Kjøp nå!

Påskelam

Det blir ikke mer riktig enn lam i påsken.

Mange spiser lammestek i påsken, men vi skal prøve oss på Gitte og Filips lammecarré i påskeferien.

SLIK TILBEREDER DU GITTE OG FILIPS PÅSKELAM

Lag en enkel marinade av masse hvitløksfedd, rosmarin, olivenolje, salt, pepper og litt rødvinsvinaigrette.

Gni lammet inn med marinaden og la det ligge i cirka 4 timer.

Brun kjøttet godt i steikepanna på begge sider.

La kjøttet hvile i minst 15 minutter.

Rett før servering, steker du kjøttet i 20 minutter på 180 grader i stekeovnen.

La kjøttet hvile i 15 minutter før du skjærer det opp og serverer.

Du kan også godt grille lammecarré på grillen.

TILBEHØR TIL PÅSKELAM

Stekte, fargerike gulrøtter:

Skrell gulrøttene, kutt dem i tykke skiver og stek de i en panne med en god klatt smør og en skje honning i ca. 5 minutter. Dryss over litt havsalt til slutt.

Du kan også lage fløtegratinerte poteter til påskelammet.

God påske!

Dessert: Hva med verdens beste brownies!

Se mange deilige oppskrifter på bloggen til Gitte og Filip!