Alle høydepunktene fra Oslo Runway

Gikk du glipp av Oslo Runway i helgen? Se høydepunktene fra alle visningene her.

Publisert Sist oppdatert

I helgen gikk Oslo Runway av stabelen for fjerde gang. Internasjonal presse og street style-fotografer var fløyet inn for å dokumentere den norske moteuken.

Her er våre høydpunkter fra de to dagene.

Michael Olestad:

Designergeniet Michael Nybråten Olestad sparket i gang Oslo Runway med brask og bram på Kunstnernes Hus fredag. Michael, som vant Bik Bok Runway Awards forrige sesong, viste for høsten 2018 frem en kolleksjon bestående av kjoler med lekre silhuetter, dobbeltspente frakker, sykkeltights, pologensere, skjorter og strømpebukser med rysjer, og en helt fantastisk trench coat i skinn. Michaels lekne uttrykk er av internasjonal klasse og standard. En av helgens desidert største høydepunkter.

IBEN:

Designer Anh-Marthe Storheil viste frem en kolleksjon inspirert av den ville vesten og 90-talls gatemote. Uttrykket var avslappet og kult. Fargepaletten gikk fra oransje og jordtoner til mørkeblått og denim. Fotside kåper, baggy boblejakker og statement-plagg dominerte catwalken.

Line of Oslo:

Line of Oslo viste sin nye AW18-kolleksjon i en stor filmhall hos Krypton Film på Torshov. 14 modeller viste frem 42 antrekk; det beste av den nye kolleksjonen, stylet av Line Langmo. Store herreskjorter, kjoler med trykk, eksklusiv strikk og statement-kåper i farger som rødt, grønt, sennepsgul, rosa og lillatoner.

– Jeg ville begeistre med plagg som kvinnen både føler seg fin i og som er komfortable, sier designer Line Varner om kolleksjonen.

By TiMo:

Nok en gang åpnet By TiMo og Tine Mollatt opp dørene til sitt univers for presse, influencere og celebre gjester på Theatercafeen i Oslo. På menyen stod formiddagste og champagne, og mens vi nøt den vakre atmosfæren kom enda vakrere modeller ut på catwalken iført lekre kreasjoner, som fotside kimonoer og kjoler med store skjorteslag. Et av høydepunktene var nok den fotside prikkete kjolen og det hvite fotside skjørtet med bredt belte som hadde en følelse av Dior-couture over seg. En sterk kolleksjon av By TiMo, som har klart å få et fotfeste langt utenfor Norges landegrenser med sine blomsterprint og bohemske vintagefølelser. Ikke rart Gwyneth Palthrow sverger til dette merket!

Tom Wood:

Tom Wood med designer og gründer Mona Jensen i spissen, har de siste årene blitt så mye mer enn et verdenskjent smykkemerke. Merket designer nå ready-to-wear-kolleksjoner for både dame og herre. Et frisk pust til norsk mote og en sterk kolleksjon som var både kommersiell, inspirerende og full av plagg som nordmenn i gata fint kan gå med. Gøy å se at de endelig har turt å bruke litt farger. Den sterkeste kolleksjonen hittil fra det norske varemerket Tom Wood.

FWSS:

Mye har skjedd med varemerket Fall Winter Spring Summer det siste året, og de ser ikke ut til å slutte å imponere. Det lekne og fargerike står i fin kontrast til plagg med lekre snitt. Garantert en kolleksjon som kommer til å falle i god smak blant skandinaviske fashionastas. Batikkmønster, ruter og silkeplagg dominerte den 90-talls inspirerete kolleksjonen og gir assosiasjoner til kule scandi-brands som Ganni og Lovechild.

Cathrine Hammel:

Cathrine Hammel viste frem en kolleksjon med tydelige røtter i kunstverdenen på lørdag. Kolleksjonen ble presentert i designerens egne lokaler i Oscars gate 26. Den innovative presentasjonen, var en hyllest til kvinnelige kunstnere fra Bauhaus-bevegelsen og deres sanselige håndverksestetikk. Kolleksjonen består av tykk tweed, broderier og kabelstrikket ull i en fargerik sammensetning.

Veronica B. Vallenes:

På Nasjonalmuseet i Oslo viste Veronica B. Vallenes frem en elegant og minimalistisk kolleksjon bestående av jakker med belte i livet, knelange skinnskjørt, silkebukser og blårutete dressjakker og frakker. Vi har lyst på alt!

ESP:

Elisabeth Stray Pedersen hadde valgt sine egne fabrikklokaler som venue for sin høst/vinter 2018-visning. I kolleksjonen var blant annet korte ulljakker med brede skuldre, asymmetriske skjørt, silkekjoler og en fantastisk hvit trench-kåpe med store slag og belte i livet.

Cala & Jade:

Cala & Jade inviterte til visning i lekre omgivelser på Vigelandsmuseet. Blant skulpturer og kunst, poserte modellene med Cala & Jade vesker i hånden. En fantastisk opplevelse!

Admir Batlak:

Admir Batlak inviterte til åpent hus på Galleri Riis hvor de viste frem sin høst/vinter 2018 kolleksjon. Publikum kunne gå rundt å titte på levende kunstverk iført fargerike kreasjoner. Knelange kjoler og skjørt, korte hvite jakker og fargerike hodeplagg var blant det som ble vist.

Maud:

Rutete boblejakker, kåper og frakker i sennepsgult, rødt og grønt, fargerik strikk, vide bukser, cordfløyel og en fantastisk latex trench coat var blant høydepunktene hos Maud for høst/vinter 2018.

Powered by Labrador CMS