Kjøp nå!

Søtpotetsuppe med ostesmørbrød

Hva passer vel bedre på en mandag enn en varmende suppe med brød og gratinert ost til?

Hva med å prøve Gitte & Filips deilige søtpotetsuppe med gratinert ost til middag idag?

Søtpotetsuppe med ostesmørbrød
Suppe er perfekt mandagsmat. Hva med å prøve en suppe bestående av søtpotet og gulerøtter til middag idag?

Eller har du heller lyst på: Kremet pasta med laks? 

Ingredienser Søtpotetsuppe med ostesmørbrød (2pers)

1 stor søtpotet 

3 gulrøtter 

3 fedd hvitløk 

1/2 gul løk 

2 kopper kyllingbuljong (1 kopp er ca 2 dl) 

2 kopper vann 

Olivenolje

Sort pepper 

Salt 

Frisk bladpersille 

Godt brød – vi hadde en surdeigsloff 

Smakfull ost, som Gruyére, Cheddar eller vellagret Norvegia 

Smør 

Søtpotetsuppe

Tilberedning 

Skrell søtpotet og gulrøttene, og skjær dem i staver. Legg stavene på et bakepapir, dryss over litt olivenolje og la dem bake i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter. Ha litt olje i en tykkbunnet gryte og stek opphakkede hvitløkfedd og løk i et par minutter. Ha oppi søtpotet og gulrot, sammen med vann og buljong, pluss en klype pepper og salt. Kok opp og la suppa så småkoke til grønnsakene er helt myke. Jeg lar den koke i ca 30 minutter. Bruk en stavmikser og mos suppa til pure. Skjær gode skiver av brødet. Jeg beregner to skiver pr person. Smør på et lag smør og topp deretter med ost. Stek skivene i ovnen til osten har smeltet.

Server suppa med frisk bladpersille og ostesmørbrød. Håper det faller i smak!

For flere inspirerende matoppskrifter: Sjekk ut matbloggen til Gitte & Filip her. 

Av Nathalie Helgerud