Kjøp nå!

Slik blir 2017

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Ny kjæreste? Ny jobb? Masse penger? Spennede reiser? Sjekk her hva 2017 har å by på for deg. Ifølge astrologen bør du være forberedt på å ta sjanser, og selvsikker nok til å gjennomføre planene uten å miste motet halvveis. Tidsånden er i endring, og en bølge av framgang og velstand vil bære oss helt fram til 2020.

Væren 21/3–20/4

For deg er dette et nesten perfekt år. Året er bare noen uker gammelt når Mars vender tilbake til ditt tegn og fyller deg med energi og mening. Dette fører deg framover i en fart som ville vært umulig i fjor. Sånn skal livet være, og du elsker det.

Slutten av februar er viktig. Mars møter Uranus, planeten for inspirasjon og forandring, og om du vil velge en ny retning eller begynner på et nytt langtidsprosjekt, er det nå det skal skje.

På kjærlighetsfronten er året delt i to. De første månedene er vidunderlige, men merkelig saktegående. Det er som å sitte ute en lang sommerkveld uten noe bedre å gjøre enn å se på skyene som glir forbi. Dette skjer i den travleste delen av året, når du er veldig aktiv på andre områder og tar modige framtidsvalg under innflytelse av Mars og Uranus. Det kan være at du klamrer deg til et gammelt forhold, i håp om at hvis du velger en ny retning, kan du finne en måte å ta med deg dette forholdet, å gjøre det til en del av framtiden på samme måte som det har vært en del av din fortid. Forholdet ser ut til å mangle energi og framdrift, og når resten av livet beveger seg framover kan det hende at det blir etterlatt. Perioden fra juli til november er mye bedre. Her er det ekte lidenskap, og en følelse av å se fram mot gode ting sammen. Det kan hende at dette er det samme forholdet, og at det på en eller annen måte har kommet seg igjennom vanskelighetene i de foregående månedene, men det er ganske sannsynlig at det dreier seg om et nytt forhold. Én ting er i alle fall sikkert: Denne andre halvdelen av året har dine emosjonelle behov mye bedre framtidsutsikter.

Dette er et godt år for karrieren, og hvis du følte at du havna i bakevja i fjor, vil du klare å ta igjen for det tapte og hevde deg igjen. I juni og juli er det noen viktige avgjørelser som må tas, med konsekvenser som vil strekke seg langt framover. Du er klar over hva som står på spill, og tar avgjørelsen uten å se deg tilbake. Slutten av året gir belønning og ansvar; du er tydelig på vei oppover. Økonomisk er de beste månedene fra mars til juni, men langsiktige interesser begynner også å vise vekst fra oktober.

Tyren 21/4–21/5

Du virker usikker på hva som er til ditt beste. Det er flere anledninger i løpet av året hvor du bestemmer deg for en retning, for så å ombestemme deg og bli værende. Mot slutten av året vil du ha gjort god framgang, men nølingen og usikkerheten gir inntrykk av at du gjør endringer fordi du må heller enn fordi du vil. Kanskje du bare er forsiktig, og vil forsikre deg om at du har tatt det rette valget før du forplikter deg.

Dette er aller tydeligst på det private plan. I januar og februar går du dypere og dypere inn i et forhold, mye lenger enn du hadde tenkt. Du tiltrekkes av de overmannende følelsene og vil ikke at de skal ta slutt, så du fortsetter. Likevel; hvor langt og raskt du enn går, er partneren din alltid et skritt foran, på vei mot steder du ikke tør å følge etter.  Du har desperat behov for å stoppe opp og gi deg selv tid, men for nesten hver dag utvikler det seg, og uansett hva du gjør for å holde følge, er det ikke nok. På dette punktet er du langt utenfor komfortsonen, og det liker du ikke, så du trekker deg tilbake.

Opplevelsen er heldigvis ikke bortkastet. Du vil lære en viktig lekse på kort tid, og blir overrasket over hvor langt du kunne presse deg selv. Tidlig i juni tar du noen store avgjørelser. Ikke av den typen du forteller alle om, men noe du har lovet deg selv om framtiden og framtidige kjærlighetsforhold. I oktober får du mulighet til å teste ut de nye reglene, og denne gangen har du full kontroll. Det blir spennende og intenst – og så bra at du raskt tar deg selv i å tenke seriøst på å gjøre forholdet permanent.

