Prinsesse Diana ble for alvor et moteikon med denne kjolen

Foto: Getty Images

Gjør som Lady Di, og gå for en Revenge Dress på julebordet...

Publisert Sist oppdatert

Mens vi venter på ny sesong av Netflix-serien The Crown så skal vi ta «en Diana» og gå for en Revenge Dress på neste julebord. Det var på et Vanity Fair-event på Serpentine Gallery i 1994 at Lady Diana gjorde seg selv til et ekte moteikon og Royal femme fatal med dette legendariske antrekket.

Det var den samme kvelden som skandaledokumentaren Charles: The Private Man, The Public Role skulle gå på engelsk TV at Lady Diana valgte å gå for en kroppsnær Little Black Dress. Den sexy off the shoulder-kjolen var designet av Christina Stambolian og kveldens look ble med ett døpt «The Revenge Dress» av engelsk presse da hun stjal all oppmerksomhet, og glemt var Prince Charles... Hun gikk også veldig sjeldent med høye sko, slik at hun alltid var litt lavere enn sin mann – men, NO more!

Ryktene sier at hun hadde kjøpt denne svarte kjolen i 1991, men hatt den hengende i klesskapet da hun synes den egentlig var for risque. Den ikoniske Revenge-looken var stylet med røde negler, tynne, svarte strømper, svarte Manolo Blahniks og toppet med et perlekjede – en gave fra Dronning Elisabeth.

Så hva med å gå for en LBD denne julen, à la Diana? Det skal i hvert fall vi.

Foto: Getty Images

Svart kroppsnær kjole med bare skuldre fra Khaite, kr 15.000

Kjole med cut out detaljer fra Zara, kr 449.

Stretchy kjole fra Alix NYC, kr 2800.

Kjole med off the shoulder snitt fra Safiyaa, kr 9000.

Styles med:

Perle chocker fra Miss Mathiesen, kr 1200.

Svarte pumps med mesh fra Christian Louboutin, kr 6000.

Powered by Labrador CMS