Vi møtte en blomstrende glad Tone Damli på frokost i forbindelse med kolleksjonen hun fronter for Vero Moda. Ikledd et lekkert gult sett med blomsterprint snakket vi blant annet om hvor romantisk kjæresten Markus er, men ikke minst om hvor mye deltakelsen i TV2-serien «Hver Gang Vi Møtes» har gitt henne.

– Vi var en veldig fin gjeng som hadde det mye morsommere sammen enn det man ser på TV. Man har jo ingen garanti for at man skal passe så bra sammen som en gruppe, noe som er avgjørende for at programmet skal bli bra, men vi hadde det jo så gøy sammen at ingen av oss hadde lyst til å legge oss. Vi satt og pratet til langt på natt hver kveld.

Hvordan syns du det var når det var din dag da? For det ble jo ganske tårevått…

– Det var veldig, veldig følsomt! Allerede da jeg stod opp om morgenen, kjente jeg at dette kom til å bli heftig. Jeg begynte å gråte bare jeg så meg selv i speilet. Samtidig føltes det både trygt og fint å åpne seg opp for den fine gjengen. Det er ikke så ofte man reflekterer over livet sitt på den måten og går igjennom alt fra A-Å. Det var reine psykologtimen.

VILLE «PUSHE LITT GRENSER»

Hva ønsket du å få ut av å være med på «Hver Gang Vi møtes»? Og hva sitter du igjen med av inntrykk? 

– Jeg har jo sett på programmet i mange sesonger nå og liker ideen om at artister tolker hverandres låter. Det å få være med på dette har både vært utrolig spennende og utfordrende, men ikke minst er jeg glad for å ha bli kjent med de andre artistene. Jeg tror det jeg selv ønsket å få ut av det var å pushe litt grenser.

Men som du sa i programmet, så synes du det er stas å være i media. Du er fremdeles ikke lei?

– Jeg synes jo dette sirkuset er utrolig kjekt, som jeg også sier i programmet; man velger jo på en måte litt selv hva slags rolle man ønsker å ha. Og hadde jeg ikke likt dette her, så hadde jeg jo bare holdt meg inne og aldri gått ut.

Man får kanskje en sunnere rolle til det å være kjendis når man vokser seg inn i rollen? 

– Ja, man gjør jo det, også står man jo litt fritt til å velge hvor aktiv man ønsker å være. I perioder hvor det blir litt mye, kan jeg jo trekke meg litt tilbake.

Men i perioder har du jo følt at media har vært ute etter å ta deg på ting. Føler du det samme fremdeles? 

– Nei, i perioder har jeg kanskje følt det sånn. Men det føles ikke sånn generelt. Men det sier jeg jo også i programmet; at av og til så føler jeg at det har vært litt mye rundt meg, men alle andre dager i året så er det veldig greit.

TONES VALENTINES-PLANER

Hva skal du gjøre på Valentines Day?

– Haha, den skal jeg tilbringe på Vero Moda på Oslo City frem til klokka syv. Det blir jo veldig romantisk. Men så tenker jeg at jeg og Markus skal gjøre noe hyggelig. Om vi får barnevakt så blir det sikkert at vi går på restaurant eller så blir det nok å lage en hyggelig middag hjemme. Det kan være vel så koselig! Åpne en flaske vin og bare kose seg hjemme.

Er Markus en romantiker? 

– Markus er en skikkelig romantiker! Langt over gjennomsnittet vil jeg si. Vi er ganske like der. Han kan gjøre alt fra å tenne stearinlys på nattbordet til å kjøpe blomster eller finne fram snacks til meg. Det er de små enkle tingene som er så sinnsykt hyggelige, som når man sitter som en slakt i sofaen og blir servert et eller annet digg. Det trenger ikke være mer enn det. Han kan gjerne finne på å dempe belysningen litt og settte på romantisk musikk på full guffe. Haha. Han er en veldig god kjæreste.

Dere er fremdeles like lykkelige? 

