Annonse

Slik kom trebarnsmoren i sitt livs form: – Elsker friheten denne treningsformen gir meg

Tall fra 2023 viser at nordmenn er for lite aktive i hverdagen. For Birgitte (35) ble løsningen online-trening.

Publisert Sist oppdatert

I en studie fra Folkehelseinstituttet og Norges idrettshøgskole kommer det frem at åtte av ti nordmenn sitter for mye. Kun tre av ti oppfyller anbefalingen om fysisk aktivitet. Likevel, i en hektisk hverdag har man ikke alltid mulighet til å bruke flere timer på et treningssenter. 

Småbarnsmor Birgitte Wardeberg kom i sitt livs beste form fra stuegulvet hjemme, mellom tannpuss og leksehjelp, takket være Naardic. 

Denne ettermiddagen har hun rullet ut treningsmatten foran TV-en og er klar for en 25-minutters treningsøkt. Det er ikke mer som skal til, ifølge FHI. 

Det eneste utstyret hun har med seg er en flaske vann og et par vekter for ekstra intensitet.

Günder: Annema Refsnes startet Naardic i 2020.

På skjermen blir hun og de andre deltakerne ønsket velkommen én etter én av dagens trener og Naardic-gründer Annema Refsnes. 

Birgitte og de andre deltakerne blir veiledet gjennom treningen av Annema, som stadig deler tips til hvordan øvelsene kan gå opp eller ned i vanskelighetsgrad – alt etter eget nivå.

Tren gratis til 1. april – meld deg inn nå

For meg har fysisk aktivitet alltid vært viktig for å holde psyken i orden.

Birgitte Wardeberg

Var skeptisk til hjemmetrening 

Da pandemien traff og Birgitte så seg nødt til å teste hjemmetrening, var hun til å begynne med skeptisk. Om hun tok på seg rollen som egen trener, ble det dårlig stemning og hun var streng med seg selv. 

Da hun bestemte seg for å teste Naardic, spurte hun trener Annema om hjemmetrening var effektivt nok. 

– Jeg trodde jeg kom til å savne vektene og stepkassene. Men jeg lærte fort at kroppsvekt var mer enn nok, sier hun lattermildt, og legger til at hun aldri har vært i bedre form.

MEDLEM: Birgitte Wardeberg.

Birgittes fem grunner til å velge Naardic:

· Tilgjengelighet: Tren hvor du vil og når du vil mellom klokken 06 og 22

· Familievennlig: Du slipper å bruke tid på å reise mellom hjemmet og et treningssenter

· Vennefunksjon: Avtal trening med venner og kjente

· Rimelig pris: Fra 299,- per måned

· Dyktige trenere: Få veiledningen du trenger for å komme i form

I dag elsker hun friheten og tilgjengeligheten det å trene med Naardic gir henne.

Endelig har hun fått muligheten til å prioritere trening i hverdagen igjen, uten at det går utover familietid eller dagligdagse gjøremål. 

– Nå kan jeg logge på 30 sekunder før timen starter. Jeg kan skifte til treningstøy mens instruktøren sier hei, eller hjelpe barna med tannpussen i pausen.

Se utvalget av gruppetimer her

Varierte økter

Treningsøktene fra Naardic er varierte og varer ofte ikke lenger enn 20-40 minutter. Som deltaker velger man selv om man ønsker å ha kameraet skrudd på eller ikke.

Øktene man kan velge mellom varierer i alt fra lavterskelsøkter som pausegym, rygg- og nakke-rehabilitering, yoga og meditasjon, til styrke, intervaller, løping, yoga, pilates og Zumba for å nevne noen.

I tillegg er timene spredt utover dagen mellom klokken 06.00 og 22.00, noe som gjør at mennesker som lever i en konstant tidsklemme enkelt kan presse inn en treningsøkt. 

INSTRUKTØR OG GRÜNDER: Annema Refsnes.

Passer med familielivet

– Det hadde vært helt umulig om jeg skulle dratt på trening flere ganger i uken, og blitt borte en time eller to. De korte øktene gjør at jeg jevnlig kan beholde hverdagsbevegelsen i gang. Det blir ikke tre store økter i uken, men heller fem små halvtimer, og det fungerer så mye bedre med familielivet.

Mens Birgitte trener, sitter ofte barna ved siden av henne og leker eller gjør lekser. Hun synes det er viktig at barna får se at trening er en naturlig del av hverdagen. 

– Aktiviteten blir en del av familielivet, og jeg trenger ikke planlegge at jeg skal dra ut. De kan tasse rundt mens jeg gjør øvelsene. Jeg elsker at de ser at jeg har bevegelsesglede, det synes jeg er en fin del av oppveksten deres. 

Tren gratis til 1. april – meld deg inn nå. 

Fakta

Dette er Naardic

Naardic er et online-basert treningssenter som tilbyr en rekke ulike treningsformer til sine medlemmer. 

Naardic ble startet av gründer Annema Refsnes, som etter ti år som personlig trener så et behov for veiledende og inspirerende hjemmetrening. 

– Naardic er sted som passer for alle, men spesielt bra passer det småbarnsforeldre i tidsklemma eller mennesker med en hektisk jobbhverdag, sier Annema Refsnes. 

Med seg på laget har Refsnes noen av landets mest profilerte trening- og helseprofiler, blant annet treningskongen Yngvar Andersen og lege Ole Petter Hjelle.

Besøk Naardics nettside for å bli medlem.

Ekspertene 

Ole Petter «Treningslegen» Hjelle og Yngvar Andersen er også gründere og trenere hos Naardic.

Ole Petter «Treningslegen» Hjelle og Yngvar Andersen.

Les mer om Naardic her. 

– Føler meg veldig privilegert

At mange kvier seg for å gå på treningssenter er ingen hemmelighet, og det kan være mange grunner til det. Det er en følelse også Birgitte har kjent på.

Til tross for at hun selv møtte mannen sin på treningssenter, minnes hun at terskelen var stor da hun først begynte å trene på et senter.

– Når jeg trener hjemmefra, forholder jeg meg bare til meg selv og instruktøren på skjermen som er glad for å se meg. 

Jeg føler meg privilegert som får trene med noen av Norges mest kompetente trenere.

– Birgitte Wardeberg. 

Roser trenerne

Etter at hun fikk øynene opp for hjemmetrening, tviler Birgitte på at hun noen gang vil gå tilbake til trening på et senter. 

– For at jeg skal kunne dra hjemmefra for å trene kreves det planlegging og koordinasjon, noe som ville resultert i mindre trening, sier hun og fortsetter: 

– Nå er treningen alltid tilgjengelig, og jeg føler meg privilegert som får trene med noen av Norges mest kompetente trenere. Både innenfor pilates, løping, kondisjon, styrke og kroppsvekt – og at jeg får dem rett inn på skjermen i hjemmet mitt – det er veldig luksus.

For Birgitte handler mye av treningsgleden om kompetente og engasjerte trenere. 

– Man får liksom alltid et «Hei, Birgitte, så fint å se deg», og jeg tror på dem da! De skryter av det du gjør og får til, noe som gjør at man går ut av treningen med en god følelse, for noen har lagt merke til hva du fikk til. Det gjør det veldig motiverende å fortsette, forteller hun. 

Klikk for å melde deg inn 

Kilde: Folkehelseinstituttet – «Vaksne sitter for mykje stille og for lite fysisk aktive»

Powered by Labrador CMS