Begivenheter på jobben har et lignende mønster: Du gjør framgang, men må teste ut ting to ganger før du er komfortabel. I begynnelsen av året er du fornøyd med rollen din, men når våren kommer blir du litt motløs. Kanskje kjeder du deg, eller føler at du har oppnådd alt du kan og trenger å finne på noe annet. Men du bestemmer deg for å holde deg til det du kjenner. I august, derimot, kommer det veldig klare indikasjoner på at du er kommet til veis ende – så du flytter. Hadde det vært bedre om du gjorde det allerede i februar? Det er vanskelig å si. Økonomisk er juni den beste tiden, og du har penger å bruke. August er også viktig, siden det er tegn til at et hinder for ambisjonene dine – og planene om å bli rik – begynner å forsvinne.

Tvillingene 22/5–21/6

Dette året handler om å flykte fra press. Du merker med en gang at tidsånden er i endring, og at det åpner seg all slags nye muligheter. Du ønsker å utforske dem, og du vil være en del av det –  men samtidig vil du holde deg i bevegelse og betrakte det som skjer fra utsiden. Gjennom året, når du er i en situasjon som frir deg fra forpliktelser, gjør du det bra, og når du tillater deg å bli begrenset av visse forventninger, har du det dårlig.

Gjelder tanken om forpliktelser i de personlige forholdene også? Det virker slik. De to store planetbevegelsene i 2017 treffer emosjonelt sensitive deler av ditt tegn, og du merker effekten av det. Saturns bevegelser viser at forholdet i sin nåværende form helt enkelt er for seriøst. Selv om intensjonen var å skape noe solid som en base for framtiden, føler du deg fanget, og det eneste du tenker på er å bli fri. Det kan ta mesteparten av året å diskutere dette med partneren din, men mot slutten blir dere enige om noe lettere og mindre forpliktende, noe som kommer som en stor lettelse. Mange vil si at dette er begynnelsen på slutten av forholdet, men faktisk er det tvert om. Når en dør er låst, vil den som er på innsiden gjøre alt for å rømme. Hvis døren er åpen, vil ikke behovet for å stikke av være der, og han vil bli. Samtidig viser Jupiters bevegelser at du har konsentrert deg for hardt om å oppnå ett bestemt mål i forholdet; og igjen vil det å lette på trykket gjøre det mer sannsynlig at du når dette målet.

Slutten av året ser lovende ut. Dere har omdefinert forholdet, og du er mye mer optimistisk til framtiden.

De mest fremtredende endringene i karrieren kommer de første ukene av året. Du kan bli tilbudt en veldig utfordrende stilling med høyt press, og du kommer sannsynligvis til å ta den. Men så snart du begynner, innser du at jobben faktisk er umulig å gjøre skikkelig, og at den til og med kanskje er unødvendig. Heldigvis gir en formørkelse i februar deg en mulighet til å gjøre noe helt nytt. Ivrig etter å komme deg vekk tar du sjansen. Det vil i det minste frigjøre deg fra presset du er under, og gi deg tid til å tenke over hva du egentlig vil.

De beste månedene økonomisk er januar og juli. Pass på å ikke sløse i mars, uansett hvor fristende det måtte være.

Krepsen 22/6–22/7

Et år som krever at du tar store steg framover er ikke din stil, men når du er i gang liker du alltid prosessen med å nyskape deg selv og livsstilen din. Tenk bare på Månen, som styrer ditt tegn: Fornyer ikke den seg hver eneste måned? Det kan du også gjøre. Og du kan trøste deg med at alt du foretar deg dette året kommer til å gjøre livet ditt bedre. Så snart du kommer over at du må ta farvel med noen av dine kjæreste eiendeler, vil du like det nye livet mye bedre enn det gamle – og lure på hvorfor du ikke gjorde det før.