– Ja! Jeg ble så glad når Hans Petter på «Hver Gang Vi Møtes» sa at vi er klin like. For det føler jeg faktisk at vi er også. Vi har veldig mye til felles og setter veldig pris på de samme tingene. Og er veldig lite kranglete.

Er dere «ment to be» tror du?

– Ja så absolutt! Det føles i hvert fall sånn.

BLIR IKKE BRYLLUP MED DET FØRSTE

Men er det sånn at du ønsker at han skal fri til deg? 

– Den dagen det eventuelt skjer, kommer jeg jo til å bli veldig glad. Men jeg har sagt helt fra starten av at det ikke er noe jeg ønsker at vi skal stresse med. Jeg synes det er fint å spre gleden litt utover. Nå har vi fått barn, kanskje skal vi ha et barn til… Det er viktig at man ikke gjør alt på en gang og blir ferdig med alt det fine. Den dagen han frir til meg blir veldig fin, samtidig har jeg lyst til å føle at alt rundt meg er på plass før det skal skje. Ha hus og hjem i orden og ha kontroll på livet mitt. Akkurat nå føler jeg ikke at jeg har det, så da får det heller vente litt. Men det kommer.

Har du kjøpt Valentines-gave til han da? 

– Nei, jeg bør faktisk gå ut og kjøpe noe etterpå. Kanskje jeg skulle kjøpt en fin blomsterbukett til han. Han setter veldig pris på blomster. Vi kommer jo fra en blomsterfamilie begge to, pappaen min er jo gartner og Markus sin pappa eier en tulipangård så vi får jo ferske blomser hver fredag til hjemmet.

Er det viktig for deg å få blomster på Valentines Day? 

– Ja, men Valentines for meg er ikke sånn at man må kjøpe en stor gave. Det holder med en liten oppmerksomhet for å vise at man setter pris på hverandre. Det er dyrt nok å leve som det er, så jeg syns ikke det er nødvendig å bruke en masse penger på Valentines. Et lite kort med noen fine ord holder i massevis. Nå var det jo morsdag nettopp også så jeg hadde jo en fin dag på søndag også.

Fikk du en fin gave da også? 

– Da fikk jeg en veldig fin blomsterpotte, et koselig kort og frokost på senga. Og så fikk jeg sove lenge, ikke minst. Når man er småbarnsmor så er kanskje det mer verdt enn noe annet.

TÅREVÅTT I «HVER GANG VI MØTES»

Helt til slutt. Hvilken sang synes du det var morsomst å tolke på «Hver Gang Vi Møtes»? 

– Jeg vil vel kanskje si at de siste to sangene som dere enda ikke har hørt, er mine favoritter. Jeg kan advare om at det kommer til å bli ganske så følsomt på lørdag. Da griner jeg som bare det. Jeg skal synge en sang som handler om farsforhold og det ble veldig følsomt for meg å synge om etter å ha hørt Claudia fortelle om forholdet til sin far.

– Forholdet mitt til min far er jo veldig bra, men jeg er ekstremt glad i han, så det ble veldig følsomt for meg allikevel. «Hver Gang Vi Møtes» fikk meg til å tenke en del over de store tingene i livet. Mamma og Pappa kommer til Oslo til helgen, men jeg tror faktisk ikke jeg klarer å se programmet sammen dem. Jeg har forberedt pappa på hva som kommer til skje!

Du kan se Tone Damli på TV2 førstkommende lørdag kl 20.00!

– Kolleksjonen hun fronter for Vero Moda vil være i salg fra 15. Februar.

 

BEHIND THE SCENES FRA PRESSEFROKOSTEN:

 

 

Les også: Tone Damli, Markus har gitt meg en vane!

Relatert

Filmtips høst 2021

Tre filmer du må se i høst

Disse filmene vil vi se nå
chunky boots

Høstens chunky boots

Fjorårets store trendsko holder koken i år også. Her er våre favoritter
& Other stories gratis frakt

Her er våre favoritter

& Other Stories har gratis frakt i helgen