Min forkjærlighet for strikkegensere...

Jeg kan fremdeles huske hvor stolt jeg var over å gå med noe farmor hadde strikket til meg. Og genserne luktet akkurat som farmor, en blanding av røyk og parfyme.. Les Nikolines fredagsspalte her!

Publisert Sist oppdatert

Sommerstrikk: Et av mine aller første plagg var en hjemmestrikket ullgenser.

Det var min farmor som hadde strikket den og hun hadde den med på sykehuset da hun besøkte meg for første gang.

Gjennom hele barndommen fortsatte farmor å strikke til meg...

Da jeg ble litt eldre fikk jeg være mer med i prosessen. Vi kikket i kataloger sammen og jeg fikk være med på å velge fasong, mønster og farge selv.

Hver gang jeg var på besøk var det et prosjekt hun holdt på med som jeg måtte prøve på, mens strikkepinnene fortsatt var i.

Og det slo aldri feil, kommentaren til farmor var alltid: Gud så fort du vokser, jeg må legge til enda flere masker!

Jeg kan enda huske hvor stolt jeg var over det ferdige resultatet, og hvordan den luktet en blanding av røyk og parfyme. Akkurat sånn som farmor.

Selv om min farmor ikke er her lenger, har jeg såklart tatt vare på plaggene og minnene. Nå som jeg selv har fått barn, er det så koselig å dra fram de gamle genserne og kle barna mine i de.

Det hadde farmor elsket å se!

Farmor hadde også elsket å se at strikking har blitt så populært, også blant yngre!

Ull har vært en favoritt hos meg lenge og det er det mange grunner til! Det er bærekraftig, tidløst og passer like bra på fjellet som i byen. I tillegg er det selvrensende og ofte holder det å lufte klærne.

Uansett hvilket år, sesong eller trender, har jeg alltid noen ullgensere i skapet.

Det er et must til frosne vintermorgener og kjølige sommerkvelder. Det er like fint til jeans, skjørt, shorts og over kjoler. Vanligvis velger jeg strikk i hvitt eller naturtoner, men i år har jeg falt helt for cardigans i søte farger!

Sommerstrikk - På ønskelisten min akkurat nå!

Sommeren blir hjemme i Norge, og da er det behov for varme gensere. Her er noen strikkegensere som står på min ønskeliste akkurat nå!

SKAPPEL

SKAPPEL har så mange fine strikkesett i ulik vanskelighetsgrad. Du kan merke all kjærligheten som blir lagt i hver oppskrift og jeg vil ha denne nydelige genseren.

Jeg elsker detaljene på armen. Det har vært på min to-do list i en evighet å få til å strikke en genser. Kanskje det blir i sommer??

Camilla Pihl strikk

Camilla Pihl strikk har også så mange fine oppskrifter som skal passe for nybegynnere. Denne fargerike cardiganen er så utrolig fin!

De har også nettopp lansert fine strikkesett til babyer. Verdt å sjekke ut om du venter en liten baby!

Holzweiler

Det er heldigvis masse å velge mellom for oss som ikke er helt stødige på strikkingen også! Denne oversizedvstrikkejakken fra Holzweiler i skjønn gulfarge ønsker jeg meg.

Kashmina

En litt mer snuppete variant i kashmir fra norske Kashmina!

MR MITTENS

Dette merket oppdaget jeg for en stund tilbake... De har superkul chunky strikk. Denne genseren er alt jeg vil ha i en genser!

Ha en nydelig helg!

Xx Nikoline

Powered by Labrador CMS