horoskop

10 spirituelle sommertips

Slik utfordrer du din spirituelle side denne sommeren.

Publisert Sist oppdatert

ELLEs faste spirituELLE-spaltist, Kari Opsal, er tidligere profesjonell snowboardkjører og arkitekt, og jobber i dag som klarsynt. Gjennom å holde kurs og veilede intuitivt hjelper hun mennesker med å forstå seg selv bedre, og til å utvikle sine egne spirituelle evner. 

Kjære leser, 

Sommeren er en perfekt tid for å dykke dypt inn i din egen spiritualitet og finne indre ro og velvære. Kanskje ferie og mer fritid gjør at du får ekstra kapasitet til å inkorporere nye vaner som nærer deg? Her er noen tips som kan hjelpe deg med å få en virkelig god sommer på det spirituelle planet.

1. Lag en ny spirituell rutine

Lag en daglig rutine du kan kose deg med gjennom sommeren, som inkluderer elementer av spiritualitet og velvære. Dette kan være en kort morgenmeditasjon, en takknemlighetspraksis til kvelds, eller en spesifikk tid dedikert til refleksjon. Å ha en fast rutine kan hjelpe deg med å holde kontakten med ditt indre selv.

2. Mediter i naturen

Ingen ting gir ro slik naturen gjør. Kom deg ut i skog og mark eller til havet. Fokuser på pusten din, lukk øynene eller la dem gli rolig rundt i omgivelsene. Ta inn naturen gjennom alle sansene dine. Dette kan hjelpe deg med å jorde deg selv og finne god kontakt med intuisjonen din.

3. Dagbokskriving

Å skrive ned tankene dine kan være en helbredende prosess. Start en sommerdagbok hvor du hver dag skriver ned tre ting du setter pris på, samt refleksjoner rundt følelser og opplevelser. Dette kan hjelpe deg med å se livet ditt fra et nytt perspektiv og styrke din åndelige kontakt.

4. Hopp i havet

Vann har en rensende og beroligende effekt. Ta deg tid til å bade i havet, en innsjø, eller i ditt eget badekar. Visualiser at vannet renser bort alle negative energier og stress, og at du blir fylt med ny, positiv energi.

5. Les bøker som inspirerer

Sommerens late dager gir tid til å lese bøker som nærer sjelen. Velg bøker som inspirerer deg og gir deg nye innsikter. Spirituelle tekster, selvhjelpsbøker, eller romaner med dyp mening kan være en god start. Og du, dersom du ikke har lest boka mi Spirituell – en håndbok på reisen til det uforklarlige, så finner du den her. 

6. Praktiser mindfulness

Mindfulness handler om å være fullt til stede i øyeblikket. Øv på å være bevisst på det du gjør, enten det er å spise, gå, eller bare nyte solen. Dette kan hjelpe deg med å redusere stress og øker evnen din til å nyte livet.

8. Knytt bånd med andre

Å tilbringe tid med mennesker som deler dine interesser kan være berikende. Vi trenger alle fellesskap. Delta i spirituelle grupper, workshops, eller retreat som kan gi deg ny innsikt og støtte din spirituelle reise.

9. Utforsk kreativiteten din

Kreativitet er en kraftfull måte å uttrykke sjelen på. Mal, tegn, skriv, eller skap noe med hendene dine. La kreativiteten flyte fritt uten å bekymre deg for resultatet. Å skape uten strenge regler kan gi deg dyp glede og tilfredshet.

10. Lytt til kroppen din

Sommeren er også en tid for å lytte til kroppens behov. Sørg for å få nok hvile, spise sunt, og bevege deg regelmessig. En balansert kropp gir et balansert sinn, og omvendt.

Denne sommeren, gi deg selv gaven av tid og oppmerksomhet. Ved å fokusere på ditt indre liv og din spirituelle vekst, kan du oppleve en sommer fylt med dyp ro, glede, og velvære. 

Denne spalten tar sommerferie frem til 5. August. God spirituell sommer, kjære leser!

I boka mi Spirituell - en håndbok på reisen til det uforklarlige, kan du lese flere tips dersom du er midt i en spirituell oppvåkning. 

Ukas orakelkort: Hjernen  

Energier: tankekraft, intelligens, logikk

Å motta Hjernen opp ned kan være et tegn på at du befinner deg mye i ditt eget hode. Spinner tankene rundt uten at du egentlig kommer noen vei? Kanskje står du overfor en situasjon i livet der du forsøker å gjennomtenke alle mulige scenarier for å sikre at du tar et godt valg. Kanskje bruker du mye energi på repeterende tankemønstre som ikke gagner deg. 

Sannsynligvis vil det meste av det du tenker på og bekymrer deg for, utspille seg på helt andre måter enn du kan se nå. Husk at kroppen din også har sin egen tale. Den gir deg hele tiden subtile tegn på hva du trenger. Husk å puste. Kom ned i kroppen din og kjenn både tær og fingertupper. Når tankene får roe seg, finner du ofte svarene du trenger. Du kan ikke kontrollere livet, men ditt eget velvære her og nå har du derimot større kontroll over. Velg å ta vare på deg selv ved å være til stede i kroppen din.

Her kan du kjøpe Orakelkortene «Sjelens speil». 

Les flere horoskop-saker her. 

Powered by Labrador CMS