Stine Foss: Siden 2001 har Stine Foss, gjennom sin rolle som partner og CFO i investeringsselskapet Northzone, sett gründerbedrifter vokse fra gode idéer og vilje til vellykkede selskap som står sterkt på egne ben.

Etter 18 år i samme selskap, og utallige suksesshistorier på samvittigheten har Stine erfart den virkelige verdien av drømmer.

Stine Foss: Star for Life

I 2018 ble Northzone’s sponsorat av Star for Life realisert gjennom Mduku School i Sør-Afrika. Stine var tilstede sammen med sin mann, Jørgen Klafstad, for å åpne skolen på vegne av Northzone. Opplevelsen i Sør-Afrika gjorde sterkt inntrykk på både Stine og Jørgen.

Hva er Star for Life?

«A future in which young people are empowered to realize their dreams as responsible members of a caring community.»

Star for Life er i dag en uavhengig stiftelse som er engasjert ved 130 skoler i Sør-Afrika og Namibia. Star for Life jobber innenfor eksisterende skolesystem og struktur med sine egne lærerressurser, verktøy og programmer som finansieres av midler som løpende samles inn. Hovedmålet i arbeidet er å styrke ungdoms selvfølelse, inspirere dem til å våge å drømme og støtte dem i viljen for å skape positiv forandring over tid. Over 300.000 elever har deltatt i programmene. I tillegg er Star for Life engasjert i 30 svenske skoler.

Stine og Jørgen bestemte seg raskt for at dette var et prosjekt de ikke kunne la bli med bare opplevelsen. Jørgens bakgrunn er fra media- og kommunikasjonsbransjen, og sammen begynte de arbeidet med å etablere Star for Life i Norge. Allerede i mars (2019) ble stiftelsen Star for Life Norge opprettet. Stine kombinerer nå dette arbeidet med stillingen i Northzone, noe som resulterer i en hverdag med mange gjøremål.

– Jeg er opptatt av «first things first», og det har fungert godt. Det å strekke seg litt ekstra hver dag er også viktig, selv om jeg mener at li- vet bør bestå av mer enn jobb for å oppnå gode resultater.

Stine Foss

De har allerede fått tildelt tre skoler av de sør-afrikanske skolemyndighetene hvor de, med hjelp av norske partnere, skal implementere Star for Life-programmet. Den ene skolen har allerede fått en skolepartner gjennom Nordea Private Banking.

Programmets målsetninger går ut på å forbedre studiekvali- teten, øke faglige prestasjoner, bedre helseforståelse, styrke elevenes selvfølelse og implementere verktøy og personlig oppfølging for å kunne ta gode livsvalg.

For Stine handler det også om å gi de unge elevene en mulighet til å drømme, til tross for et utgangspunkt i livet hvor hovedfokuset har vært å overleve.

– Vi kommer ikke særlig langt uten drømmer, eller faktisk å kunne gi drømmer en sjanse. Alt starter med en drøm, som kan skape ny utvikling og framtidstro. Enten det er for selskaper, i samfunnet, for deg selv eller andre.

Mental helse er grunnleggende i utvikling.

– Mye av det Star for Life jobber for handler om å gi elevene riktig verktøy og muligheter i livet: En økt selvfølelse og bedre fremtidstro. Vi ser at effektene ved skolene som møter våre coacher og programmer er svært gode. Spesielt når det gjelder å forbedre studiekvaliteten, øke faglige prestasjoner og bedre sin egen helseforståelse.

Dersom du ønsker å støtte Star for Life finnes det ulike alternativer både som gruppe, bedrift eller privatperson. Les mer på starforlife.org

Relatert

Ida Marum

De profesjonelle: Ida Kristine Marum

Ida Kristine Marum er Nordic PR & Communication Manager hudpleiesuksessen, ZO Skin Health. 
The Nail Studio Oslo

De profesjonelle: Joanne Zhou

Joanne Zhou (30) er CEO og grunnlegger av The Nail Studio i Oslo, som på kort tid, siden åpningen i 2019, har blitt en stor favoritt i Oslo.
Rue botanics

Grønn gründer​

Møt Kristina Dunn, grunnleggeren av Oslos 
første plantebaserte 
couture hudpleiemerke, 
RUE Botanics.​

Les også

Shiva Safai

De profesjonelle: Shiva Safai

– Min bakgrunn fra næringslivet har lært meg at bedrifter har en enorm makt og kapasitet til å utgjøre en forskjell.
Camilla Berntsen Milla Boutique

De profesjonelle: Camilla Berntsen

Vi har tatt en prat med gründeren av Milla Boutique – Interiørmekkaet på Aker Brygge.
Silje Sandmæl

De profesjonELLE: Silje Sandmæl

I vår nye spalte møter du RÅ damer som gjør det skarpt innen sitt fagfelt. Først ut er forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl.
Caroline Ekrem

De profesjonelle: Caroline Ekrem

Drømmer du også om en karriere i New York? Les hvordan Caroline Ekrem endte opp med drømmejobben!