Påskelam

Det blir ikke mer riktig enn lam i påsken.

Publisert Sist oppdatert

Påskelam: Mange spiser lammestek i påsken, men vi skal prøve oss på Gitte og Filips lammecarré i påskeferien.

Men hvorfor spiser vi egentlig lam i påsken?

Lammet er et symbol på påskens budskap; at Jesus ble ofret som et uskyldig lam, ifølge Bibelen.

Lammet er det eldste symbolet for påske og i førkristen tid, ofret jødene lam og spiste det i påsken.

Våren er også tiden for lamming.

OPPSKRIFT PÅSKELAM

Lag en enkel marinade av masse hvitløksfedd, rosmarin, olivenolje, salt, pepper og litt rødvinsvinaigrette.

Gni lammet inn med marinaden og la det ligge i cirka 4 timer.

Brun kjøttet godt i steikepanna på begge sider.

La kjøttet hvile i minst 15 minutter.

Rett før servering, steker du kjøttet i 20 minutter på 180 grader i stekeovnen.

La kjøttet hvile i 15 minutter før du skjærer det opp og serverer.

Du kan også godt grille lammecarré på grillen.

TILBEHØR TIL PÅSKELAM

Stekte, fargerike gulrøtter:

Skrell gulrøttene, kutt dem i tykke skiver og stek de i en panne med en god klatt smør og en skje honning i ca. 5 minutter. Dryss over litt havsalt til slutt.

Du kan også lage fløtegratinerte poteter til påskelammet.

God påske!

Se mange deilige oppskrifter på bloggen til Gitte og Filip!

Powered by Labrador CMS