Stort sommerhoroskop

Foto: Imaxtree / Getty Images

Slik blir sommeren din!

Publisert Sist oppdatert

Sommerhoroskop 2019: Denne sommeren blir heit, og det på alle vis.

Med Sola og flammende Mars som jager hverandre gjennom sommerens stjernetegn, vil absolutt alt bli mer intenst og lidenskapelig. Uansett hva du involverer deg i, så kan du forvente at det akselererer fortere og gir deg mer enn forventa – men samtidig vil det kreve mer enn vanlig av deg tilbake.

Kjærlighetsforhold i alle former, både nye og veletablerte, vil blomstre og trives i dette klimaet – og ikke minst når Venus kommer på banen og krydrer tilværelsen i august og september.

Og som om ikke dette var nok, er denne sommerens eklipser i Krepsen og Steinbukken, noe som tydelig forteller oss at vi nå skal ha fullt fokus på følelseslivet, og vi skal sette økonomi og finansene på vent fram til høsten.

Og til slutt: Gigantplaneten Jupiter, som bringer gode tider til oss alle, er aktiv igjen fra begynnelsen av august og utover – så om det er én gang i livet at du skal feie dine problemer og framtidsbekymringer under teppet, så er det NÅ!

Denne sommeren skal du nyte og leve i øyeblikket.

Sjekk ditt stjernetegn i ELLEs sommerhoroskop 2019!

Sommerhoroskop 2019

VÆREN 21/3 – 20/4

Som Vær er du vant til å ta det første skrittet, eller å starte opp nye prosjekter i livet ditt. Du er en utforsker, og blir lykkelig av å dra til steder der ingen har vært før eller å bane nye veier. Ser du etter kjæreste, kommer du til å finne en du blir tiltrukket av og ta det første skrittet. Det hele føles noe pussig, men vit at denne sommeren er ingen ting som det pleier å være. Nye situasjoner, der du er involvert, vil oppstå helt ut av det blå. Nye mennesker vil dukke opp i livet ditt og, ikke minst, en helt spesiell person vil prøve å vinne kjærligheten din, og her er det han som tar det første steget – noe som vil overraske deg stort. Om du kjemper imot og prøver å styre begivenhetenes gang, kan du risikere å rote det til slik at denne kjærligheten ikke får leve ut sitt fulle potensial. Men om du senker skuldrene, er åpen og mottagelig, vil du komme til å få oppleve noe helt nytt; det forholdet du lenge har ønsket deg, men ikke funnet selv. Du er funnet nå!

Ovennevnte møte kommer sannsynligvis til å skje via jobben. Dere kommer umiddelbart godt overens, men siden du er så fokusert på det prosjektet dere begge er involvert i, slår det deg ikke at dette kan bli noe mye mer. En annen ting som hindre bjellene dine i å ringe, er at denne personen er veldig annerledes og lever på en helt annen måte enn deg – og er absolutt ikke en typisk person som du kunne tenke deg å dele livet ditt med. Men, som kjent: Motsetninger tiltrekker hverandre, og på sikt vil ulikhetene berike forholdet. Ved det første møtet tidlig i juli tenker du at dere ikke har noe til felles, og med en typisk Værs besluttsomhet utelukker du straks noe mer personlig engasjement, men i slutten av måneden begynner du å forstå mer av denne personens verdier og holdninger, og du blir mer nysgjerrig på hans tanker og følelser.

I august øker den emosjonelle temperaturen. Du har nært forestående deadliner, og det forventes mye av deg. Som alltid i slike pressede situasjoner, skaper press utenfra tettere bånd mellom de personene som er involvert i prosjektet. Det er en voldsom spenning mellom dere, og under stress kan dette føre til ett og annet utbrudd. Dere kjenner hverandre bedre nå, og dere anerkjenner og beundrer hverandres styrker og tolererer forskjellene. Det avgjørende øyeblikket inntreffer i slutten av måneden. Konteksten kan fortsatt være jobbrelatert, men budskapet er på et helt annet nivå og overhodet ikke til å misforstå. For deg kan dette komme noe overraskende, men for ham er det en kulminasjon av en lengsel som har vokst hele sommeren og bare venta på det rette øyeblikket. September blir herlig. I midten av måneden tenker du på noe du har hatt tidligere, men dette er kun en påminner om hvor mye bedre alt er nå … Aldri før har du vært i et lignende forhold, og aldri har du vært lykkeligere.

