Miso-smør smaker nydelig, men miso-smør med sprøsvidd nori, sesam og ingefær er enda bedre. Bruker du smøret til stekt uer, skaper du magi!

Ellers kan det serveres til all slags fisk – eller kjøtt og bakte grønnsaker.

Uer med brokkolini og Nori-miso-smør

Gir ca 4 porsjoner

Dette trenger du:

525 gram brokkolini (3 bunter)
2 ts sesamolje
4 uer-fileter (ca 180 gram pr stk) med skinn, uten bein
Druekjerneolje eller annen nøytral olje til å dryppe med
1 vårløk, i supertynne biter
Sitronbåter til servering

Nori-Miso-Smør

2 nori-ark
2 ss ristede sesamfrø
150 gram usaltet smør, mykt
30 gram shiro (hvit) miso-pasta
2 ts ingefær, finpresset
1 sitron, skallet i fine strimler

Uer er en fet fisk og gir et godt tilskudd av vitamin A og D og omega-3-fettsyrer.

Slik gjør du:

1. Når du skal lage nori-miso-smøret, svir du først nori-arkene over åpen flamme til de er sprø (5–10 sekunder). Kjøl dem ned i romtemperatur et par minutter før du river dem i biter og har dem over i kjøkkenmaskinen. Kjør til de er finhakkede (1–2 min), og ha dem, sammen med resten av ingrediensene, over i en liten kjele på lav varme. Varm forsiktig for å smelte smøret. Hold det varmt.

2. Kok brokkolinien i en stor kjele i saltet vann til den er passe myk (2–3 min). Hell av vannet, ha over sesamoljen og salt og pepper etter smak.

3 .Varm opp en stor teflonpanne på medium/høy varme. Tørk av fisken med kjøkkenpapir, drypp den med druekjerneolje og gi et dryss med salt og pepper. Legg den i panna med skinnsiden ned og legg et bakepapir oppå. Sett en tung kjele på bakepapiret, og stek fisken til skinnet er sprøtt (2 min). Snu den og stek den til den så vidt er gjennomstekt (1–2 min). Legg brokkolini og uer på fire fat. Øs over noen skjeer med nori-miso-smør og topp med vårløk. Server med sitronbåter.

Relatert

Mercury Retrograde 2022

Mercury retrograde 2022

"Must be something in the universe" – Det er så sant det!

«Har du barn?»

– Jeg blir klaustrofobisk av tanken på barn og giftemål.
vibeke ruud

ELLEs feriefavoritter 2022: Vibeke Ruud

Dette pakker ELLEs Creative Director og Art Director med seg i feriekofferten.

Les også

middagstips

Ukesmeny

Hva skal du ha til middag denne uken? Her får du svaret!

Greske lammekoteletter med bladbetestuing og fetaost

En sunn hverdagsoppskrift du bare må prøve!

Laks- og squashburger med grønn hummus

Vi kan ha fisk hver dag om det smaker så digg som dette!