kultur

Debuterer som skuespillere med hovedroller i The Crown

Kate (Bellamy) og William (McVey) gikk begge på St. Andrews, og begynte å date under studietiden på det prestisjetunge skotske universitetet.

Ed McVey, Meg Bellamy og Luther Ford spiller henholdsvis William, Kate og Harry i den siste delen av The Crown. Dette sier skuespillerne om forventninger, «Crownland» og det å være lykkelig uvitende om det som kommer. 

Publisert Sist oppdatert

The Crown har gjennom seks sesonger brakt publikum gjennom åtte tiår av det britiske monarkiets historie. Avslutningen av den siste sesongen er i stor grad viet William og Harry, samt kongehusets framtidige arvtakeres kjærlighetshistorie – som startet lenge før den britiske pressen fikk nyss i romansen. 

Ed McVey og Meg Bellamy portretterer prinsen og prinsessen av Wales, og prins Harry spilles av Luther Ford som i likhet med sine to medskuespillere gjør sin debut på skjermen. 

«William» og «Kate» i The Crown.

The Crown-kapittelet skal avsluttes, og i den anledning er tre av skuespillerne – som er med på å runde det hele av – i Norge for en storslagen førpremiere på Operahuset i Oslo. Mcvey, Bellamy og Ford er alle tre preget av et visst forventningspress – men også en voldsom spenning. 

– Det føles bra. Nervepirrende, men bra. Det er første gang vi gjør noe slikt. Jeg er en stor fan av showet, så jeg vil være så god – om mulig – som de andre skuespillerne som har vært før meg. Dette vises også over hele verden, og folk kommer til å dømme og kommentere det vi gjør. Men til syvende og sist er alt veldig spennende, sier McVey. 

Ed McVey som prins Harry.

Skuespillerne har hatt en liten pause etter lange perioder med casting, forberedelser og innspilling, men er endelig samlet igjen for en omfattende pressetour. Bare for få dager siden hadde serien førpremiere i London, og etter Norge og Oslo går veien videre til nye land og byer. Noe de alle ser fram til. 

– Det er virkelig spennende. Etter at innspillingen var ferdig, har jeg vært ganske desperat etter å komme tilbake til menneskene vi filmet med. Å være tilbake i «Crown World» .., sukker Bellamy. 

– Crownland, skyter McVey inn. 

– Jeg har bare savnet det så mye og har virkelig «cravet» det. For meg så føles det ikke som om noe tid har gått. Det føles som det var i går, men samtidig føles det som om det er en evighet siden, fortsetter Bellamy. 

– Jeg tror ikke vi forventet å gjøre noe av dette (pressetour red anm). Vi var definitivt spente på premieren i London, men vi forventet ikke å gjøre det på dette nivået ... og absolutt ikke i Norge. Og å kunne reise slik som dette er så kult, sier Ford. 

Luther Ford som prins Harry i The Crown sesong 6.

Debuterer som skuespillere med hovedroller i The Crown 

Som nevnt gjør alle tre skuespillere sin debut på skjermen med sine respektive roller. Det er imponerende i seg selv å debutere med en hovedrolle, og det å gjøre det med en serie på dette nivået bør omtales som «next level». Skuespillerne selv er selv tilsynelatende avslappet til det hele, men må innrømme at «ignorance is bliss».  

– Jeg tror på en merkelig måte at mye av det speilet hva karakterene gikk gjennom i serien. Dette med å ikke være forberedt på rollen man trer inn i, sier McVey. 

Luther Ford spiller prins Harry og Ed McVey spiller prins William i den siste sesongen av The Crown.

– Jeg tror ikke jeg noen gang ville ha fått rollen hvis jeg hadde hatt erfaring, sier Ford og fortsetter:

– Jeg tror bare at styrken min i castingen var at jeg var naiv og at det ikke var noe press. Jeg hadde ikke noe mål om å bli skuespiller, så presset lå ikke der. Jeg syntes det bare var fantastisk. Det var så kult. Og jeg tror kanskje det er det som gjorde det for meg. De lette etter en bestemt type energi. Når du begynner å ønske deg ting, er det vanskelig å ha den bekymringsløse energien. Så det var definitivt en velsignelse.

Hele intervjuet med Ed McVey, Meg Bellamy og Luther Ford blir publisert i februar-utgaven av ELLE Norge. 

Sesong 6 del 2 har premiere på Netflix 14. desember.

Powered by Labrador CMS