TYREN 21/4 – 21/5

Ønsker du et bedre kjærlighetsliv denne sommeren, må du først overbevise deg selv om at dette er mulig å få til – i tillegg til å være klar på at dette er noe du vil. Den siste tiden har du, siden dette er det mest komfortable, kun gått for det som føles trygt og forutsigbart. Fordelen med slike forhold er at de er enkle å håndtere og har det med å vare lenge. Ulempen er selvfølgelig at de gjerne er ganske kjedelige. Når du ser noen som har et atskillig mer spennende liv, blir du misunnelig. De neste månedene vil by på en sjanse til å bryte ut av rutinene og en forutsigbar og lidenskapsløs tilværelse, men dette vil kreve all din styrke og impulsivitet, og for en Tyr er ikke dette enkelt. Det aller verste er at det vil involvere en risiko og føre både deg og forholdet til steder du følelsesmessig vanligvis ikke befinner deg på.

Prosessen starter i juli ved at du stiller spørsmål ved noen av de reglene du alltid har spilt etter de siste årene. Hva legger du egentlig i god oppførsel? Hva er akseptabelt, og hvor trekker du grensene? Reglene for forhold er hele tiden i forandring, og dessuten: Om du føler deg hals over hode forelska i en person, og ingenting er viktigere enn å være sammen med ham, ville du holde igjen om det å ta forholdet videre krysser noen av de etablerte grensene dine? Selvsagt ikke! Kjærligheten overstiger alt, som det heter. Alt dette er teori og kun indre samtaler med deg selv før det inntreffer et lite men tydelig tilbakeslag i midten av juli – der du innser at du har vært, som alltid, altfor snill og tålmodig. Hadde du vært mer på nå, ville strømmen av hendelser gått din vei. Det er på tide å høyne innsatsen, sette deg selv først og å gå for det du egentlig vil ha – så det er nettopp dette du skal gjøre.

I august er både oppførselen din og handlingene dine så annerledes at det er vanskelig å fatte at du er det samme mennesket. Det er mye sensualitet i Tyren, og den er sterkere her enn hos de andre tegnene. Nå skrus denne opp til maks styrke, og dette gjør deg uimotståelig. I slutten av måneden befinner du deg i det forholdet du alltid har ønsket deg, men aldri trodde at du skulle få. Det er spennende, men også ganske skremmende; det er som å kjøre en racerbil – det krever fullstendig konsentrasjon. Du kan ikke bare lene deg tilbake og tenke på noe annet, og du må også spørre deg selv om i hvilken retning du vil at dette forholdet skal gå. Kanskje trodde du at et så intenst forhold ikke kunne vare, men det kan det – det er bare det at energi som dette aktivt trenger å styres i retning mål og mening. Det er et tidspunkt i september der du vurderer å komme deg ut av det, muligens fordi den første emosjonelle stormen har stilnet noe, og du er usikker på om du kan leve med alle disse følelsene over lengre tid. Etter noen dager går det opp for deg at du faktisk allikevel har kontroll, og det føles godt. De var dette du ønsket deg, og du fikk det, så, iallfall en stund, blir du værende i det.

TVILLINGENE 22/5 – 21/6

Sommerhoroskop 2019: Tvillingene er det mest lekne tegnet, og som Tvilling er du alltid fascinert av mulighetene som følger med alt som er nytt. Du er vanligvis klar for å ta alle romantiske muligheter som kommer din vei, men i år er det annerledes. Livet virker tøffere og er mindre tilgivende, og framtidsplanene innebærer mindre rom for forhandlinger enn du skulle ønske. Under omstendigheter som dette er et stabilt og trygt forhold viktig, og godt å lene seg til i ellers utfordrende tider. Som alltid er Jupiter din beste hjelper, og gjennom sommeren vil den store planeten holde en stø kurs midt i sentrum av forholdsektoren i Tvillingene. Derfor er forholdet den delen av livet ditt som du kan stole på i månedene framover; kjæresten din vil være der med støtte og trøst uansett hva som skjer. Du merker dette spesielt godt i august når hendelser fra fortida dukker opp igjen, og kjæresten stiller opp og hjelper deg. I begynnelsen av september er du i ferd med å ta en dårlig avgjørelse, men også her – og i slutten av måneden når økonomien butter – stiller han opp og hjelper deg. Alt dette er solid støtte av den typen som redder deg i tunge tider, og får deg til å glede deg over det som er godt, det som oppstår fra ekte kjærlighet – selv om du kanskje ikke helt har skjønt det ennå.

Nå er ikke dette utelukkende en sommer fylt av problemer; her er det også massevis av romantiske stunder. Slutten av juli ser ut til å bli herlig, men siden resten av tilværelsen er så utfordrende nå, har du ikke tid til å pleie et nytt forhold. Det kan hende det kun er et flyktig møte der dere utveksler telefonnumre og lover å ringe snart, mens du tenker for deg selv at det sannsynligvis ikke kommer til å skje. Heldigvis ser den andre personen potensialet i forholdet, men han ser også at timingen ikke er optimal for øyeblikket. Han er likevel bestemt på å holde kontakten, og stille opp og hjelper deg der han kan. Utover sommeren er du veldig takknemlig for dette.

