kultur

Slik blir festivalsommeren 2024

Foto: Getty Images

Disse festivalene bør du sjekke ut i sommer.

Publisert Sist oppdatert

Med festivalsesongen i horisonten, ønsker vi å dele noen av våre favoritter som vi mener det er verdt å oppleve i år. Sikre deg billetter til dine faste favoritter, eller kanskje dette er året du skal oppdage en ny festival? Her er våre beste tips. 

Ikke glem å kjøpe med deg vår nyeste utgave – The Music Issue! 

Norske festivaler sommer 2024

NEON (Trondheim) 7.–8.juni

NEON har tidligere profilert seg som en festival med kun norske artister, men i de siste årene har de hentet inn store internasjonale navn også. I år kan du blant annet oppleve selveste Jason Derulo på EC Dahls Arena. Årets høydepunkter er nevnte Derulo, Astrid S, Matoma, Emma Steinbakken, Kaizers Orchestra, Benson Boone og Cezinando.

SLOTTSFJELL (Tønsberg) 10.–11.juni

Slottsfjellfestivalen er en av Norges hyggeligste festivaler i sommerbyen Tønsberg. Her yrer det av liv på både brygga, i skjærgården, på stranda – egentlig overalt, ettersom nesten hele byen fungerer som festivalområde. I år kan du oppleve ingen ringere enn Zara Larsson, Doja Cat, Aurora, Kaizers Orchestra, Astrid S, Arif & Stig, Cezinando og Victor Leksell.

BERGENFEST (Bergen) 12. – 15. juni

Bergenfest holdes på ett av de eldste og best bevarte festningsområdene i Norge; Bergenhus Festning. Årets headlinere er Gabrielle, PJ Harvey, Stormzy, Kaizers Orchestra, Tom Odell, Susanne Sundfør og Sivert Høyem.

PIKNIK I PARKEN (Oslo) 13.–15.juni

Piknik i Parken er en tredagers musikkfestival som finner sted i Sofienbergparken midt i Oslo. Festivalen kuraterer et mangfoldig program som inkluderer både etablerte og up-and-coming artister, nasjonale og internasjonale. Årets headlinere inkluderer Stormzy, Massive Attack, Ane Brun og Highasakite.

OVER OSLO (Oslo) 19. –22. juni

Over Oslo, som finner sted på Grefsenkollen med panoramautsikt over byen, tilbyr en unik festivalopplevelse midt i Oslomarka. Festivalen gir publikum en mulighet til å nyte solnedgangen over hovedstaden mens de omgis av grønn natur. Blant årets høydepunkter er opptredener fra artister som Dagny, Timbuktu, Beharie, Vinni, Carola, Dum Dum Boys, Bjørn Eidsvåg og Emilie Nicolas.

Dagny skal spille på Over Oslo i sommer!

IDYLL (Fredrikstad) 21.–22.juni

På Idyllfestivalen på Isegran i Fredrikstad kan du i år oppleve blant andre Kygo, Benjamin Ingrosso, Sondre Justad, Astrid S, Arif og CC Cowboys.

TONS OF ROCK (Oslo) 26.–29.juni

Tons of Rock er en av Norges aller største festivaler og fungerer som et samlingspunkt for rock- og metalfans fra hele landet. Festivalen avholdes på den idylliske Ekebergsletta i Oslo, og tilbyr et variert program med konserter samt karneval, kunstutstillinger og arkader. Blant årets høydepunkter er Metallica, Tool, Judas Priest, Greta Van Fleet og ZZ Top.

STAVERNFESTIVALEN (Stavern) 3. – 6. juli

Stavernfestivalen har vokst seg så stor at de denne sommeren utvider med en ekstra dag, til glede for alle musikkelskere. I år kan de skilte med en imponerende lineup, med høydepunkter som Sam Smith, Ed Sheeran, DJ Snake, Burna Boy, Sigrid, Undergrunn, Veronica Maggio, Emilie Nicolas og Sophie Ellis-Bextor.

BERGTATT (Luster) 4.–6.juli

Bergtattfestivalen arrangeres på Eskervollen i Luster, og tilbyr en variert blanding av konserter og aktiviteter i majestetisk norsk natur. Festivalområdets naturlige skjønnhet gir besøkende en følelse av spenning og forventning, og opplevelsen av å tilbringe tre dager her er uforglemmelig. Blant artistene som opptrer på festivalen er Emilie Nicolas, Ary, Hubbabubbaklubb, Kløbb Ka2, Moyka og Aktiv Dödshjelp, for å nevne noen.

PALMESUS (Kristiansand) 5.–6.juli

Palmesus i Kristiansand kaller seg Skandinavias største strandfest, og det med god grunn. Hele festivalområdet ligger helt nede i vannkanten like ved havnen midt i byen. Blant årets headlinere finner du The Chainsmokers, Steve Aoki, Benjamin Ingrosso og Gabrielle.

VINJEROCK (Valdres) 18. –21. juli

I Eidsbugarden, 1060 meter over havet, med bergtagende Jotunheimen som bakteppe, foregår en av Norges vakreste festivaler. I tillegg til minnerike konserter, byr Vinjerock også på guidede toppturer, strikkekurs og fisketurer – og mat laget av gode lokale råvarer. Årets headlinere er Kvelertak, Fay Wildhagen, Arif, Real Ones og 9 grader nord.

BUKTA (Tromsø) 19.–20.juli

Buktafestivalen holdes i idylliske Telegrafbukta i Tromsø. Årets lineup består av blant andre The War On Drugs, The Cardigans, The Soundtrack Of Our Lives, Kvelertak, Motorpsycho, SPAN og Bel Canto.

Det er lite som slår en skikkelig god konsertopplevelse. Dette er fra Idyllfestivalen i Fredrikstad.

FJORDFESTEN (Sandefjord) 2.–3.august

Fjordfesten foregår i Badeparken midt i Sandefjord sentrum, og er rett og slett en folkefest med både tivoli og beach bar. I år kan du oppleve blant andre Arif, Delara, Chris Holsten, Dum Dum Boys, Carola og Ballinciaga.

ØYA (Oslo) 6. – 10. august

Øyafestivalen, Norges fremste musikkfestival, er et pulserende internsjonalt arrangement med en eklektisk blanding av pop, rock, hip hop og elektronika. Festivalen finner sted i den energifylte Tøyenparken i Oslo, og byr på en unik blanding av både storslåtte konserter og intime klubbdager. Årets lineup lover en minneverdig opplevelse, med navn som Pulp, Janelle Monáe, Queens Of The Stone Age, Gabrielle, André 3000, Astrid S, Fay Wildhagen og Delara.

YPSILON (Drammen) 23.–24.august

Ypsilon, som tidligere het Elvefestivalen, finner sted i Drammens vakre Bypark. I år kan du oppleve blant andre Postgirobygget, Delara, Victoria Nadine, Sondre Justad, Chris Holsten og Matoma.

Les også: Ekslusivt for ELLE – musikere sammen på cover for første gang. 

Powered by Labrador CMS