Mat

18. august, 2020

Sommersalat med grillet halloumi

I dag vil vi ha en sunn og digg salat til middag!

Salat til middag: Denne går rett hjem hos de fleste.

Stekt halloumiost i selskap med krydret quinoa og en haug deilige grønnsaker og frukt, vendt i sennepssaus med sødme. Nam nam!

Salat til middag – Sunt, godt og enkelt!

Sommersalat med grillet halloumi

3–4 porsjoner

Tid: 30 minutter

SALAT

2 dl quinoa
4 dl vann
1 grønnsakbuljongterning
500 g halloumi i trekanter, ca. 1 cm tykke
stekeolje, f.eks. rapsolje
500–600 g melon i store terninger, gjerne blandet 100 g spinat, grovhakket
1 avokado, i terninger
1⁄2 granateple, renset
1⁄2–1 mango i terninger (valgfritt)
en stor neve spirer (valgfritt)

DRESSING

1 lite hvitløksfedd,

revet 2 ts dijonsennep
3 ss eplesidereddik
4 ss olivenolje

2 ts lønnesirup eller flytende honning 1⁄2 ts salt
litt pepper

Salat til middag

Slik gjør du:

Bland quinoa, vann og buljong i en kjele.

Kok på medium til svak varme i 12–15 minutter til alt vannet er fordampet. (Følg med så det ikke koker tørt før tiden.)

Gjør klar alle ingrediensene.

Hvis du bruker forskjellige meloner, kan du gjerne kutte dem i ulike former, som for eksempel staver og terninger.

I mellomtiden varmer du grillen, eller en stekepanne, og steker halloumien i olje på medium varme i ca. 7 minutter på hver side. (Pensle halloumien med olje om du bruker grill.) Juster varmen slik at osten rekker å bli gjennomvarm og litt smeltet, samtidig som den får en sprø og gyllen overflate.

Visp sammen ingrediensene til dressingen.

Server på et stort fat med spinat i bunnen, så quinoa og alt det grønne.

Topp med halloumi og ringle dressingen over. Pynt gjerne med noen friske urter.

Mer mat:

Sommerruller med futt

Knasende asiatiske tacos 

Relatert