På det personlige planet er ting ganske stabilt mesteparten av året, men når sommeren går over i høst blomstrer det plutselig. Jupiter flytter seg inn i kjærlighetssektoren av tegnet ditt i oktober, og får snart selskap av Venus og Mars. Hvis forholdet ditt på dette punktet ikke er mer enn en kaffe i ny og ne, kommer du til å bli overrasket over hvor raskt det blir en dyp og lidenskapelig affære. Du lurer på hva slags trylleformel du har brukt for å få alt dette til å skje, men den virkelige grunnen er enkelt og greit at tiden er inne, og begge blir dratt med av energiene i øyeblikket. Hvis dere allerede har en stor kjærlighetsaffære, kan du forvente at den blir enda større eller at det går videre til neste nivå. Jupiter kjenner ingen grenser – med mindre de er satt av Saturn, som mot slutten av året er plassert slik at det kan kjøle ting ned litt, og få deg til å tenke over hvordan du vil at forholdet skal være på lang sikt.

Den mest merkbare endringen dette året er utvilsomt i karrieren, og fordi jobben har en så direkte effekt på økonomien og livsstilen du har råd til, vil alt forandre seg samtidig. I mars og april får du mye ros, og sannsynligvis en form for påskjønnelse. Det jevne presset fra Saturn og Uranus får deg til å tenke på hva annet du kan gjøre med karrieren, kanskje med din nylige suksess som døråpner. Alt ser lyst ut, og i løpet av sommeren tar du spranget, og innser at det kan være din eneste sjanse. Resultatet er en fullstendig transformasjon. Du ser deg selv som en annen person, som lever et annet liv. Du har gått til et nytt nivå på alle måter.

Februar kan gi noen økonomiske bekymringer, men det er ikke så ille som det virker. I august virker du bestemt på å tenke helt nytt om økonomien din, men dette er sannsynligvis et resultat av din nye stilling mer enn noe annet.

Løven 23/7–23/8

Solens og Månens formørkelsessykluser som er på vei baklengs gjennom tegnene, har kommet tilbake til Løven igjen, og blir hos deg de neste to årene. Som alltid fører de med seg endring, men ikke den typen du planlegger og jobber mot. De har med seg uventede hendelser og viser deg en ny framtid du ikke visste om, og som du kanskje ikke ønsker. I ettertid vil du se at formørkelsene har hjulpet deg videre, og at det har gitt deg et bedre liv. Det er skjebnens måte å få deg til å gjøre det du trenger å gjøre, og å ta den veien du er skjebnebestemt til å ta – noe som vanligvis er en annen enn du ville valgt selv.

Det er i privatlivet du vil merke formørkelsene best. Den første, i februar, er veldig svak, men akkurat som en slak motbakke gjør det tyngre å gå, kommer du til å merke at omgivelsene ikke er så vennlige som de pleier, og du bør spørre deg selv om det er klokt å fortsette på den veien du har valgt. Tidlig i august får du en klar indikasjon på at du har nådd veis ende. Du må stoppe, eller til og med snu og gå tilbake. Din første reaksjon på dette vil trolig være sinne; hvordan kunne dette skje deg, etter alt du har gjort? Men skjebnen bryr seg ikke om status eller hvor mye noe har kostet. Etter noen rasende dager med krangel, både med deg selv og partneren, bestemmer du deg for å akseptere fakta og gjøre det du burde gjort for flere måneder siden. Du føler deg presset inn i dette, men hvis du klarer å se de gode mulighetene som ligger i det, blir det en mindre smertefull opplevelse. Formørkelser virker bedre hvis du føyer deg etter dem i stedet for å prøve å kjempe imot.

Mot slutten av desember beveger Saturn seg ut av kjærlighetssektoren av tegnet ditt, etter å ha vært der hele året. Kanskje var han der for å gi forholdet stabilitet, og nå som du har tatt den store avgjørelsen, trengs han ikke lenger. Du innser at du har mye mer frihet – og i stedet for å føle deg bundet av valget du tok, er du mye mer optimistisk.

I karrieren møter du en uforutsett hindring i mars og april, en selvtillitskrise når du innser at et stort prosjekt du er involvert i ikke er så stødig som du trodde. Jo flere spørsmål du stiller, desto flere problemer finner du, og du begynner å lure på om du vil være med på det. Til slutt bestemmer du deg for at du vil det, men du er mye mer skeptisk og var for økonomisk involvering. Selv om alt er løst innen juni eller juli, er det tydelig at opplevelsen har rystet deg. Det kommer flere økonomiske bekymringer i august, men de varer ikke lenge. September og oktober bør få økonomien på rett kjøl.

