SeksuELLE: Intimitet under pandemi og ny lockdown

«Kjære Frk. SeksuELLE»... Vi spør sexologen, og hun svarer på alle spørsmål vi måtte ha om sex- og samliv, seksualitet og seksuell helse.

Publisert Sist oppdatert

Velkommen til vår splitter nye, ukentlige spalte, Frk. SeksuELLE! Her vil vi, sammen med en dyktig sexolog, utforske det spennende og viktige temaet: seksualitet. Er det noe du lurer på eller vil vite mer om rundt sex- og samliv, seksualitet og seksuell helse? Vel, da er du hjertelig velkommen til å sende inn spørsmål til oss (helt anonymt), så lar vi ekspertene svare.

Ukens Frk. SeksuELLE er sexologisk rådgiver, Gunhild Næss. Vi har spurt henne om sex- og samliv under en krevende pandemi, og nå – ny lockdown. Hvordan er det vi kan opprettholde intimiteten med partneren vår i en krevende tid, og går det egentlig an å ha et fullverdig sexliv alene?

Sexologisk rådgiver, Gunhild Næss

Intimitet under «lockdown»:

Hvordan opprettholder du intimiteten under lockdown?

– Da intimitet er en slags følelse eller atmosfære av nærhet, fortrolighet og åpenhet med noen andre, kan det tenkes at kommunikasjon er et viktig stikkord her. Å jevnlig ha samtaler om hverandres behov og forventninger, samt evaluering underveis kan tenkes å ha positiv effekt også på den fysiske intimiteten. Det kan også være nyttig å aktivt gå inn for å sette av kjæreste-tid dersom hverdagen er hektisk og usikker. Man drar nytte av å være løsningsorientert også på kjærlighetsfronten, selv om det kanskje kan gå ut over spontaniteten som mange mener er viktig i en seksuell setting.

Kan du ha et fullverdig sexliv alene?

– Ja, selvfølgelig! Her er det bare fantasien som setter stopper. Det man ofte ser på som forspill før sex, er også fullverdig sex. Dersom man er alene kan man fortsatt kjærtegne seg selv, fingre, runke, bruke leketøy, fantasere, se porno og mye mye mer. Jeg vil anbefale å bruke huden. Det er det største organet vi har, og den er full av nerver og erogene soner. Bruk hender, fjær eller vibrator og bli godt kjent med de erogene sonene dine. Sannsynligvis vil dette tenne deg veldig og da er det bare å fortsette med det du vet du liker, eller bli videre kjent med kroppen/ underlivet.

Powered by Labrador CMS