Vi EL(LE)sker stråvesker

Foto: @nathaliehelgerud & produsentene

Dette er vår go-to veske hver sommer.

Publisert Sist oppdatert

Stråvesker: De siste ukene med strålende vær har bekreftet at sommeren endelig er her, for fullt. Ikke minst har det satt fart på tanker om sommer- og ferie-garderoben. Det betyr tid for sandaler, kaftaner, store øredobber, ankelsmykker og løse linplagg. Men det første vi skal finne frem, i år som alle andre år, er stråveska.

La Dolce Vita

I 2015 skulle jeg på sommerferie til Toscana. Nærmest i samme sekund som billetten var bestilt, var jeg i gang med å pakke kofferten – rent mentalt. Jeg så for meg en feriegarderobe inspirert av Dolce & Gabbana, bestående av feminine kjoler med heftige print av sitroner og knallrøde roser. Jeg saumfarte alle byens vintage-butikker etter plagg som kunne transformere meg til en ekte bella donna, men det skulle vise seg å være vanskelig å finne noe som 1) Ikke var laget av polyester, og 2) Ikke fikk meg til å se ut som om jeg hadde lånt årets sommerkjole fra et kostymelager.

Jeg hadde nesten gitt opp hele den romantiske visjonen om min italienske, feminine sommergarderobe da den dukket opp – løsningen på det hele – den perfekte stråveska. Plutselig fikk alle antrekk en romantisk og feminin touch, og sammen med et par store (gamle) øredobber formet som olivengrønne drueklaser kunne jeg leve La Dolce Vita for alvor.

Stråveska kostet meg 75 kroner, og har siden den gang vært min faste sommerveske.

Stråvesker: Sommergarderobens superhelt

Siden mye av sommergarderoben handler om å gjøre ting så enkelt som mulig, spiller tilbehøret en desto større rolle. Øredobber, vesker, sandaler, solbriller og hårbånd bidrar virkelig til å gi antrekket det lille ekstra, uten at du må kle på et ekstra lag.

En stråveske er like fin år etter år, og strengt talt blir de bare finere med bruk. Faktisk er det nesten som en milepæl å kunne finne frem stråvesken igjen, da det markerer at sommersesongen virkelig er i gang.

Shopper i strå fra H&M, 199,- (annonse)

Stråkurv med reimer i hvitt skinn fra H&M, 399,- (annonse)

Stråveske med "frynser" fra &Other Stories, 690,- (annonse)

Stråveske med grønne detaljer fra Arket, 990,- (annonse)

Stråveske fra Saint Laurent, 17.000,- (annonse)

Stråkurv fra Loewe, 3400,- (annonse)

Oversized stråkurv, 1350,- (annonse)

Stråveske fra Muun, 1600,-

Stråveske fra Arket, 890,- (annonse)

Stråveske fra Loewe, 4700,- (annonse)

Stråveske fra Isabel Marant, 4100,- (annonse)

Strå-clutch fra Arket, 790,- (annonse)

Powered by Labrador CMS