Hva med å prøve Gitte & Filips deilige søtpotetsuppe med gratinert ost til middag idag?
Suppe er perfekt mandagsmat. Hva med å prøve en suppe bestående av søtpotet og gulerøtter til middag idag?Eller har du heller lyst på: Kremet pasta med laks?
Ingredienser Søtpotetsuppe med ostesmørbrød (2pers)
1 stor søtpotet 3 gulrøtter 3 fedd hvitløk 1/2 gul løk 2 kopper kyllingbuljong (1 kopp er ca 2 dl)
2 kopper vann Olivenolje
Sort pepper Salt
Frisk bladpersille Godt brød – vi hadde en surdeigsloff
Smakfull ost, som Gruyére, Cheddar eller vellagret Norvegia Smør
Tilberedning
Skrell søtpotet og gulrøttene, og skjær dem i staver. Legg stavene på et bakepapir, dryss over litt olivenolje og la dem bake i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter. Ha litt olje i en tykkbunnet gryte og stek opphakkede hvitløkfedd og løk i et par minutter. Ha oppi søtpotet og gulrot, sammen med vann og buljong, pluss en klype pepper og salt. Kok opp og la suppa så småkoke til grønnsakene er helt myke. Jeg lar den koke i ca 30 minutter. Bruk en stavmikser og mos suppa til pure. Skjær gode skiver av brødet. Jeg beregner to skiver pr person. Smør på et lag smør og topp deretter med ost. Stek skivene i ovnen til osten har smeltet.
We use cookies to improve our site and your experience. Cookies are also used by us and third parties such as advertisers, ad-tech providers and others ("Vendors") to develop and serve ads more relevant to your interests based on your consent or our legitimate interests. By continuing to browse our site, you are consenting to our use of cookies. Read more about our cookie policy here and here you can read how Google use your personal data.Ok