Jomfruen 24/8–23/9

La 2017 bli året du begynner å se langt fram. Det store planetariske samspillet dette året, mellom Saturn og Uranus, finner sted i de delene av ditt horoskop som handler om din nåværende posisjon og ambisjonene på lang sikt. Kan du gå fra det ene til det andre? Tror du at hvis du fortsetter med de vanlige rutinene og gjør ditt beste, vil du på en eller annen måte bli noe annet? Det er ikke mulig. Du må bryte ned det du har for å skape ledig plass til å bygge noe bedre. I stedet for å se bare på hvor du er, tenk på hvor du ønsker å være om fem eller ti år, og jobb deg bakover derifra. Tenk stort, og ikke bry deg om detaljene, de kan du ta deg av når du kommer dit.

Kanskje trenger du noe som gir deg en dytt, og som får deg til å ta det første skrittet. Hvis det er tilfellet, kan en formørkelse i august gjøre nettopp det ved å vise deg at en bestemt epoke i livet er over, og at du ikke kan gå tilbake til den. Hvis døren til fortiden er stengt, er deneneste veien du kan gå, framover.

Det skjer viktige endringer i privatlivet. I begynnelsen av året er du usikker på hva du vil gjøre med forholdet du er i. Du bestemmer deg for å beholde ting som de er og se hva som skjer, men dette er mer en tilfeldighet enn et aktivt valg. Alt dette forandrer seg i februar når forholdet går inn i en ny fase. Det kan være fordi en som er ny i livet ditt gir deg nye perspektiver og får deg til å konfrontere saker du tidligere har oversett. Det blir nødvendig med mye diskusjon, og det er sannsynlig at du kommer til å ombestemme deg flere ganger – men i prosessen utvikler du et videre syn på situasjonen, og ser på utfallene på lang sikt heller enn å bare prøve å få problemet til å forsvinne. Innen slutten av april kan det virke for vennene dine som du ikke har gjort framgang i det hele tatt, men du har faktisk gjort en god del, og forholdet vil bli mye sterkere på grunn av det. Fra da av blir alt bedre og bedre, og mot slutten av sommeren kommer en tid du vil huske for alltid. Mot slutten av året vil Saturn, planeten for tid og struktur, bevege seg inn i kjærlighetssektoren av horoskopet ditt for å vise den langsiktige forpliktelsen du nå er klar til å ta. Du har kommet veldig langt på ti måneder.

Du virker motvillig til å ta initiativ på jobben dette året. Motivene og ideene dine er gode, men når det gjelder, trekker du deg. Hver gang det skjer ser det ut til å være fordi du bekymrer deg for om du har nok økonomisk backing til å drive planene framover. Dette kan være berettiget de første månedene, men fra juni og helt til slutten av året bør du merke en jevn økonomisk oppgang. Når du nøler i august, handler det derfor ikke om penger, men om selvtillit. Ha tro på evnene dine, gå på – og ikke se deg tilbake.

Vekten 24/9–23/10

Dette er mulighetenes år. Om du griper dem eller ikke, er opp til deg, Når året er omme kan du ikke si at du ikke fikk sjansen. Alle mulighetene kommer gjennom innflytelsen fra Jupiter, som er i tegnet ditt fra januar til oktober. Planeten oppholder seg omtrent et år i hvert tegn før den går videre, så gjør det beste ut av det mens du kan. Alt du begynner på i et år Jupiter er i tegnet ditt, vil vokse og utvikle seg i de kommende årene, så dette er den beste tiden å tenke på hvordan resten av tiåret ditt skal se ut. Ikke bli motløs hvis planene ikke funker med en gang, eller hvis du tar en mulighet og finner ut at du ikke liker den; Jupiter lar deg komme tilbake helt til du finner noe du er fornøyd med. Det kommer et godt eksempel på dette i august, når noe du hadde stor tro på går veldig galt. Bare to uker senere finner du noe bedre. Med Jupiter på din side kan du ikke tape.

