mat
Ginpasta
Dette må uten tvil være den pastaretten vi lager flest ganger i året – en kremete smakseksplosjon!
Vil du imponere gjestene med nye retter og skape god stemning rundt bordet? Da bare MÅ du teste ut denne kremete smakseksplosjonen av en pastarett! Enkel å lage og smaker så innmari godt.
Denne pastaretten er tatt fra novemberutgaven av ELLE, hvor vi presenterer en nydelig festmeny kreert av Andreas Offenberg og Fredrikke Gullbekk, kjent fra Instagramkontoen @Detserveres. Pastaretten er tatt fra den nye boken deres ved samme navn.
Ginpasta med tomat, sjalottløk, chili og parmesan
Du trenger:
400 g pasta
3 sjalottløk
3 hvitløksfedd
50 g meierismør
1 ts chiliflak
180 g tomatpuré
0,5 dl gin
3 dl matfløte
1,5 dl pastavann
150 g parmesan
1 potte basilikum
salt og pepper
2 mozzarella-oster
Slik gjør du:
Kok pastaen i lettsaltet vann som anvist på pakken.
Finhakk sjalottløkene og hvitløksfeddene. Varm opp smøret i en stekepanne. Surr sjalottløken på medium varme i noen minutter, til løken er myk. Tilsett hvitløken og chiliflakene og la surre med et par minutter.
Tilsett tomatpuréen og stek under omrøring. Puréen skal mørkne, tykne og bli lett karamellisert. Dette tar ca 10 minutter.
Hell ginen over i tomatsausen. Kok under omrøring et par minutter.
Tilsett fløten og la sausen småputre på lav varme. Når pastaen er ferdig, tar du vare på en kopp med kokevannet fra pastaen, som du bruker til å spe i sausen til den har ønsket konsistens (ca 1,5 dl av vannet).
Riv parmesanen og ha mesteparten over i sausen. Grovhakk basilikum og bland inn. Spar litt basilikum til topping.
Smak til med salt og pepper og bland deretter pastaen inn i sausen.
Prøv også: Hjemmelaget pasta med tomatsaus