mat

Oppskrift: Livets tomatsaus

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

En klassisk tomatsaus blir aldri det samme igjen.

Publisert Sist oppdatert

For en tid tilbake fikk jeg servert livets pasta med tomatsaus. Enkelt, tenker du kanskje? Men når denne retten gjøres riktig, så er det lite som kan måle seg. Oppskriften er inspirert av selveste Marcella Hazan, som for mange anses som selveste Gudfaren, eller rettere sagt – Gudmoren – av det italienske kjøkken.

Det som skiller denne oppskriften fra de fleste andre er den samme ingrediensen som ofte tar matlaging fra livsnødvendig til nytelse. Jeg snakker selvfølgelig om smør.

Livet er rett og slett for kort til å være gjerrig på smør, og etter å ha testet denne oppskriften vil en klassisk tomatsaus uten, aldri blir det samme igjen.

Oppskrift: Livets tomatsaus

Til fire personer. Eller bare til deg selv over flere dager. Hvis du er singel og bor alene.

Dette trenger du:

- 2 bokser hakkede tomater

- 5 ss smør (gjerne meierismør)

- 1 løk (gul løk eller sjalottløk)

- Salt

Til servering:

- 400 g pasta (fersk som tørr)

Herligheten kan gjerne serveres med mozarella eller burrata. Du kan også ha fersk basilikum på toppen.

Dersom du ønsker å spice opp retten eller lage en arrabiata-variant kan du tilsette chili eller chiliflakes fra start.

Tips: Dersom du lager ekstra saus, kan denne oppbevares i kjøleskapet. Den kan også brukes som base til tomatsuppe.

Slik gjør du:

Skrell løken og del den i to på midten slik at du får to "halvmåner". Ha de hakkede tomatene, 5 ss smør og løken i en stekepanne. Løken skal kun ligge i pannen for å avgi smak, og skal tas ut av sausen før servering. Du kan ha i salt allerede fra start, men her gjelder det å smake seg litt frem underveis og gjerne mot slutten.

La det hele koke på medium varme i 45 minutter.

I mellomtiden kan du koke pasta – tørr som fersk. Ta vare på litt av pastavannet.

Etter sausen er ferdigkokt tar du løken ut av sausen før du blander sausen sammen med ferdigkokt pasta og litt av pastavannet.

Da er det bare én ting som gjenstår – å nyte maten og føle seg stolt over egen prestasjon!

Powered by Labrador CMS