Første halvdel av året er du involvert i et forhold som ser ut til å ha flere minus- enn plussider. Som alltid, setter du forholdet først og overser dine egne behov, gir alt og får lite tilbake. I april innser du at du har gitt alt du kan, og i begynnelsen av juni bestemmer du at du må fortsette med livet ditt igjen. Hvis forholdet er en del av det, er ingenting bedre, men du har ikke mer tid eller energi å bruke på det. Sommeren virker roligere, og du har tid å gi til andre ting. Men så, fullstendig uventet, kommer du i kontakt med noen du kjente for lenge siden, og kjemien er umiddelbar. Er dette forholdet du skulle hatt? Kommer det til å bli bedre denne gangen? Det er umulig å gi et entydig svar på disse spørsmålene. Svaret på alle er ja, til en viss grad. Alt du vet er at du er lykkeligere nå enn du har vært på flere måneder. Men du har skyldfølelse, og bestemmer deg for å holde affæren hemmelig for en stund. Den første lidenskapen vil falme etter oktober, og du kan bestemme deg for å avslutte affæren; men den har gitt deg tilbake troen på at du kan elske og bli elsket.

Dette er et utmerket år for karrieren, og Jupiter er alltid klar til å hjelpe. Det er bra for økonomien også, særlig de siste månedene i året. Men det er fare for at du føler deg fastlåst, uten mulighet til å bevege deg. Kanskje den perfekte jobben krever at du signerer en langtidskontrakt. Men hvis du har forhåpninger om å beholde fleksibiliteten etter alt du har vært igjennom, og gir deg selv tid til å utforske muligheter, så vær forsiktig. Frihet er vanskelig å oppnå og lett å miste.

Skorpionen 24/10–22/11

I 2017 er det avgjørende å ikke bli dratt tilbake til fortiden. Den første delen av året ser du tilbake på hendelser som ligger to eller tre år tilbake i tid, og oppdager ting om dem du ikke visste. Det er veldig fristende å lete etter måter å få tilbake det du mistet og «eie» den delen av historien igjen, men det vil bare dra deg dypere inn i en vanskelig situasjon, uten noe virkelig resultat. Du har gått videre, og bør gi slipp på det.

På det personlige planet starter året med en overraskelse; et ønske du har hatt lenge, blir oppfylt. Det høres enkelt ut, men er egentlig veldig komplekst, fordi det er noe du har lengtet etter, men trodd aldri ville skje – og nå skjer det.

Du vet ikke helt hvordan du skal takle det. Du er kanskje ikke engang klar til å innrømme for deg selv at dette er det du ønsket. Var tanken om det bedre enn virkeligheten? Uansett hvordan du bestemmer deg for å ta det, vet du at dette potensielt kan gi livet ditt en helt ny retning. Fra ditt ståsted virker framtiden helt ute av kontroll, og det er både spennende og skremmende. Ikke vær for kalkulerende, dette er et valg for hjertet, ikke hodet. Gjør det som gjør deg lykkelig, ikke det som gir anger.

For karrieren er dette året ett av de beste. Mars beveger seg høyt og raskt, og tilbringer ti måneder over horisonten til ditt horoskop, og avslutter året i ditt eget tegn. Tenk deg at du beveger deg i en stor bue, snapper opp suksess, fremgang og belønninger på veien, og tar med deg alt hjem mot slutten av året. Mot slutten av august kan du få en mulighet til å ta et stort steg opp, og tilbudet får deg absolutt til å stoppe opp og tenke. Å si ja nå ville være mer som et steg tilbake, og som sagt bør du unngå å besøke fortiden dette året.

Du skal være veldig forsiktig med å takke ja til tilbudet. Det bør du bare gjøre hvis du kan utøve fullstendig kontroll over alle aspekter ved det, og heller snu det til et blikk mot framtiden enn mot fortiden.

Økonomien forbedrer seg enormt helt på slutten av året. Det vil være mer presist å si at økonomien er god i 2018, men at de tidlige tegnene på denne endringen merkes i november og desember 2017. Mai og juni er også nokså gode måneder.

Skytten 23/11–21/12

Store deler av dette året tilbringer du som et innesperret dyr som går hvileløst rundt i buret sitt. Du føler deg fanget, du kjeder deg, og du vil bryte ut og være fri igjen. Det er gode grunner til at du føler det slik, men så snart du har forstått det, er oppgaven din å la all den frustrerte energien komme til nytte, ikke å stange mot gitteret.

Hovedgrunnen til at du føler deg bundet er Saturns tilstedeværelse i tegnet ditt. Saturn er ikke nødvendigvis en dårlig planet; vekten hans kan være et nyttig anker, og sansen for plikt og struktur er alltid nyttig. Saturn forsvinner på slutten av året. Til da må du være tålmodig.

