skjønnhet

Slik oppnår du den huden du alltid har ønsket deg – uansett alder

Oppdag hemmeligheten bak en sunn hud. 

Publisert Sist oppdatert

Huden er kroppens største organ og en levende historiebok som lagrer minner fra hver solstråle og hvert smil. Vi tok en prat med Mary Brennan som er internasjonal trainer hos ZO® Skin Health, hvor hun avdekker hvordan man kan pleie huden slik at den blir den beste versjonen den kan bli, uansett alder.

Brennan understreker hudens evne til å huske. 

– Tenk på huden som en bank, hvor hver dag er en investering i fremtiden, smiler hun.

Hun forklarer at det vi gjør i dag, vises på huden vår ti år senere. Derfor er det viktig å starte hudpleie tidlig, for å investere i en sunn hud for fremtiden.

Det er aldri for sent

For de unge er budskapet klart: Start forebyggende behandling tidlig. Det er lettere å forebygge enn å reparere. 

– For de i 30- og 40-årene er det på tide å investere i huden. Og for de som føler at det kan være for sent, forsikrer Brennan at det aldri er for sent å begynne. 

Ifølge den amerikanske eksperten er ikke hudpleie en one-size-fits-all-løsning. Brennan poengterer viktigheten av tilpassede protokoller fremfor enkelte produkter. 

– Vi fokuserer på protokoller, ikke produkter, sier hun, og legger til at hver komponent i en hudpleierutine har en spesifikk rolle. Det er denne tilpasningen som gjør at man kan adressere individuelle behov; fra tørrhet, fine linjer og rynker, grov hud, kviser og utbrudd til ujevn pigmentering.

Hudpleie er et maraton, ikke en sprint

Brennan forklarer at en sunn hudfornyelse er viktig for å opprettholde en ungdommelig og strålende hud. 

– Eksfoliering er viktig for å fjerne døde hudceller og fremme ny cellevekst. Dette er ikke bare viktig for hudens utseende, men også for dens evne til å helbrede og reparere seg selv, forklarer hun.

For Brennan er det også viktig å forstå at hudpleie er en langsiktig forpliktelse. Hun sammenligner det med å trene til et maraton; noen kan sprinte til mållinjen og oppleve raskere resultater, mens andre foretrekker en jevn joggetur eller en rolig gange. 

– Uansett tempo, er målet det samme: God hudhelse, smiler hun.

Mary Brennan, international trainer hos ZO® Skin Health.

Skreddersøm gir alltid best resultat

Ifølge Brennan er det svært viktig å få en skreddersydd hudpleierutine som passer for hver enkelt. 

– Ved å besøke en klinikk og få en profesjonell hudanalyse, kan man få hjelp som adresserer alle aspekter av ens livsstil og hudens behov, råder hun.

A-vitamin er livets essens i hver eneste celle

– Hos ZO elsker vi A-vitamin og Dr. Zein Obagi omtaler A-vitamin som livets essens som finnes i hver eneste celle i kroppen din. 

Retinol er en super hero og en ren ungdomskilde som blant annet kan bidra til å øke cellefornyelsen, gjenopprette fuktighet innenfra, reversere problemer med hudtekstur, fjerne pigmentering og øke kollagen- og elastinproduksjonen. Magien skjer bak kulissene, forklarer Mary Brennan.

– Når vi ser bra ut, føler vi oss bra, og jeg sier alltid til folk at det er greit å være litt selvsentrert, det handler jo om å ta vare på huden sin. Vi ønsker jo alle å være den beste versjonen av oss selv, avslutter Brennan.

«Super hero» retinolprodukter fra ZO Skin Health

ZO Radical Night Repair er utviklet for å jevne ut og stramme opp slapp hud. Dessuten kan produktet bidra til å redusere fine linjer og rynker samtidig som den gir huden mer glød. Radical Night Repair kan brukes hver kveld eller som en individuelt tilpasset «hjemmepeel» i 3 – 5 dager. 

ZO Wrinkle + Texture Repair kan bidra til hudoppstramming, behandling av kviser og rødhet og motvirke for tidlig hudaldring. Den kan også være effektiv mot dype linjer, rynker, teksturproblemer og arrdannelse. 

ZO Retinol Skin Brightener er et produkt med ingredienser som kan bidra til å gjøre underverk for å jevne ut hudtonen og gi den nydelig glød. Den hjelper dessuten til med å forebygge ujevn pigmentering.

For nærmeste ZO-forhandler se www.zoskinhealth.no

Powered by Labrador CMS