Annonse

Slik prepper Harlem huden til partysesongen – og under Skal vi danse-innspilling 

Harlem Alexander gir oss sine beste tips for glød og prepping av huden før partysesongen.

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med ZO Skin Health.

Hårstylist og Skal vi danse-deltaker, Harlem Alexander, gir deg sine beste hudpleietips og hemmeligheter for en sunn glød før festsesongen braker løs (han har et nytt favorittprodukt) – og ikke minst hvordan han holder huden i sjakk med mye trening. 

Dette gir et fantastisk utgangspunkt for en sunn og frisk hud – og ikke minst nydelig festglød.

Hva er ditt viktigste hudpleietips?

– Retinol. Og jeg må si at jeg får så mye skryt for huden min om dagen. Jeg har fått en helt annen glød enn jeg hadde tidligere etter at jeg begynte med ZO Radical Night Repair. Huden min er aldri matt eller gusten, og jeg har fått en mye jevnere hudtone. Hvis du ønsker hudforbedring, er retinol det eneste som funker – retinol er tingen! 

Foto: Privat

Hvordan ser resten av rutinen din ut? 

– Jeg bruker disse 9 produktene: 

ZO Hydration Cleanser (morgen og kveld) 

ZO Dual Action Scrub (morgen)

ZO Complexion Clearing Masque 

ZO Oil Control Pads (etter rens) 

ZO Instant Pore Refiner 

ZO Daily Power Defense

ZO Radical Night Repair. 

– Denne bruker jeg 3-4 dager på rad for å få full effekt. 

ZO Growth Factor Eye Serum

ZO Daily Sheer Sunscreen

Hvordan ser hudrutinen din ut under innspillingen av Skal vi danse? 

– Nå som jeg trener mer enn vanlig, er jeg mer påpasselig med å rense huden skikkelig. Jeg har jo på meg en del sminke under opptakene også, så det er viktig å få bort alt det i etterkant. Jeg svetter som en gris, så jeg er litt forsiktig med retinol rett etter trening, rett og slett fordi det svir skikkelig. 

Foto: Privat

Hvordan holder du huden i sjakk gjennom festsesongen? 

– Det er superviktig med en god hudpleierutine. Men om man får utbrudd eller blir veldig tørr i perioder, vil jeg anbefale å bruke en god ansiktsmaske. Jeg bruker ZO Skin Health Complexion Clearing Masque, og sover med den om natten. Det er også viktig å drikke masse vann – det kan hjelpe om man har uren hud. Selv liker jeg å drikke vann med eplecidereddik som skal rense kroppen. Det skal visstnok være bra for oss, og jeg synes også det smaker godt.

Hva er ditt beste glød-tips?

– Jeg konturerer ansiktet forsiktig hver kveld med selvbruning. Jeg påfører litt i pannen og litt ved kinnbeina, og på den måten ser jeg alltid litt solbrun ut. I tillegg bruker jeg litt rouge, slik at jeg får en ekstra sunn glød – det er mitt nye triks. Jeg påfører litt på kinnbeina og litt på nesa. ZO Skin Health Oil Control Pads er også et godt tips. De trekker sammen porene, fjerner talg og etterlater huden glatt. Det funker! 

Foto: Privat

Hva er ditt beste grooming-tips? 

– Etter jeg har vasket håret med sjampo og balsam, tørker jeg det litt med et håndkle. Så tar jeg i saltvannsspray og sculpting wax før jeg former det og lar det lufttørke. Når det har blitt helt tørt, former jeg resten. Sculpting wax er supert ettersom håret verken blir for matt eller for shiny – du kan lett rufse det til, eller lage en glatt look.

– Hvis jeg skal være ekstra fin, grer jeg håret bakover med voks også avslutter jeg med masse hårspray. 

De viktigste hudpleietipsene for menn

Kvinner er har tradisjonelt sett vært flinkere enn menn til å ta vare på huden sin – både med faste rutiner og hyppig bruk av SPF. En god hudpleierutine er derimot vel så viktig for menn som for kvinner, ifølge Dr. Michael Zangani. 

– Menn blir like mye og kanskje noen ganger i større grad utsatt for sol og det vil ha like ødeleggende effekt på huden deres. Det er derfor viktig for hudhelsen til menn å ha en god hudpleierutine. Mange menn ønsker å eldes pent og derfor er det også viktig med en god hudpleierutine. 

Dr. Michael Zangani

Menn og kvinner er ulike på mange måter – noen vil til og med påstå at vi er fra ulike planeter – og huden er intet unntak. Ifølge Dr. Zangani har menn blant annet oftere en høyere talgproduksjon enn kvinner, og dermed større porer. 

– Vi finner også mer seboreiske tilstander hos menn. Det har med både talgproduksjon og trivsel av en type sopp – som vi finner på huden – å gjøre. Det gir menn ofte en slags rød og flassende utslett i midtre del av ansiktet. Ellers har vi rosacea og ulike solskader som kan oppstå hos menn.

Hvilke hudpleieprodukter som skal brukes for å oppnå de beste resultatene er svært individuelt, og det anbefales å få en konsultasjon fra en hudpleieekspert. Men som en generell regel, er de beste produktene for menn, ifølge Dr. Zangani, følgende: 

– ZO Oil Control Pads (reduserer talg), ZO Dual Action Scrub (åpner porer og gjør huden mer vital), ZO Wrinkle Texture Repair (inneholder retinol som alle menn og kvinner bør ha i sin rutine), ZO Daily Power Defense (beskytter og reparerer huden) og SPF. 

Ifølge Dr. Michael Zangani er det aldri for sent å begynne med en god hudpleierutine. 

– Man kan både forebygge og reparere med riktige ingredienser.

 For nærmeste ZO-klinikk, se www.zoskinhealth.no

Powered by Labrador CMS