4 rimelige treningsapper

Foto: Jonathan Borba

Trening trenger ikke koste skjorta.

Publisert Sist oppdatert

Når jeg skrev opp denne saken i kalenderen, satt jeg meg et lite mål om å teste ut hver og én av de over en litt lengre periode – slik at jeg kunne komme med detaljerte beskrivelser av øktene.

Sånn ble det ikke.

Men, jeg skal ikke frarøve deg muligheten til å prøve ut disse appene, bare fordi jeg er lat (jeg skal lese gjennom denne saken én gang til faktisk...) – så her er listen uansett.

Når sant skal sies har jeg faktisk testet Nike Training, Sweat og Workout for Women (alle på listen) grundig, men det begynner å bli noen gode måneder(!) siden. Fiton og Freeletics er to snakkiser som jeg enda ikke har kastet meg over, men jeg har allikevel satt meg litt inn i hvordan de fungerer.

Her er 4 treningsapper – to som er gratis og to som koster litt, som kan sparke både deg og meg litt i rumpa.

Gratis treningsapper

Nike Training

I denne appen finnes det en haug av forskjellige kategorier og programmer – alt fra «detox from desk time» til rejuvenate with yoga». Innenfor hver kategori finnes det flere forskjellige økter, i flere forskjellige intensitetsnivåer, som varer fra 5 til 50 minutter.

Her finnes det økter både med og uten treningsutstyr, men de aller fleste av de krever kun en matte og en god innstilling.

Øktene er enkle å følge med på, da de inneholder videoer av øvelsene, en muntlig forklaring (om ønskelig) og en timer underveis.

Last ned appen her.

Fiton

Når du signer opp på denne appen, så velger du mål og hvordan type trening du foretrekker. I tillegg velger du hvor mange økter du ønsker i uken og hvor lange øktene helst bør være. Når du går videre får du tildelt et «skreddersydd» program som passer best i forhold til det du har krysset av. Det går også an å velge andre programmer med ulike instruktører inne i appen.

Treningene er ledet av instruktører gjennom forhåndsinnspilte videoer. De leder deg gjennom øktene på en fin og rolig måte, så det er enkelt å følge med i svingene.

Det finnes også en betalingsversjon – FitOn Pro, som er mer personlig, og inneholder blant annet måltidsplanlegger, osv.

View this post on Instagram

A post shared by FitOn (@fitonapp)

Last ned appen her.

Rimelige treningsapper

Hvis du leter etter en god treningsapp, og er villig til å legge inn litt betaling – her er to gode alternativer:

Sweat

Kayla Itsines har gjort stor suksess med denne appen, og det er gode sjanser for at du allerede har hørt om den.

I denne appen kan du sette deg ukentlige mål, planlegge trening og måltider, sammenligne og måle fremgang. Her finnes det i tillegg uendelig med både programmer og treningsøkter, så hvis man virkelig er klar for en utfordring (appen inneholder en del litt avanserte øvelser) er dette appen for deg.

I Sweat finner du også artikler om kosthold og trening, i tillegg til et forum der du kan lese om andre brukers erfaringer og progresjon.

View this post on Instagram

A post shared by Sweat (@sweat)

Last ned appen her.

Workout for Women

I denne appen kan du blant annet velge hvilket nivå du ønsker å legge deg på (beginner, intermediate eller advanced). I tillegg kan du velge hvordan type trening du ønsker å utføre, som for eksempel yoga, stretch eller HIIT-trening (high-intensity interval training).

Flere av disse øktene er relativt korte – mange ligger på rundt 7 minutter, noe som gjør at det føles veldig lavterskel – husk: det skal ikke så mye til! Selv om øktene er korte, så blir man faktisk ganske så gjennomsvett, da flere av de holder høy intensitet.

Øvelsene er enkle å følge, med nedtelling og illustrasjoner som forklarer bevegelsene.

Foto: Skjermdump fra app

Last ned appen her.

Powered by Labrador CMS