15 råd som vil styrke forholdet ditt

Foto: Instagram
Publisert Sist oppdatert

Vi trenger alle en liten push i riktig retning noen ganger. Følg disse 15 rådene som lett gjør livet med kjæresten litt enklere å mestre.

1. Putt telefonen din i flymodus!

En amerikansk forskning viser at vi sjekker telefonen vår i gjennomsnitt 2500 ganger i løpet av en dag. Og uten at vi tenker videre over det, kan vi falle inn i en verden hvor alt vi bryr oss om er hva som skjer på sosiale medier. Sett derfor av mer tid til å bare være med hverandre ved å ha telefonen i flymodus.

2. Jobb med deg selv først

Vi fokuserer som oftest mest på hva som er galt med partneren vi er i et forhold med. Og skylder alt på den andre part. Men sannheten er den at det nytter ikke prøve forandre på andre uten at du åpner opp for å gjøre deg selv fornøyd først.

3. Skriv ned 3 ting du elsker ved partneren din

Start dagen med å skrive ned tre ting du elsker ved partneren din, istedet for å fokusere på alle uvaner og ting ved han du ikke liker, fokuser heller på det positive. Det kalles omvendt psykologi og funker som bare det!

4. Klem kjæresten din mer

Når vi mennesker tar på hverandre produserer vi et hormon som kalles oksytocin, et velvære-hormon som gjør at vi føler oss mer knyttet til hverandre. Ved å ta mer på partneren din vil du derfor føle deg mer i kontakt med han, noe som igjen vil føre til et bedre forhold dere imellom.

5. Lag deres egen "parterapi"

Terapi må ikke foregå i en formell setting med en terapeut. Bare det å sette av tid i kalenderen til å snakke med partneren din når dere begge er rolige og i godt humør kan virkelig hjelpe.

6. Sett av tid i kalenderen til en koselig date-kveld

Avtal en date kveld hvor dere kom dere ut av husets fire vegger. Det er ofte mye enklere å både skape god stemning og snakke om problemer når man ikke er hjemme.

7. Sett grenser

Det er essensielt å etablere regler i et forhold og holde seg til de. Når man vet hvor partneren står i ulike sammenhenger, er det enklere å finne ut av problemer sammen uten å oppsøke profesjonell hjelp.

8. Ta en ettermiddagstur sammen

Natur og bevegelse er som terapi for sjelen. Ta dere en luftetur sammen etter middag, pust inn den friske luften og klarne hodet etter en lang dag ved å bare snakke sammen.

9. Gi hverandre komplimenter

Når man har vært sammen lenge, kan man fort glemme å gjøre de søte tingene mot hverandre som man pleide å gjøre i begynnelsen av forholdet. -Noe av det søteste man kan gjøre mot hverandre, er faktisk å gi hverandre fine og oppriktige komplimenter. Prøv derfor å gi partneren din et kompliment hver dag, selv om forholdt ikke er på sitt beste.

10. Tilbring tid fra hverandre

Dette kan kanskje virke mot sin hensikt, men tid fra hverandre kan faktisk styrke et forhold. Så lenge man blir enige om reglene og kan stole på hverandre. Å ta en time-out og finne tilbake til seg selv, kan hjelpe deg til å se forholdet ditt med nye øyne.

11. Sett av 10 minutter hver dag til å snakke sammen

Hvis du og din bedre halvdel setter av 10 minutter (eller mindre til å begynne med) hver dag til å snakke om ting, vil du ganske sikkert se en forbedring i forholdet deres. Disse 10 minuttene skal ikke brukes på å snakke om problemer, men heller tvert om. Fortell om dagen deres, hva dere har opplevd osv.

12. Dra på telttur

Å komme seg bort fra alt, langt inn i skogen hvor det bare er dere to, er en super måte å finne tilbake til hverandre på igjen. Å gjøre noe sammen i naturen får dere til å se hvor bra dere kan samarbeide sammen.

13. Still postive spørsmål

Prøv å stille partneren din positive spørsmål hver dag. Unngå kritiske og informative spørsmål og spør heller "Hvordan var dagen din" "Er det noe jeg kan hjelpe deg med" f eks.

14. Si takk til hverandre

Å føle seg lite satt pris på eller tatt for gitt er en av de største grunnene til at man ønsker å gå i parterapi. Snu derfor det negative til det positive og pass på å takke hverandre ofte for alt det fine dere gjør for hverandre.

15. Bli venner igjen

Sjansen er stor for at dere var venner før dere begynte å date. Gå tilbake til den tiden, hva var det som fikk deg til å falle for partneren din? Hvorfor liker dere hverandre? Hvilke aktiviteter var det som fikk dere til å like hverandres selskap? Å spise god mat på restaurant? Spille Monopol? Gå turer sammen? - Deretter skap noen av de samme minnene om igjen.

Kilde Elle.com

Powered by Labrador CMS