Ullundertøyet vi tar med på påskefjellet

Påsken kommer sent i år – slik velger du riktig ullundertøy.

Publisert Sist oppdatert

Påsken kommer rekordsent i år og vi er helt på tampen av skisesongen. Det kan være vanskelig å kle seg når sola steiker på påskefjellet og gradestokken går mot pluss.

Vi gleder oss til en vårlig og aktiv påske og uansett om du skal på påskefjellet, eller går for bypåske er det herlig å komme seg litt ut. Selvfølgelig med Kvikk Lunsj, appelsin og Solo i sekken.

Men det kan være litt utfordrende å kle seg etter været når sola steiker. Det blir fort varmt når man er aktiv, men blir også fort kaldt når man skal sette seg ned og kose seg litt.

Ull om våren

Hvilket ullundertøy skal man velge når det er mer vår enn vinter i lufta?

Vi har spurt Sophie Bergo i Kari Traa om eksperttips til hvordan du skal kle deg godt i påska.

Og det skader jo ikke å se skikkelig fresh ut i tillegg!

Kari Traas nye kolleksjon består av tre varianter du kan velge mellom; Tikse, Mønster og Svala, med forskjellig ullmengde.

– Ull kan du bruke året rundt, du må ikke bytte til bomull. Gå for tynnere ullplagg om våren. Da holder du deg varm, men ikke for varm, sier Bergo.

Lekkert ullundertøy til påske

Tikse t-skjorte fra Kari Traa, 499,-// Tikse bukse fra Kari Traa, 599,-

Tikse er laget i lett merinoull som holder deg varm og med mesh-partier for økt ventilering. Dette ullundertøyet er perfekt for en aktiv påske med fjellturer eller skiturer.

Mønster genser fra Kari Traa, 699,-

Mønster er en ullmiksserie laget av en blanding mellom merinoull (60 prosent) og Modal (40 prosent). Den passer til skiturer og andre aktiviteter både inne og ute.

Svala genser fra Kari Traa, 549,-

Svala er en teknisk serie laget for høyintensiv trening. Det passer til både inne- og utendørs aktiviteter som skiturer, løping og sykling.

Ulltrøye fra Pierre Robert, 449,-

– Velg ullundertøy etter hvilke aktiviteter du skal holde på med og hva som føles bra, enten du skal i skiløypa eller kose deg i solveggen i påska, sier Bergo.

Slik vasker du ull

Ulltrøye fra Johaug, 749,- Kombinasjonen mellom merinoull og Lenzing® Modal gjør trøyen stretchy, varm og pustende. Denne passer til medium- og høyintensitetstrening.

Det er flere fordeler med å velge ullplagg til aktivitet.

Pierre Robert Sport Wool Long Sleeve er laget av en blanding av merinoull og polyester. Den holder deg tørr under treningsøkta og passer til de fleste aktiviteter. Vi liker at det er glidelås i halsen.

– Ull er naturlig lukthemmende og må ikke vaskes like ofte som andre materialer. Det kan faktisk med fordel luftes i frisk luft. Det er mer skånsomt enn vask for ullfibrene, sier Bergo.

Vask ullplaggene dine for hånd eller i vaskemaskin med program for håndvask på 30 grader. Men det er faktisk ikke temperaturen som er viktigst...

– Det er sentrifugeringen. Minst mulig sentrifugering, skånsomme vaskemidler for ull og få plagg i maskinen er best for ullplaggene. Og tørk de liggende i stedet for å henge de opp. Ull er veldig elastisk når den er våt og på denne måten holder den fasongen bedre.

Du kan også bruke vaskepose.

– Ha lite i vaskemaskinen slik at plaggene ikke gnisser mot hverandre og bruk vaskepose for å unngå hull i tynn, fin ull. Jo finere ulla er, jo mer skjør er den.

Powered by Labrador CMS