I privatlivet føler du at ditt nåværende forhold har mistet gnisten, så enten må du finne en ny retning for forholdet, eller et nytt forhold. Begge disse konklusjonene er sannsynligvis overreaksjoner, men spenningen mellom Jupiter og Uranus de første månedene i året skaper en trang til å bryte ut, og det er vanskelig å motstå. Som alltid når du får en idé, iverksetter du den, for så å innse at du har gått for langt. I mars og april er du full av anger og prøver å reparere skadene du har skapt. Du går for langt i den andre retningen og kveler forholdet med sentimentale gester. Først i mai roer det seg ned igjen, men du har lært en lekse. Det kommer noen flere anspente øyeblikk i september, men denne gangen er diskusjonene produktive og framtidsrettede. Du føler deg ikke fanget lenger.

På jobb er det mest avgjørende stadiet i slutten av august. Du får en mulighet til å gjøre noe virkelig annerledes, og selv om det ikke passer inn i planene dine, bør du vurdere det likevel. Du vil få brukt dine beste egenskaper og vise hva du er god for. Kort sagt, er dette det valget hjertet ditt ville tatt, ikke hodet. Det kan gå flere år før du får en lignende sjanse, kanskje et helt tiår. Kan du vente så lenge?

Du kan ta økonomiske sjanser du ikke har råd til både i mars og august. Mot slutten av året må du kutte ned på forbruket på grunn av nye økonomiske restriksjoner. På lang sikt vil det være bra for deg.

Steinbukken 22/12–20/1

Rammeverket rundt livet og livsstilen din er på overtid for en omstrukturering. 2017 vil by på en slutt og en begynnelse, og en riving og gjenoppbygging. Dette er et år til å se på, og eventuelt håndtere, uferdige hendelser fra de siste årene før du går videre. Du kan oppdage at mye ikke er interessant eller relevant lenger.

I privatlivet har du et stort spørsmål å stille deg selv dette året. Vil du at ditt nåværende forhold skal være en del av grunnmuren i den nye framtiden du skal bygge, eller vil du skape den selv og så sette forholdet inn i det som en kjær skatt? Det er to ganske forskjellige ting. Det kommer an på om du ser på forholdet som et virkelig partnerskap, eller som en allianse mellom to mennesker med felles interesser og ambisjoner. Dere kommer til å bruke mye tid på å diskutere dette i vårmånedene, og kanskje kommer det overraskende avgjørelser på begynnelsen av sommeren. Det er ingen grunn til å forhaste seg, du har god tid til å finne svarene. Det er viktig å ta et veloverveid valg.

Dette er et fantastisk år for karrieren, uten tvil det beste hele tiåret. Alt du vil ha, kan du få. Men du må ta initiativet selv. Kanskje må du inn på områder du ikke har utforsket enda. Målet for dette året bør være å øke området for innflytelse. Vær forberedt på å ta sjanser. Med Jupiter i toppen av horoskopet gjennom hele våren og sommeren er det vanskelig å mislykkes. Det gir deg trygghet.

Pengene dine er et interessant tema. Vanligvis er du veldig strukturert rundt alt som handler om penger, men årets formørkelser faller over pengeaksen i horoskopet ditt. Dette er ingenting å bekymre seg for. September og oktober kan bli dyre måneder, men når året ender har du kontroll igjen.

Vannmannen 21/1–19/2

Store deler av året blir du dratt i ulike retninger. Saturn forteller deg at du skal bygge på det du har, og at det er dumt å gi seg når du har lagt ned så mye tid og energi. Jupiter sier at du skal legge fra deg alt og begynne på nytt med noe bedre.

Begge har rett, men på ulike måter. Det har tatt lang tid å komme dit du er nå. Flere år enn du er villig til å innrømme, men la oss si at det går tilbake til tidlig 2000-tall og kanskje enda lenger. Det handler om holdningene dine, dine tanker om hvordan verden bør være, hva du mener er rett, og hva du ønsker å oppnå. Du har allerede oppnådd det meste du har satt deg fore, om ikke alt, sier Saturn. Hvorfor stoppe nå?

Jupiter sier at alle reiser er ment å hjelpe deg til å lære og vokse, men at du har mistet interessen de siste månedene, og bare dilter med. Samlet sett forteller disse to planetene deg at det ikke er for sent å gjøre store endringer. Er det noe du heller vil gjøre enn det du gjør nå, så gjør det. Du lever bare en gang.

