Selvbruningstips: Selvbruning er kanskje mest vanlig å bruke gjennom vinteren, men det er også helt ypperlig å bruke i overgangen fra vinter til sommer. Men, det er mange som kvier seg for å bruke det, i frykt for resultatet. 

De fleste husker vel den Friends-episoden, der Ross ender opp med en litt uheldig farge når han prøver spray tan for første gang? Han er garantert ikke den eneste som har endt opp med én eller flere fargenyanser feil. 

Her skal du få litt tips og triks til hvordan du kan lykkes bedre (enn Ross) med selvbruningen.

Fem tips og triks for bruk av selvbruner

1. Finnes det selvbrunere som ikke smitter over på sengetøyet?

Det er vel ikke noe mer irriterende enn å våkne opp og oppdage at det meste selvbruningen ligger igjen på lakenet?

Et triks er å unngå selvbrunere som inneholder en fargeleder eller «fargeguide». Mange produkter farger huden allerede ved første påføring, og har derfor også en tendens til å smitte av lettere.

St. Tropez Self Tan Water Mist, kr 499 (annonse).

2. Kan du bruke selvbruning som plutselig har skiftet farge? 

Har du opplevd at selvbruneren din plutselig har blitt grønn, for eksempel?

Dette kalles oksidasjon og kan skje hvis produktet har blitt for gammel eller ikke har blitt lukket ordentlig. Fargelederen består av tre farger; rød, gul og blå. Når den røde fargen oksiderer, blir gul og blå igjen, og skaper den grønne fargen. Det anbefales derfor ikke å bruke selvbruneren hvis den har blitt grønn.

For å forhindre at den oksiderer, bør du oppbevare selvbruneren på et kjølig, mørkt sted.

3. Hvorfor får du tørre flekker av selvbruning?

Stort sett vil vi at ansiktsfargen vår skal matche kroppen, og derfor bruker mange selvbruningsprodukter i ansiktet også.

Imidlertid inneholder flere selvbrunere sterke kjemikalier som kan irritere og tørke ut huden vår. Når huden er tørr, produserer den olje og talg, som kan forårsake tørre flekker og urenheter i ansiktet.

Løsningen på dette er å bruke selvbruner i dråpeform. Dråpene, som er designet for å blandes med ansiktskremer, tilpasser seg ansiktspigmentet og hjelper samtidig til å redusere risikoen for tørre flekker.

Kicks Daily Face Drops, kr 249 (annonse).

4. Hvordan få brunfargen til å vare?

Hvis du vil at selvbruneren skal vare så lenge som mulig, er forberedelsene alfa omega. 

Tilfør huden rikelig med fuktighet i dagene før applikasjonen, skrubb gjerne kroppen din 24 timer før (husk å fukte huden din godt etter dette). Med disse enkle forberedelsene vil fargen kunne vare i opptil ti dager etter påføringen. Dette avhenger selvfølgelig av type selvbruning, din egen hudtype og hvordan du behandler huden i ettertid. 

Hinoki Body Cream fra Le Labo, kr 370 (annonse).

5. Skader selvbruning huden?

Nei. Selvbruning er det perfekte alternativet til direkte sollys som, ved for mye eksponering, utgjør en risiko for hudkreft. 

Du finner også selvbruningsprodukter som inneholder gode ting for huden din, som for eksempel kokosnøttolje, vitamin C eller aloe vera.

PURE Self Tan Foaming Water fra Bondi Sands, kr 299 (annonse).

Denne saken er fra ELLE.dk. 

Relatert

Krem gravid

Tips til deg som er gravid

Kremer og oljer for mums to be

Bob-frisyren er tilbake!

Stylingtips til bob-frisyren.
grønn neglelakk

Fem fine: Grønne neglelakker

Årets trendfarge gjelder også for neglene.