mat

Oppskrift: Bakt søtpotet á la ARKET Café

Enkel og smakfull kosemat som passer like godt til hverdag som til helg.

Publisert

ARKET’s Head Chef Martin Berg har viet hele sin karriere til den kulinariske verden, og har alltid vært drevet av utfordringer. Da han i 2015 fikk telefonen med tilbudet om å utvikle en kafé for et nytt konsept, nå bedre kjent som ARKET, var det vanskelig å takke nei.

Fra en verden av  Michelin-stjerner og fine dining, til å utvikle et kafé-konsept tilpasset retail, ser Berg store likheter:

– Det handler om møteplasser, enten det er en butikk, en restaurant, et bibliotek eller en togstasjon. 

I likhet med ELLE har ARKET også tatt et valg om å fokusere på og servere vegetarisk mat, og nå deler Martin Berg oppskriften på en av sine personlige favoritter fra menyen,  som passer perfekt for den kommende sesongen.

Les også: Trenger du inspirasjon til middag?

Bakt søtpotet med eplesalsa

Prøv denne enkle veganske retten til hverdagsmiddag eller som tilbehør til søndagsbrunsjen – bakte søtpoteter toppet med frisk eplesalsa.

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 2 store søtpoteter

  • 20 g persille

  • 20 g koriander

  • 10 g mynte

  • 10 g kjørvel

  • ½ sølvløk

  • 1 lite eple

  • 3 hvitløksfedd

  • 1 rød chili

  • 1 dl olivenolje

  • 3 ss eplecidereddik

  • 1 ss honning eller agavesirup

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 170°C. Del søtpotetene i to og dryss over litt salt og pepper. Ringle over olivenolje og bak dem i ovnen i ca. 45 minutter, eller til de er myke og har fått fin farge.

  2. Skyll og tørk urtene. Hakk dem, samt løk, chili og hvitløk (finhakket).

  3. Skjær eplet i små terninger og bland med resten av ingrediensene. Smak til med en klype salt og litt nykvernet pepper.

  4. Når potetene er ferdige, ta dem ut av ovnen. Bruk en gaffel og mos forsiktig innsiden.

Servering

Legg de bakte søtpotetene på et flatt serveringsfat og fyll dem rikelig med eplesalsaen. Avslutt med å strø over litt hakkede urter på toppen.

Voilà! Maten er servert!

Les også: Besøk Arket Café i Oslo for å teste ut resten av menyen hos ARKET Café

Powered by Labrador CMS