Dette kan være et ganske turbulent år på kjærlighetsfronten, med formørkelser både i ditt eget tegn og det motsatte, som symboliserer partneren din.

Formørkelser betyr ofte et brudd med fortiden, en ny faktor eller tvungne endringer, og det kan være tilfellet nå også, men denne gangen handler det trolig mer om å lukke dører enn å åpne dem. Du kan forvente å få subtile påminnelser om at forholdet ikke er så sterkt som det ser ut fra utsiden. Hvis du ser nøyere etter, finner du sprekker. Ett av disse hintene kommer i februar, så lavmælt at du risikerer å gå glipp av det. Men plukker du det opp, vil budskapet være tydelig. En umiddelbar reaksjon vil være nødvendig. Det trenger ikke å bety slutten på forholdet, men noen sider av det må endres. Det kommer også flere anledninger hvor partneren din virker motvillig til å ta neste steg med deg, og du lurer på om dere fremdeles går i samme retning. En av dere vil være ivrig etter å ta forholdet videre, mens den andre håper å unngå det. Snakk sammen om det.

I karrieren gjør du rask fremgang, men mest i de siste månedene av året. Derfor føler du at du ikke kommer noe sted i vår- og sommermånedene, noe som ikke nødvendigvis stemmer. Desember gir deg en autoritet og makt du ikke har bedt om. Vær forsiktig til du blir vant til det.

Økonomisk er det gode tider i januar og et uventet løft i april. Hold nervene i sjakk i august; la pengene være der de er, og se hva som skjer.

Fiskene 20/2–20/3

Dette er et år hvor du må være både klar og bestemt i handlingene dine. Det er lett å si, men vanskelig å gjøre. Du har det mye bedre når du kan flyte med strømmen, men dette året holder ikke det. Du vil faktisk måtte velge side i en krangel. Det spiller ingen rolle om du vinner eller taper. Det som gjelder er at du har et fast standpunkt og ikke bare følger majoriteten. To ganger, når vår blir sommer og sommer blir høst, vil du måtte risikere både rykte og posisjon ved å støtte en bestemt retning. Det er sannsynlig at du vinner den første og taper den andre, men resultatene er langt fra sikre. En Skytte eller Tvilling ville likt et slikt spill, men for deg er det skremmende, og du blir lettet når den fasen av året tar slutt. Desember er nøyaktig motsatt: Uranus gjør ikke livet uforutsigbart lenger. Jupiter roes ned av Neptun, all spenning slipper taket, og du har det bra. Du må ikke lenger være i forsvar, du kan være og gjøre det du vil.

Kjærlighetslivet i 2017 domineres av hendelser som følger den første av årets formørkelser, noe som skjer nært din styrende planet Neptun, i ditt eget tegn, i februar. Den oppmuntrer deg til å si høyt hva du ønsker i et forhold. Før har du funnet det enklere å passe inn i hva andre ønsket, å tilpasse deg selv til deres preferanser og finne måter å omgå hindringer på. Men det er en veldig passiv måte å forme et forhold på. Du tillater deg selv å bli formet av den andre og omstendighetene som brakte dere sammen. Nå er det nødvendig å ta initiativet selv, å stille krav som den andre må møte. Det føles fremmed, men du fornemmer at du har fått en sjelden mulighet til å finne lykken på dine egne premisser, og derfor må du ta den. Resultatet er usedvanlig, trolig fordi du regisserer både forholdet og miljøet og livsstilen det spilles ut i, som i et teaterstykke. Om du hadde tvil om hvordan det ville gå, er den borte i oktober. Og nå er det ikke teater, det er ekte.

Dette er nok ikke et år for fullstendig karriereskifte, men du kan bytte rolle. Når en stilling blir ledig som du vet vil passe deg bedre, tar du den. Det er mer et steg til siden enn et steg opp, men det føles likevel som en forfremmelse. Smart trekk.

Økonomien er veldig god, bedre enn du forventer, fra februar til juni, og i november kommer det også en hyggelig overraskelse. De langsiktige utsiktene er gode dette året, men husk at langsiktig betyr nettopp det, så resultatene kommer muligens ikke før i 2018.

Av Randi Skarbø