Brokkolimagi

ELLEs livstilscoach Emilie Nereng forteller deg her hvorfor det er så viktig å spise grønnsaker fra korsblomstfamilien.

Publisert Sist oppdatert
Sunn mat: Jeg er veldig opptatt av å fokusere på alt vi skal ha mer av. Ingen blir motivert av pekefingre, og ingen blir lykkeligere av nei-mat. Da er det fantastisk at det finnes matvarer som vi faktisk kan spise nærmest ubegrenset av – nemlig grønnsaker. Ikke bare er de rike på vitaminer, mineraler, antioksidanter og kostfiber, men de metter også veldig godt på grunn av sin lave energitetthet. De har sykdomsbekjempende mekanismer i seg, som gjør at de blant annet reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer. BROKKOLIMAGI I denne sammenhengen vil jeg gjerne introdusere en helt spesiell familie av grønnsaker; korsblomstfamilien. På engelsk kalles disse «cruciferous vegetables» og inkluderer alle typer kål (grønnkål, hodekål, rødkål, kålrot, blomkål, brokkoli), men også reddik, karse og flere urter. Mitt favorittilbehør til grillmaten er denne fantastiske brokkolisalaten, som gjør det lett å få i seg rå brokkoli! Spis den til for eksempel kyllingspyd, grillpølser, veggispølser eller fisk, eller bare nyt slik den er – supergod! Emilies all-time favoritttsalat BROKKOLISALAT: FUNFACT: Bare en halv porsjon av denne brokkolisalaten dekker dagsbehovet for C- vitamin, bidrar med protein, kostfiber, folat, kalsium og vitamin K. 1/2 brokkoli (med stilk, skjær vekk det groveste) 1/2 eple 1/5 rødløk 1 håndfull rosiner eller annen tørket frukt 4-5 ss naturell yoghurt eller Kesam 1 ss lettmajones 1 ss eplecidereddik eller hvitvinseddik 1 ts honning Litt pepper SLIK GJØR DU: Bland yoghurt/kesam, majones, eddik, honning og litt kvernet pepper i en bolle. Finkutt brokkoli og stilk. Kutt eple i små terninger. Finhakk rødløk. Bland alt. Smak til om du ønsker den søtere (mer honning), syrligere (mer eddik) eller mer kremet (mer yoghurt/kesam). Jeg lover at jo mer man rører og blander, desto mer kremet blir den faktisk!
Powered by Labrador CMS