horoskop

SpirituELLE: Tre bud for å lage affirmasjoner som faktisk funker

– Du vet den indre dialogen din? Den kan forandre livet ditt.

Publisert

ELLEs faste spirituELLE-spaltist, Kari Opsal, er tidligere profesjonell snowboardkjører og arkitekt, og jobber i dag som klarsynt. Gjennom å holde kurs og veilede intuitivt hjelper hun mennesker med å forstå seg selv bedre, og til å utvikle sine egne spirituelle evner. 

Kjære leser,

Du vet den indre dialogen din? Den kan forandre livet ditt. Det du sier til deg selv blir til din sannhet. Når du har tenkt en tanke mange nok ganger, blir den til slutt en selvfølge for deg – en indre sannhet. Men hva om det du sier til deg selv er gamle historier, som ikke egentlig er sanne? Hva om det finnes en enda mer fordelaktige historier du heller kan fortelle deg selv, og på den måten forandre livet ditt til det bedre?

Affirmasjoner er positivt formulerte setninger som kan brukes for å danne nye tankebaner i hjernen. Jo flere ganger du tenker en tanke, jo sterkere blir nervebanen for akkurat den tanken i hjernen din. Jo sterkere nervebanen blir, jo mindre energi bruker hjernen på akkurat den tanken. Det gjør det lettere for tankene å falle inn i det samme sporet igjen og igjen.

Den ekstra energien hjernen bruker på å endre tankesett, kan oppleves i oss som indre motstand. Uten å vite at denne motstanden kan dukke opp, så vil vi muligens gi opp før vi ser resultater i oss selv. Det som kreves av deg for å skape nye sannheter, er å gjenta de nye tankene igjen og igjen, helt til de føles som en naturlig del av deg.

Affirmasjoner kan både sies og skrives ned. Du kan gjenta dem nærmest som rytmer når du er ute og går, og repetere dem flere ganger i løpet av dagen.

 

Tre bud for å lage affirmasjoner som faktisk funker:

1. Bruk jeg-form. La setningene være personlige – de er dine. Si gjerne[HS1] : Jeg er en ressurs på jobben.

I stedet for: Det er viktig å gjøre en god jobb.

2. Bruk nåtid. Gi hjernen din inntrykk av at du allerede er eller har noe i nåtid, selv om det ligger i fremtiden.

Si gjerne: Alt løser seg for meg.

I stedet for: Når jeg får den nye jobben vil ting løse seg.

3. Snakk ut fra et nivå av positivitet og godvilje du selv kan tro på. Drar du på for mye og det føles falskt, mister affirmasjonen sin hensikt.

Si gjerne: Jeg har unike perspektiver som har verdi.

I stedet for: Jeg kommer alltid med fantastiske innspill.

Denne ukas tekst er hentet fra boka Spirituell, en håndbok på reisen til det uforklarlige. Boka kan du kjøpe her. 

Ukas orakelkort er Uglen, som inviterer deg til å se på deg selv og livet med et nytt perspektiv:

I boka mi Spirituell - en håndbok på reisen til det uforklarlige, kan du lese flere tips dersom du er midt i en spirituell oppvåkning. 

Ukas orakelkort: Uglen

Energier: visdom, transformasjon, perspektiv 

Å motta Uglen er en invitasjon til å åpne opp muligheten til å se livet fra et annet perspektiv. Som uglen besitter du en dyp indre visdom. Når du kobler deg på denne indre visdommen, vil du finne løsningen du søker. Din personlige transformasjon krever at du setter deg selv fri fra alle begrensende tanker og perspektiver. Kanskje er du fastlåst i et perspektiv som ikke tjener deg. 

Kanskje blir du påvirket av andre i et valg du står ovenfor. Det finnes mange måter å gjøre ting på, og livet kan leves på ulike vis. Det som er riktig for deg, er den måten som leder til at du har det bra. Du inviteres til å finne frem til din indre sannhet og ditt indre perspektiv. Lytt til intuisjonen din, og lev i tråd med din indre stemme. Det er nøkkelen til din personlige sannhet og ditt unike perspektiv. 

Her kan du kjøpe Orakelkortene «Sjelens speil». 

Les flere horoskop-saker her. 

Powered by Labrador CMS