Livsstil

5. september, 2019

Hverdagsrutinene som kan ødelegge forholdet ditt

Krangler du mye med kjæresten? Da bør du lese dette!

Samlivsproblemer: Er det virkelig nødvendig å krangle med kjæresten din om hver minste ting?

Som for eksempel hvem som skal ta ut av oppvaskmaskinen eller hvem som skal handle og lage middag. Eller kunne krangelen vært avverget ved at man tok en pust i bakken, telte til ti og heller lyttet til partneren sin?

Våre svenske kollegaer har ramset opp tre hverdagslige uvaner som stjeler unødvendig mye energi i et forhold, men som er så lette å gjøre noe med!

Love: Bli med på drømmebryllup i Italia

SAMLIVSPROBLEMER I HVERDAGEN

Det er lett å la hverdagen styre livene våre slik at lidenskapen og kjærlighetslivet havner i andre rekke. Som menneske er det nærmest umulig å hele tiden være på topp. Det samme gjelder i et forhold. De fleste forhold går dessverre opp og ned…

Men det finnes små ting i hverdagen som lett kan bli til uvaner i et forhold – og som egentlig er veldig lette å unngå. ELLE Sverige har tatt en prat med samlivsekspert Charlotte Sander for å identifisere noen vanlige «forholdstyver», som lett kan stjele unødvendig mye energi fra deg og og din partner. Og vi forteller også hvordan man kan unngå dem.

Vanlige uvaner i et forhold

1. Respekten for hverandre forsvinner

Alle mener og tenker ulikt, noe som gjør at en situasjon kan oppfattes på ulike måter avhengig av hvem som opplever den. Dette er noe man alltid bør ha i bakhodet når det kommer til et parforhold. Pass på å respektere både deg og din partners følelser. Alle har rett til å mene og tenke som de vil, og det finnes nesten alltid minst to sider av en sak.

Prøv derfor å forklar hva du føler uten å endre på din partners meninger. Iblant er det ok å være enige om å være uenige.

– Noe som lett kan bli en dårlig vane, er når man ikke respekterer hverandre og hele tiden prøver å endre på hva partneren mener og føler om ting, sier Charlotte.

2. Når forholdet blir til en maktkamp

Noe som heller ikke er så sunt for forholdet, er når man havner i en situasjon hvor det ikke finnes en mellomting. Dere har havnet i en ond sirkel hvor en situasjon eller hendelse enten må være rett eller galt og det alltid må være en vinner.

Da er det viktig å huske på at alle har rett til å ha sine egne meninger og at man heller bør finne en balanse hvor begge to får komme til orde og si sin mening. Prøv å løse problemene sammen! Det er lettere å konkurrere som et team enn som to motstandere.

– En dårlig vane kan være at forholdet blir til en maktkamp. 

3. Det siste ordet er viktigere enn alt

En siste dårlig uvane kan være at man helt enkelt ikke lytter ordentlig til sin partner. Å vinne en krangel eller å få viljen sin, er viktigere enn å tenke på hva partneren din vil eller mener.

Kjenner du deg igjen? Da er det på tide å gå inn i seg selv og tenke etter hva som er viktigst; å alltid ha rett eller å inngå kompromiss med partneren din.

– En vanlig uvane kan være at man ikke er innstilt på å forhandle og at man heller vil ha rett enn å tenke på hva som er best for forholdet, sier Charlotte.

Kjenner du deg igjen i en eller flere av disse dårlige vanene?

Da kan det være på tide å sette seg ned og tenke litt. Finnes det noen grunn til hvorfor du gjør som du gjør eller hvorfor dere har havnet der dere befinner dere nå?

Er det kanskje noe annet som ligger til grunn for dine følelser eller har dere helt enkelt havnet i en ond sirkel?

Når du har funnet ut av hva du selv føler, er det på tide å ta en prat med partneren din, slik at dere sammen kan finne ut hva dere gjør videre.

Saken er fra ELLE.se

Relatert

Les også