Tidlig i august er det slutt på motgangen, og endelig gjør du framskritt. Ditt nye bekjentskap, som du tidligere hadde det for travelt til å gjøre opp status for, er bra, men det er en viss avstand mellom dere. Dere liker å være sammen, men begge har så mye annet på hver deres kant som ingen av dere er klar til å dele ennå. Men i det øyeblikket du trenger ham, er han der, og dere kommer nærmere hverandre når dere sammen håndterer dine problemer. Dette forteller deg at han så absolutt har kjærestepotensial.

KREPSEN 22/6 – 22/7

Noen ganger bør man skrive dagbok, slik at man han bla seg tilbake på slutten av året og bli minnet om hva man har gjort. Denne sommeren trenger du ingen dagbok – alt det som skjer denne sommeren er rett og slett uforglemmelig. Det er en soleklipse i tegnet ditt tidlig i juli, fulgt av en måneeklipse i Steinbukken to uker senere. Den ene vil bringe deg framover, den andre vil prøve å dytte deg bakover, men hele tide vil alt fokus være på deg og på dine følelser og forhold, disse tingene som du ønsker å holde for deg selv. Det siste nytter ikke denne sommeren! Alt som skjer er for stort – og for viktig! Dette er ikke bare en flørt; innflytelsen fra eklipsene er dyp og langvarig. Disse dukker opp i tegnet ditt en gang hvert tiende år, så det de gjør denne sommeren vil ikke bare stake ut kursen din fram til 2029, de vil også bringe det du har holdt på med siden 2009 til en ende.

Dette er ikke ensbetydende med en avslutning av vennskap eller forhold, selv om disse kan være skjøre eller du har forsømt dem; eklipsenes sjokkbølger kan like gjerne føre uløste konflikter fram i lyset og tvinge deg til å rydde opp i dem. Forhåpentligvis greier du dette. Er du singel for tiden, vil en eklipse i tegnet ditt ofte framprovosere de rette omstendighetene for at du skal kunne møte en ny person og begynne på et nytt kapittel i livet ditt. Uansett er det meningen at eklipsen skal hjelpe deg framover, forstå hva du ønsker og bidra til å styrke din emosjonelle utvikling. Krepser er ofte ikke glade i forandringer fordi de ikke vet hva som skal skje, men denne gangen virker det som om du blir fornøyd – uansett hva eklipsen bringer deg. Kanskje forholdet ditt har stagnert, og du ikke har vært i stand til å gjøre noe med det? Omveltningene eklipsene medfører kan tilby deg en vei ut eller en vei framover, og du vil oppdage at dette er til det beste.

Å inngå et nytt forhold, eller å gjenstarte et eksisterende, krever ekstremt mye energi og tiltrekning for å øke den emosjonelle temperaturen og få deg til å føle at dere har en framtid sammen. Her skjer det noe i august, og alt er veldig enkelt: I et eksisterende forhold kjenner dere hverandre allerede, og om det er et nytt forhold – så er det med en du allerede kjenner fra jobben eller nabolaget og kanskje ser hver dag. Noen forhold trenger en dæsj av uoppnåelighet i deigen for at den skal heve bra, men ikke dette. Selv om alt virker så kjent og trygt, mangler det ikke på lidenskap – og effekten dette har på din trygghetsfølelse og selvtillit vil bli merkbar. Ingen ting slår den glade følelsen det er å være i et nytt forhold, men vil det vare? Ja, og det er det to grunner til: For det ene vil alle beslutninger tatt under en eklipse, få lange, betydelige konsekvenser. For det andre vil det eventuelt siste hinderet for å være sammen på den måten dere ønsker, være fjerna i midten av september. Lykken venter på deg!

LØVEN 23/7 – 23/8

Sommerhoroskop 2019: Dette kan fort bli en av dine aller lykkeligste kjærlighetssomre, men av en eller annen grunn virker det som om du har bestemt deg for å gjøre ting mer vanskelig for deg selv enn nødvendig. Den gode nyheten, for øvrig, er at før september vil du ha funnet ut av hva du egentlig ønsker av et forhold. På dette tidspunktet er du sammen med den riktige personen, så alt går bra til slutt – men først må du komme deg igjennom juli og august.

Det virker som om problemene dine har sammenheng med et tidligere forhold, og at det er vanskelig å slippe taket i det. Det er lenge siden det ble slutt mellom dere, og når du tar fornuften fatt, så skjønner du at du må la det fare. Du har gått videre, men hver gang navnet hans kommer opp, du ser på et gammelt bilde eller ligger våken om natta, forteller hjertet deg at det fremdeles er en liten bit av det som aldri har greid å glemme – og som fortsatt skulle ønske at ting kunne endt annerledes den gangen. Mesteparten av tiden greier du å skyfle unna disse tankene, men så plutselig dukker han opp igjen og hjertet ditt begynner å slå litt raskere. Du begynner igjen å tenke på fortiden, å den virker å være en veldig solrik plass – full av fine dager og mye latter. Dette er selvfølgelig bare i fantasien din, sånn er det med oss alle, men tanken får deg til å gløde litt ekstra – og det liker du.

