Surf Kombucha: Drikken vi sverger til nå

ELLE-redaksjonens nye favorittleskedrikk.

Publisert Sist oppdatert

Ernæringsterapeut Maren Aasen og mannen Luca Guichard (tidligere profesjonell surfer), står bak den sunne og friske drikken Surf Kombucha.

Maren er utdannet ernæringsterapeut og har en bachelor i ernæringsfysiologi, og er derfor opptatt av helse, kosthold og mat som gjør kroppen godt. Hun er særlig interessert i fordøyelse og mat som pleier tarmen.

Surf Kombucha - et sunt og forfriskende alternativ!

– At fordøyelsen fungerer optimalt, er ekstremt viktig for resten av kroppen og helsen generelt. En tarm og fordøyelse ute av balanse, ses ofte i sammenheng med mange sykdommer og plager. Og ikke minst; En glad tarm vises også på utsiden og gir en fin og glødende hud!

Surf Kombucha er først og fremst en deilig leskedrikk, men på grunn av sitt innhold av gode bakterier og organiske syrer, er det i tillegg mange som opplever at den gjør godt for magen.

Hva er egentlig kombucha?

Kombucha er en gammel tradisjon som stammer fra Asia for over 2000 år siden.

Kombucha er fermentert, eller melkesyregjæret te. Den lages ved at man brygger te, og tilsetter sukker og en startkultur av bakterier og gjær. Så står den og gjærer/fermenterer i 1-2 uker.

Under fermenteringsprosessen omdannes sukker til syre. Når kombuchaen har fått en god balanse av sødme og syrlighet, tilsettes andre smaker. Surf Kombucha tilsetter blant annet presset bringebær, ingefær, lime og mangopuré.

Til slutt sitter du igjen med en frisk og sunn drikk med lite sukker, og uten kunstig søtning.

Surf Kombucha er derfor et supert alternativ til brus, alkohol og energidrikker!

Foto: Adam Klingeteg

VISSTE DU AT:

Rundt 70% av immunforsvaret vårt ligger i tarmen?

80% av kommunikasjonen mellom hjerne og tarm går faktisk fra tarmen til hjernen?

...og bare 20% den andre veien.

90-95 % av kroppens eget lykkehormon – serotonin, produseres i tarmen?

...og bare ti prosent i hjernen. Serotonin er blant annet nødvendig for å opprettholde en normal psykisk balanse, og regulerer ting som humør, appetitt og søvn.

Tarmen bestemmer altså veldig mye hvordan du har det.

MARENS BESTE TIPS TIL EN BEDRE FORDØYELSE

  • Spis/drikk fermentert mat og drikke: kombucha, vannkefir, kimchi, sauerkraft, kefir, yoghurt og surdeigsbrød. Dette er levende mat som gir godt miljø i tarmen.
  • Spis en god variasjon av grønnsaker i alle farger – dette er også mat for de gode bakteriene i tarmen.
  • Kraft! Kok kraft på bein, eller kjøp ferdig. Bruk det i matlaging eller drikk som en kopp varm buljong! Dette er virkelig smøring og næring for tarmen, huden og hele kroppen.
  • Spis mindre sukker, raske karbohydrater, bearbeidet mat og drikk mindre alkohol.
  • La fordøyelsen få litt pause. Spis gode måltider så du holder deg mett lenge. Husk nok fett, for bra metthet og stabilt blodsukker.
  • Stress ned og sitt ned når du spiser! Kjempeviktig for at fordøyelsen skal få ro til gjøre jobben sin.
  • Ikke drikk mye til måltidet, la fordøyelsen få gjøre jobben selv. Drikk heller godt med vann mellom måltider.

Hva med å bytte ut vinen i vinglasset med Surf Kombucha i helga? Så gjør du noe godt for kroppen!

Og det føles litt ekstra stas om man drikker kombuchaen fra vinglass. Se utsalgssteder på hjemmesiden deres, surfkombucha.no!

Powered by Labrador CMS