The Product by Vanessa Rudjord

Foto: Desiree Mattsson

Moteprofil og podcaster, Vanessa Rudjord, har designet tre nydelige kåper som lanseres i dag. Se kolleksjonen her!

Publisert Sist oppdatert

Vanessa Rudjord var ikke i tvil da hun skulle designe drømmekåpene. Hun ville produsere i Italia, i samarbeid med norske, The Product. Moteprofilen og podcasteren har tidligere skrevet en moteboken Stilkoden, der hun avslører hemmeligheten bak den stilsikre garderoben hennes.

10/80/10 er den magiske formelen bak den alltid like fine klesstilen hennes. 80% klassiske, stilrene og tidløse basisplagg, deretter krydrer hun garderoben med 20% såkalt «påfugleffekt».

Og er det noe vi craver mer en noen gang før, er det plagg som kan leve lenge i garderoben – som disse nydelige kåpene hun har designet med The Product.

Vi tok en prat med Vanessa om hennes nye kåpeprosjekt:

Foto: Desiree Mattsson

Hva var inspirasjonen bak kåpene?

– Jeg har lenge lett etter en kåpe som er like fin til hverdag og fest, så jeg har designet en kåpe som lett kan skulptureres elegant til høye hæler og avslappet til sneakers. Den er i 100 & Virgin wool og vi har kokt ullen slik at den blir enda varmere til de kalde månedene vi har foran oss.

Hvorfor valgte du å produsere de i Italia?

– Vi ville lage en kåpe man kan ha resten av livet, derfor valgte vi en liten fabrikk som har sydd kåper for flere store motehus siden 50-tallet og som er kjent for eksklusiv kvalitet og godt håndtverk.

Foto: Desiree Mattsson

Hvordan er koblingen mellom deg og merket The Product?

– Jeg ble kjent med Fredrik (grunnlegger av The Product) da jeg var 18 år og skulle kjøpe inn klær til en butikk jeg jobbet for i Stavanger. Jeg visste at Fredrik har jobbet masse i Italia og er like opptatt av kvalitet som meg, så han var den mest åpenbare samarbeidspartneren til å lage drømmekåpa mi.

Vil vi i fremtiden se et eget klesmerke fra deg?

– Det er jo drømmen det, men enn så lenge er jeg godt fornøyd med å lage klassiske og holdbare plagg for The Product.

Lang kåpe i ull fra The Product by Vanessa Rudjord, kr 5999

5 plagg alle bør ha i høstgarderoben?

– Boyfriend jeans som sitter høyt i livet og fint i rumpa. Celine har laget den fineste denne høsten. Jeg er svak for cowboy boots og Isabel Marant sine i hvitt semsket skinn er nydelige. En festkjole fra Alessandra Rich som har en diger 3D rose er på ønskelista. Off white dressbukse med høyt liv. Og tre kåper (hehe).

Hvor får du kjøpt kåpene?

– De selges kun på theproduct.no

Hvit kåpe fra The Product by Vanessa Rudjord, kr 4999

Og kommer det flere plagg utover høsten?

– Jeg håper vi rekker å sy opp den lange kåpen i off-white også. Vi holder også på å utvikle den perfekte lille sorte genserkjolen, men vi må først se at den blir så perfekt at den fortjener å settes i produksjon.

Powered by Labrador CMS