I mellomtiden er vi tilbake i det virkelige livet, og ditt nåværende forhold er absolutt fint. Faktisk så er han en mye bedre match enn noen andre du har vært sammen med tidligere, og forholdet har store framtidsmuligheter. Forholdet er fylt med energi og ambisjoner, i tillegg til varme og humor. Og det beste av det hele: Også i det lange løp vil det vise seg å gjøre deg godt, og det vil du etter hvert bli veldig klar over. Alle forhold går opp og ned, også dette – noen ganger er det veldig intenst, andre ganger ikke, og akkurat nå er du på et stillere sted. Dette er bra, for det gir forholdet en mulighet til å falle på plass og gir røttene tid til å vokse seg sterke. Noen ganger slår det deg at all denne stabiliteten er kjedelig og lite spennende, og du er redd for at det også er sånn det vil bli i framtiden. Tankene dine er innom tidligere forhold, og når du sammenligner, slår det deg at du hadde det morsommere før.

Det kan hende at kjæresten din føler at du har mistet interessen, og finner en måte å revitalisere forholdet deres på – eller kanskje forholdet bare beveger seg ut av den rolige fasen og inn i noe mer aktivt, noe som bidrar til at du får lyst til å gå videre. Uansett vil gnisten som manglet i juli, komme tilbake i slutten av august – og dette merker du. Samtidig, og kanskje enda viktigere, innser også gamlekjæresten din hvor du er nå, hvor du skal videre samt at dette er bedre for deg enn å se deg tilbake. Nå har altså en person forpliktet seg overfor deg og en annen har gjort et offer – noe som beviser at de begge faktisk bryr seg veldig mye om deg. I begynnelsen av september er du klar for å omfavne framtiden – og denne gangen ser du deg ikke tilbake.

JOMFRUEN 24/8 – 23/9

Det er helt greit å si at du er lei av det samme gamle i forholdet, og at du har lyst på noe mer interessant. Men det å faktisk gjennomføre dette, er mye vanskeligere enn bare å snakke om det. Denne sommeren vil det bli en hel del forandringer i kjærlighetslivet ditt. Noen vil være av det gode, og andre vil vise seg å funke mindre bra. Uansett utfall, så skal du klappe deg selv på skulderen for at du var modig nok til å prøve.

Begynnelsen av juli byr på en gedigen overraskelse; det du trodde var et vennskap, vil plutselig utvikle seg til et særdeles hett forhold. Denne så du ikke komme, og du kan neste ikke tro at det er sant, men du kaster deg uti det uansett. På dette tidspunktet er dere offisielt bare venner, men kjærester når dere er alene, og dette gjør det hele mye mer spennende. Etter kort tid vil det gå opp for deg at dette allikevel ikke er det du ønsket deg, og det blir klart i midten av måneden at dere har veldig forskjellige ideer om forholdets framtid. Du tenker at dere kan fortsette som de gode vennene dere en gang var, men det kan dere ikke. Her er det bare å slette all kontaktinfo og ta farvel. Uansett har hele eventyret gitt deg mot, det har vist deg hvordan et intenst forhold kan være og gitt deg noen ideer for framtiden.

I august bestemmer du deg for å prøve igjen, og dette kan være det samme forholdet som får en sjanse til. Men sannsynligvis er det en ny person. Uansett er det du som styrer dette. Du vet hva du vil ha, og hva du ikke ønsker, og dette er du forberedt på å være tydelig om på et tidlig tidspunkt. Du har emosjonell styrke til å håndtere et forhold som ikke er bra eller å avslutte det, og du vet også at om alt ikke blir til å holde ut, kan du alltids går tilbake til ditt gamle liv, men dette vil du helst slippe. Slutten av august blir fantastisk; dette blir den heiteste tiden av året for din del. Nå møtes Mars og Venus i tegnet ditt, og det vil du nyte til det fulle. Vennene dine legger merke til at du er forandret. Hva skjedde med den stille og selvutslettende Jomfruen de pleide å kjenne? Hvor kom denne smarte, sexy og trygge nye personen fra? Du føler deg bedre nå en noensinne før, men du jobber også hardt med forholdet og med deg selv. Du har oppdaget at hvor bra forholdet er avhenger mye av hva du er forberedt på å investere i det. At anstrengelser lønner seg er ikke nytt for deg, fordi du alltid har bydd på deg selv i jobbsammenheng, men du har bare aldri lagt sjela i et forhold før. Det er lurt at du gjør det nå.

