeg bare ble servert kjøtt og lag på lag med ost. Lange timer med jobb krever en del energi, så da begynte jeg å spise litt kjøtt igjen. Men jeg tror på det å spise sunt med måte og å spise det som er bra for deg.

Elsa sine NY-favoritter: Jack's Wife Freda, By Chloe og Lucien

Du må gi oss dine topp tre anbefalinger på steder å spise i New York!

Til frokost elsker jeg å spise på Jack's Wife Freda som ligger i 224 Lafayette Street - en middelhavsrestaurant med super god mat og god stemning! Men den er veldig populær, så du må forvente lang kø dersom du ikke er tidlig ute! Om man vil ha en kjapp lunsj, dra på By Chloe - et vegansk fastfood sted hvor all maten smaker så godt. Til middag er The Greek som ligger i Tribeca verdt å nevne. Et kult sted hvor lokalbefolkningen går, alltid masse kule folk der og alle kjenner alle. Lucien er også en favoritt. Det er en fransk bistro som ligger på 1st and 1st i East Village. Veldig typisk fransk, kelnerne er høylytte og kaster tallerkener etter hverandre, det kan bli god stemning og høy musikk.

Defintivt et sted for meg! Men la oss snakke litt om samarbeidet ditt med Bik Bok!

Jeg ble introdusert for Bik Bok for et år siden nå og jeg liker det at Bik Bok er rimelig og er noe alle har råd til. Jeg vet at mine fans er yngre og da har man ikke råd til å shoppe på Barneys hver dag. Så det var gøy å kunne lage en kolleksjon som alle har råd til.

Elsa viser frem sin gjestekolleksjon for Bik Bok. Her i en av hennes favoritter fra kolleksjonen, en sort jumpsuit med glidelås detaljer.

Det ser ut som en variert kolleksjon med mange ulike stilarter. Litt sånn som man har i garderoben sin!

Ja, ikke sant! Min personlige stil er en miks av vintage og nytt. Det skal se ut som min New York-garderobe , samtidig som den er trendbasert. Noe er tidløst og noe er akkurat nå.

Den blå fuskepelsen var veldig fin!

Ikke sant, det er så gøy med all responsen jeg har fått fra mine venner på sosiale medier, de sier de har lyst på alt.

Tror du vi kommer til å se dette på noen av modellvenninnene dine i løpet av moteuken?

Elsa Hosk fronter sin egen kolleksjon på Instagram. @hoskelsa

Absolutt! Det er så mange som har kontaktet meg etter at jeg la ut bilder av kolleksjonen på Instagram og som vil ha plagg fra kolleksjonen, så det er bare å vente og se.

Men du som har gjort og opplevd så mye. Hva har vært ditt store høydepunkt?

Mitt stolteste øyeblikk var nok når jeg åpnet Victoria Secret sitt moteshow ifjor, og jeg er så takknemlig for at mitt største øyeblikk har kommet så sent i karrièren, som en belønning for alt strevet. Det var et veldig følelsesmessig stort øyeblikk for meg.

I år er det jo en norsk modell som skal gå også. Frida Aasen.

Jaa, hun er så søt! I år er det veldig mange nye jenter som ikke har gått tidligere som skal gå. Det kommer til å bli så gøy!

Å posere med en supermodell er ikke bare bare...

Helt til slutt har jeg lyst til å stille deg et litt mer personlig spørsmål. Vi kvinner i dag har veldig store drømmer og tanker om fremtiden. Det er mye kroppspress og sosiale medier som instagram er på en måte blitt en mal på hvor suksessfulle vi er. Har du noen tips til oss jenter som kanskje har lyst til å komme seg opp og frem, men som ikke helt vet hvordan vi skal gjøre det?

Jeg tror det er viktig å finne noe man er lidenskapelig opptatt av. Og bare kjøre på! Ikke prøv å være noen du ikke er. Det er nok det som har hjulpet meg mest i min karrière. Alle kvinner har jo en vei å gå med å finne seg selv og det kan ofte være vanskelig og det tar tid. Jeg føler at det er først nå jeg har funnet meg selv og hvordan jeg selv har det best. Alt er en prosess. Gå for det du liker i livet og ikke vær redd for å være den du er. Det samme gjelder din personlige stil. -Gå med det du vil uten å tenke på hva andre synes og tenker om deg! Jeg tror at jo mer man stoler på seg selv, dess mer lykkelig blir man som person.

Tusen takk Elsa <3

NB: ELLEs tur til New York er sponset av BikBok .

Powered by Labrador CMS