Dette gjør overgangsalderen med huden

Produktene og ingrediensene du bør bruke gjennom overgangsalderen.

Publisert Sist oppdatert

Hvordan endrer huden endrer seg i overgangsalderen? Her er de beste tipsene, og produktene som kan hjelpe.

Akkurat som i puberteten eller under en graviditet, blir det en ubalanse i hormonene når vi tar steget inn i overgangsalderen. Disse endringene i hormonene kan føre til humørsvingninger, hetetokter, søvnvansker, og endringer i huden – derfor kan det være smart å revurdere og eventuelt endre hudpleierutinen.

Overgangsalder er en tid i livet som mange kvinner bekymrer seg for. Det er ikke så rart, da det er mange forandringer som skjer på én gang – også i huden.

Det er i denne perioden den hormonelle aldringen begynner, menstruasjonen opphører og dannelsen av østrogen reduseres. Dette betyr at kroppen ikke produserer så mye kollagen som tidligere, noe som kan føre til mindre fast hud og eventuelt flere rynker.

Huden forandrer seg i overgangsalderen, men med riktig hudpleie får vi tilbake spensten og gløden.

Tre perioder med overgangsalder

Årene i overgangsalderen kan deles inn i tre perioder. Det første stadiet kalles peri-menopause, som er før den store endringen finner sted. Peri-menopause er perioden før menstruasjonen stopper helt, men har begynt å bli uregelmessig. Denne perioden kan vare cirka 3–4 år, men det varierer fra person til person. Peri-menopause eller «andre pubertet» som det også kalles, påvirker huden på lik linje som i puberteten, og kan gi perioder med akne og rødflammet hud.

Vichys Neovadiol-serie er laget for hud i alle stadier av overgangsalderen.

En ny hudpleieserie for overgangsalderen

I overgangsalderen er det viktig at huden blir godt fuktet, og at du bruker produkter som har hudens behov i fokus. Vichy relanserte nylig sin Neovadiol-serie som er spesielt utviklet for kvinner i ulike stadier av overgangsalderen.

Neovadiol Peri-produktene brukes i overgangsalderen og Neovadiol Post-produktene er beregnet for perioden etter overgangsalderen. Alle produktene i Peri-serien er utviklet for å gi huden elastisitet, fuktighet og glød.

1. Hudpleie rundt 50 års-alderen

Start dagen med Neovadiol Peri-Menopause Day Cream for tørr eller normal hud. Denne kremen kan hjelpe hud som har en ujevn tone, rynker eller redusert motstandskraft.

Kremen inneholder Proxylan, som har en revitaliserende effekt på huden og hyaluronsyre som gjør huden fyldigere. Avslutt dagen med Neovadiol Peri-Menopause Night Cream – en nattkrem som har en forfriskende og kjølende effekt på huden.

Neovadiol Peri-Menopause Day Cream hjelper huden å gjenvinne fylde og elastisitet i overgangsalderen.

Neovadiol Peri-Menopause Night Cream har en lett kjølende effekt på huden og beroliger rødflammet hud.

Trenger du en ekstra boost?

I alle stadier av overgangsalderen kan man ha behov for ekstra ernæring og fuktighet. Med Vichys Neovadiol Meno 5 BI-serum får huden intens fuktighet og fornyet glød, samtidig som den reduserer rynker og synlighet av mørke flekker. Bruk morgen og kveld før dagkrem og nattkrem.

Vichys Neovadiol Meno 5 BI-Serum gir huden ekstra fuktighet og reduserer mørke flekker.

2. Hudpleie rundt 55+

Etter overgangsalderen opplever mange at huden føles tørrere, og derfor er det viktig å bruke en fuktighetskrem. Neovadiol Post-Menopause Day Cream og Neovadiol Post-menopause Night Krem gir huden den fuktighetsboosten den trenger. Kremene inneholder blant annet vitamin B3 og Omega 3-6-9, som alle er kjent for å fukte huden, samt gjøre den smidigere og glattere.

Etter overgangsalderen føles huden veldig tørr – Neovadiol Post-menopause Day Cream tilfører huden masse fuktighet.

I løpet av natten blir huden fuktet med den fyldige kremen Neovadiol Post-Menopause Night Cream.

3. Hudpleie 60+

Når du er i 60-årene har huden din antakelig nye behov. Mange kvinner i denne alderen har problemer med at huden føles livløs og mangler den ungdommelige gløden. Vichy sitt utvalg av Neovadiol Rose Platinum styrker en hud som har blitt tynnere med alderen, og hjelper den med å gjenvinne en rosenrød glød.

Neovadiol Rose Platinum-serien er perfekt for deg som er 60 +

Powered by Labrador CMS