I begynnelsen av september føler du at du endelig er der du ønsker å være. I stedet for å gjøre det andre ber deg om å gjøre, så velger du selv. Dette kjennes godt! Du er fremdeles i forholdet, og dette er blitt en stor og viktig del av livet ditt. Du føler deg fornøyd, og i slutten av måneden er du inne på tanken om å gjøre det permanent. Å planlegge en felles framtid – med alt det innebærer – er det for tidlig å gjøre dette? Kanskje, kanskje ikke – men du har uansett funnet det du har ønsket deg.

VEKTEN 24/9 – 23/10

Tiden er inne for å bevege seg framover, og med sommerens eklipse på toppen og i bunnen av tegnet ditt til å løfte deg opp og dytte deg videre, er det ingen sjanse for at du kan unngå dette. Og alt dette er du ganske fornøyd med, og du gleder deg til å se hva som ligger foran deg. Men før du starter må du ta tak i en liten, uferdig sak i livet ditt. Idet du tar det store steget, vet du at det ikke er noen vei tilbake, så saken må håndteres nå – eller aldri. Så hva dreier dette seg om? Det er det forholdet som du alltid har ønsket deg, eller kanskje til og med har hatt og som ikke gikk så bra … Hvis du ikke gir det en ny sjanse, kommer du alltid til å ville angre på det. Da vil du tilbringe resten av livet ditt med å lure på hva som kunne ha vært, uten å noen gang få svar.

Denne sommeren ser det ut som en del kapitler i livet ditt skal avsluttes. Du føler at du må gjøre det beste ut av det du har før du legger det bak deg, så ideen om en kort flørt eller affære med en gamlekjæreste er perfekt for det. Når din herskerplanet Venus møter Mars i midten av august, skjer dette i sektoren av diagrammet ditt. Dette dreier seg ikke kun om fortiden, men også om noe som du ønsker å holde hemmelig. Ovennevnte affære blir, som forventa, temmelig intens. Denne lille boblen er knytta til fortiden din – og har ingen plass i framtiden.

Dette passer deg bra, og for første gang på snart et år føler du at du har styring på kjærlighetslivet ditt. Vil du at forholdet skal være mer sexy? Du fikser du det. Vil du ligge lavt og ta det rolig, så blir det sånn. Du vet at dette uansett tar slutt om et par måneder, så det er ingen grunn til å planlegge for framtiden.

De store forandringene du har venta på inntreffer i september. Det skjer flere tydelige ting i første halvdel av måneden, og du kutter strengen til fortiden og er klar til å gå videre. Dette kan innebære en siste dag på jobben eller at du pakker ned for å flytte til en ny bolig … Det er et øyeblikk den 4. september hvor du spør deg selv om du gjør det rette, men i løpet av de neste dagene får du noen spennende glimt av hva framtiden har å by på og det gir deg fornyet entusiasme for en frisk start. Den 18. er du helt klar, og det eneste du fortsatt er usikker på er om du ønsker å avslutte forholdet som har vært så bra denne sommeren. Egentlig hadde du sett for deg at det skulle være over nå, men du koser deg så pass mye sammen med ham at du egentlig ikke har lyst til å bryte ut. Den endelige beslutningen er det opp til deg å ta. Du trenger egentlig ikke dette forholdet; det er ikke viktig i det nye livet ditt, men om du vil ta det med deg til alt annet har falt på plass, så kan du det. Men husk at du på et tidspunkt er nødt til å legge det bak deg, og det vil gå bra, men ingen vil bebreide deg om du venter litt før du gjør det.

SKORPIONEN 24/10 – 22/11

Hvorfor gjøre alt så vanskelig, når det finnes så mange enklere måter å gjøre det på?

Uranus’ tydelige tilstedeværelse i forholdsektoren i tegnet ditt de siste månedene har oppfordret deg til stadig å flytte grensene i forholdene dine. Dette er spennende, men også veldig slitsomt. Er det virkelig nødvendig for deg å utforske nye ting hver eneste dag? Er det riktig å leve med konstante konflikter i forholdet i stedet for å være to fornøyde parter? Nei og atter nei! Herskerplaneten din Mars er på toppen i tegnet ditt det meste av sommeren, noe som gjør dere begge stridslystne og seierssultne. Slike emosjoner skal brukes i arbeidslivet, ikke i et forhold – om da ikke jobb- og kjærlighetslivet ditt inkluderer den samme personen.

Det virker som om det foregår en rivalisering mellom deg og en du er profesjonelt involvert i, og at konkurransen dere imellom fortsetter etter arbeidstid. Det kan tenkes at dere begge jobber så hardt at kun en person i samme situasjon kan forstå det stresset du lever under, og dette stresset kan lett prege et intenst forhold, der det konkurreres like mye på privaten som på jobben. Det unngåelige øyeblikket inntreffer i august, og det kommer til fyre opp under konflikten som allerede har pågått en stund. I juli da dere kranglet om moral og verdier, tapte du fighten – eller så ble du iallfall presentert for noen ubehagelige sannheter. Du føler muligens at du må trekke deg litt unna noen dager, men du har bestemt deg for å vinne tilbake det du har tapt.

