Pride-prat med Julie Visnes

– Det er fremdeles forbudt å være skeiv i mange land, og alt for mange møter på diskriminering og farlige holdninger hver eneste dag.

Publisert Sist oppdatert

Oslo Pride er Norges største kulturfest for LGBTQ+samfunnet. Selv om deler av feiringen vil bli noe annerledes i år, vil det blant annet arrangeres Pride Park og Pride House, som vil finne sted på Youngstorget fra 18 juni- 27 juni.

Det vil også være mulig å delta på en digital feiring av Pride for å støtte og delta på folkefesten. Årets tema er Internasjonal Solidaritet. Du kan se hele programmet for Pride her.

Vi har tidligere tatt en Pride Prat med make up-artist , Tomas Erdis, og nå står influencer Julie Visnes for tur!

Pride-prat med Julie Visnes

https://www.instagram.com/p/CPlnHo1Du1N/

Hvordan feirer du pride i år?

– Siden Prideparaden utgår i år blir feiringen litt mindre spektakulær enn jeg kunne ønske. Det vi likevel har gjort er å henge opp flagg hjemme, og vi skal ha en liten feiring på paradedagen! Samboeren min og jeg har i tillegg brukt hele juni på å markere Pride på Instagram, med fargerike outfits og ekstra fokus på LGBTQIA+-rettigheter på story.

https://www.instagram.com/p/CQBT8RpDsn3/

Hva er ditt beste Pride-minne?

– Jeg ble sammen med kjæresten min på selve Pride-dagen i fjor, så det er definitivt mitt beste Pride-minne.

Hvordan kler du deg og sminker deg til Pirde?
– Jeg ser vel egentlig ut som en vandrende Prideplakat året rundt, så jeg tror ikke det er noen særlig forskjell på prideantrekkene mine og mine generelle outfits 😂 Jeg elsker farger, og går aldri en dag uten en crazy fargekombinasjoner på kroppen.

https://www.instagram.com/p/CO41QFljIlP/

Hvorfor er Pirde viktig for deg?

– Pride er selvsagt viktig for meg fordi det er en feiring av alle de fantastiske menneskene som er medlem av LGBTQIA+, men det aller viktigste er definitivt at det er en påminnelse om at vi fremdeles har en lang vei å gå. – Pride løfter frem de utfordringene vi skeive fremdeles møter på, og setter i tillegg utrolig viktige temaer på dagsordenen, slik at informasjonen blir lettere tilgjengelig for å alle som ønsker å lære noe. Dersom man ikke selv er medlem av LGBTQIA+ er det så lett å tro at "alt er fint og flott, for lovene tillater jo ikke diskriminering i Norge", men sannheten er at skeive rettigheter på ingen måte er en selvfølge. – Det er fremdeles forbudt å være skeiv i mange land, og alt for mange møter på diskriminering og farlige holdninger hver eneste dag. Det er ikke lenge siden en ung mann ble halshugget på bakgrunn av at han hvem han elsket, noe som viser hvor langt vi ennå har igjen å gå. For meg personlig er Pride derfor en mulighet til å spre kunnskap, både i tradisjonelle og personlige medier.

En liten hilsen til ELLE leseren
– Du skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv ❤️ Vær en alliert, si i fra når du møter på homofobiske eller transfobiske holdninger og vift med flagget: vi trenger deg.
// Julie
Powered by Labrador CMS