I august har rivaliseringen blitt til en pussig ting, og selv om dere fra utsiden framstår som det perfekte paret, er det stadig opphetede diskusjoner mellom dere – og dere begge ønsker å være den dominante i forholdet. Men dette er også tiden når Uranus løsner grepet, og det er ikke lenger en planetarisk påvirkning til å stadig redefinere forholdet. Dere kjenner hverandre godt nok nå til å kanskje roe dere ned noe. Eller føler dere begge at om dere ikke krangler, så er det ingen virkelig kommunikasjon i forholdet?

I september blir dere begge rundere i kantene og mer tilgivende. Kanskje har du innsett at tillit – og ikke makt – er løsningen. Og at du tillater at kjæresten overrasker deg av og til, er faktisk en god ting. Når du stopper å pushe grensene, er forholdet ditt fint å være i, så prøv å slappe av og nyte det.

SKYTTEN 23/11 – 21/12

Om du hadde tenkt å tilbringe sommeren med en liten romanse som ingen skulle vite om, så må du tro om igjen. Romansen er ikke problemet, for den har plenty potensial, men å holde den hemmelig er nytteløst. Venner, familie, sosiale medier, til og med paparazzier – om du er glamorøs og kjent nok – vil få greie på det, og dette må du ta med i regninga. Du gjør ikke noe du ikke burde ha gjort, men du må tenke på hva du sier og gjør – og også på hvordan det kan oppfattes av andre.

Tidligere ville alt dette ha vært rent for mye for deg. Du har verken hatt energien eller selvtilliten til å kunne være i et forhold som dette. Men dette året er annerledes – for nå har du herskerplaneten din Jupiter i tegnet ditt, og igjen føler du deg helt på topp. Med Jupiters hjelp våger du å gjøre ting som tidligere har vært umulig – og om ting ikke funker, kan du helt enkelt spole tilbake og prøve igjen. Nå er det også mindre press på deg fra den forstyrrende planeten Uranus, som har tvunget deg til å gjøre ting som du har følt ikke har vært riktige for deg. Uranus er mye stillere i år, og du føler du kan stole på at strømmen av hendelser er til det beste for deg, og at du ikke står i fare for å få noen ubehagelige overraskelser.

Til tross at Skytten har rykte på seg for å være mest interessert i den psykologiske delen av et forhold (ikke noe å bekymre seg for; det samme gjelder de andre dyretegnene, så du er ikke alene), er det som virkelig får fart på deg nå, en intellektuelt spennende person. Du møter en i slutten av juli som vekker all din mentale interesse. Det blir ikke akkurat kjærlighet ved første blikk, men en felles sans for humor åpenbarer seg tidlig – samt dere begges sans for å sitte til langt ut på sommernatta og diskutere alle de store og viktige spørsmålene andre ikke våger å snakke om. I begynnelsen av august har denne gjensidige fascinasjonen vokst til å bli et solid vennskap. Dere ser begge fram til å møte hverandre, og dere sparrer tanker og ideer før dere deler disse med noen andre. Dette sier mye om hvor høyt dere verdsetter hverandres intellektuelle innsikt og ærlighet. Alt dette er veldig typisk Skytten.

Dere sees på som venner, og mer enn venner, av alle dere kjenner. De fleste antar at dere er et par, og i slutten av måneden er dere det – om dere ikke er det allerede. Følelsesmessig kunne du ikke ha vært mer lykkelig, men hvordan dette forholdet passer inn i resten av tilværelsen din er ikke nødvendigvis så lett å svare på. Jobben din er en viktig faktor her; den nye kjæresten din kan være en du jobber sammen med. Men selv om du ikke gjør det, er det jobben som har ført dere sammen, noe som gir dere et stort publikum i form av venner og kollegaer. Når vennskapet tas videre til å bli et forhold, må du ta med i betraktningen at hele dynamikken rundt jobben, livet og kjærligheten forandres. I begynnelsen av september må dere ta en alvorsprat og noen tøffe beslutninger, men slutten av måneden vil by på varme og glede – så uansett hva du bestemmer deg for å gjøre, så blir det bra til slutt. Sommeren er muligens over, men forholdet fortsetter og alt er bare fint.

STEINBUKKEN 22/12 – 20/1

Sommerhoroskop 2019: Dette er en sommer som, enten du liker det eller ikke, vil forandre på alt det du trodde du visste om et forhold. I juli er det eklipser i både ditt og kjærestens tegn og i forholdsektoren i diagrammet ditt. Uranus har også omveltninger å by på – denne planeten for det uventede er nå i kjærlighetens sektor. Alt dette er viktige påvirkninger som vil føre til konsekvenser som ikke bare vil merkes i år, men også noe lenger. Du vil få føle det på kroppen, og det er ikke mulig å ignorere noe av det. Og som de siste par årene har lært deg, vil alle forsøk på å feie problemene under teppet og sette på seg skylappene, kun resultere i at skjebnens krefter gir deg en enda tøffere påminnelse om det som foregår – helt til du stopper opp og tar innover deg hvor viktig det er å ta tak i dem.

En gang tidlig i juli vil forholdet ditt ta en ny vending. Kanskje kjæresten din har noe overraskende å fortelle deg eller har tatt en beslutning uten at du har fått det med deg. Uansett hva dette dreier seg om, så betyr det at du ikke lenger kan fortsette som før, og du er nødt til å bruke tid til å tenke over hvordan dere skal gå videre sammen. Forhold må vedlikeholdes og få aktiv oppmerksomhet og tilstedeværelse fra begge parter. Det kan hende at du har tatt ting som en selvfølge – og er det sånn det er, vil denne samtalen bli en vekker. Hvis du ikke er i et forhold for tiden, kan det hende at noen vil overraske deg med en invitasjon. Egentlig er det hele såre enkelt: Denne personen liker deg og ønsker å tilbringe tid sammen med deg. Er dette en stor overraskelse? Eller vil det å bli likt så godt og at noen har forventninger til deg, være upraktisk for deg? Om svaret på ett av disse spørsmålene er ja, må du gå en runde med deg selv og ditt syn på hva et romantisk forhold er. Uansett hvilken av disse to situasjonene du befinner deg i, vil responsen din i slutten av måneden overraske deg. Du har alltid trodd at du visste hva du ville ha svart i en sånn situasjon, men nå har du vært i den og du har hatt noen dager på deg til å venne deg til den – og du har fullstendig endret mening og sier ja til noe du aldri har ønsket deg tidligere. Alt dette er kun til din fordel. Teori og praksis er ikke det samme, og virkelige hendelser krever en annen respons enn de imaginære. Nå ser du kun muligheter. I stedet for å si «absolutt ikke» eller «ikke nå», sier du «hvorfor ikke?» – og i en tid i forandring er dette absolutt rette måten å tenke på.

Etter alle utfordringene i juli blir august mye roligere. Uranus’ insisterende press på forandringer har blitt lettere, og nå får du tid til å tenke på den beslutningen du har tatt. Du begynner å se muligheter som du ikke har sett tidligere, og du vil se fram til framtiden du nå har valgt – en framtid du ikke hadde kunnet forestille deg bare for noen uker siden. Romantiske Venus sprer sin innflytelse over deg i begynnelsen av september, så finnes det en mulighet til å ta fri og reise på en kjærestetur nå, vil denne bli veldig fin og vellykket. I slutten av september vil du forplikte deg fast til ditt nye liv, og du er veldig glad for å gjøre det.

VANNMANNEN 21/1 – 19/2

Noen ganger er det nødvendig å spole tilbake for å kunne kommer seg videre. Hvis det virker som om denne sommeren setter forholdet ditt noen skritt tilbake, og du må spørre deg selv om du er sammen med den rette eller om du må gå i en annen retning, eller om du i det hele tatt egentlig har lyst til å være i et forhold, så er alt dette faktisk helt normalt nå. Det du gjør nå er å finne ut av om forholdet er så solid som du håper det er før du tar det ett steg videre på slutten av sommeren.

Faktisk er det kjæresten din, og ikke du, som er først ute med å stille seg disse spørsmålene. Han er bekymra for viktige temaer som du så langt har nekta å snakke om. Selvfølgelig fører ett spørsmål til et annet, og på et punkt blir det naturlig å tvile på alle avtaler og forståelser dere har hatt dere imellom. Ideen om å gjøre krav på mer selvstendighet appellerer til dere begge, så du bør være veldig forsiktig. Vendepunktet blir i slutten av juli, og det er nå du må bestemme deg for om du skal bli eller gå. Det er mulig det beste vil være å inngå et kompromiss, der du lover å sette en strek over fortiden – sammen med alle konfliktene og problemene knyttet til denne – og starte på nytt som om dere nettopp skulle ha møtt hverandre for første gang. Her må det skrives helt nye regler for forholdet, og sammen må dere se framover mot en bedre og mer rettferdig framtid. Selv om dere begge er optimistiske i forhold til framtiden, er dere også mer forsiktige nå. Dere tar små, forsiktige steg framover – som om dere var i ferd med å krysse en tynn is eller en gammel trebro; litt usikre på om den tåler vekta av dere uten å kollapse. Normalt ville det ha vært du, med din velvillighet til å prøve nye ting, som ville ledet vei, men det kan hende at du i midten av august tenker at du har gått langt nok allerede, og at du må gi deg selv mer tid. Midten av august kommer med den første lille krise deres, noe som får dere begge til å tvile på om alt dere nå er blitt enige om holder. Krisen løser seg selv ganske kjapt, og dere går videre. I slutten av august ser du omrisset av alt det gode som er venter. Det blir som å se lyset i enden av tunnelen. Du har fremdeles et stykke vei å gå, men nå vet du iallfall at du er på vei i riktig retning. Kanskje føler du at himmelen nå belønner deg for at du har kommet deg igjennom alle problemene på en god måte. Uansett, så er det veldig oppmuntrende.

På slutten av sommeren vil summen av påvirkninger fra din egen planet Uranus og optimistiske Jupiter sakte endres. Disse to jobber alltid godt sammen og er hjelpsomme, men det som nå skjer er som å røre sammen ingrediensene til en cocktail: Litt mer av den ingrediensen og litt mindre av den andre kan føre til helt nye smaker og gjøre drinken enda bedre. Så, på samme måte, er du der nå at du tenker mindre på hvorvidt dette er et forhold du skal bli værende i og mer på om du trives i det – med andre ord blir det mindre om den endelige destinasjonen og mer om selve reisen. Du har stilt viktige spørsmål og tatt modige beslutninger, og det er nok hard jobbing for én sommer. Unn deg selv å ha det litt moro i september, og legg all fortidens angst langt bak deg.

FISKENE 20/2 – 20/3

Sommerhoroskop 2019: Fiskene er kjent for å være kunstneriske og følsomme. Når de er i et forhold, er de vanligvis svært romantiske og fylt med stadige nye lengsler – så sarte og vakre følelser at de burde blitt overført med farger til et lerret. Selv om det altså er sant at det er sånne forhold du ønsker deg, er du like lidenskapelig som alle andre mennesker. Og det ville ha vært fint om du innimellom kunne vært i et forhold med uforutsigbare grenser og bare primærfarger, et forhold med litt rock’n’roll ved seg. Og det er nettopp dette denne sommeren har å by på.

Det hele starter med et fyrverkeri av følelser som du ikke kan motstå, i begynnelsen av juli. Dette er et klassisk korttidsforhold – umiddelbart og intenst. Som alltid plukker du opp øyeblikkets følelser og sparrer dem med dine egne holdninger, og som en naturlig kameleon kan du spille en hvilken som helst rolle som kreves av deg. Dette forholdet krever at du er noe tøffere, og det er du. Men innen noen få uker mister forholdet noe av glansen, og det utvikler seg antagelig ikke i den retningen du hadde håpet på. Kanskje hele greia har gått tom for energi.

August byr også på en del lidenskap, og denne er ikke ulik det du opplevde i juli, men det er vanskelig å si om dette skyldes en ny romanse. Juli var en slags øvelse i å forbedre din følelsesmessige form, og det er ikke utenkelig at det er det samme forholdet som setter inn et ekstra gir. Det første fyrverkeriet dør ut, og mer stabile, heitere flammer tar over. Uansett hva dette dreier seg om, er det ingen tvil om verken intensjonen eller uttrykksformen i forholdet. Dette er ikke en romanse der dere sitter på en benk i parken og deler brødskivene deres, det er veldig mye mer. Du nyter det, men innen slutten av august spør du deg selv om det er noe mer ved forholdet enn bare denne overveldende kjemien. For mye av én ting, uansett hvor deilig den er, vil gjøre deg lei av den, og du kjenner på at du savner raffinementet og variasjonen i samtalene og å kunne gjøre andre ting sammen enn kun de mest åpenbare. Fiskene er litt her og der fra naturens side, og har behov for flere forskjellige aktiviteter i livet sitt til samme tid. Du kjeder deg ikke, akkurat, og du er heller ikke mer interessert i en annen – iallfall ikke foreløpig. Men i det lange løp trenger du et forhold som har mer å by på enn dette, og det vet du.

I begynnelsen av september føler du at du nå har opplevd alt forholdet har å by på. Det er greit nok, det, men du hadde håpet på mer – eller på mer variasjon og raffinement i det minste. På andre områder i livet er du på vei framover nå, og du er nødt til å ta et standpunkt i forhold til prioriteringene dine. Du kan bli i dette forholdet, men det kan føre til konsekvenser for dine personlige langtidsplaner og ambisjoner, eller du kan si til deg selv at dette bare var en sommerforelskelse og gå. En oppheta krangel i midten av måneden gjør din endelige beslutning lettere, og denne er antagelig en nødvendig del av prosessen, selv om deler av deg skulle ønske at det kunne ha endt annerledes. Men hvordan ellers skal noe hett som dette kunne ta slutt – om ikke uten en siste gnistrende flamme?

Husk å les horoskopet hver dag på ELLE.no!

Powered by Labrador CMS