Nytt år - nye, sunne rutiner

Foto: HudHelse.

Annema Refsnes deler sine beste tips.

Publisert Sist oppdatert

Annema Refsnes driver til daglig AMR Fitness Studio på Skøyen i Oslo. Der spesialiserer hun seg på korte, intensive treningsøkter, trening av gravide både under og etter svangerskapet, og trening med kettlebells. På kundelisten hennes finner du blant andre Tone Damli, Line Langmo, Lise Karlsnes og Anne Rimmen.

Hennes stjerneoppskrift består av å trene de store muskelgruppene som ben, rumpe, rygg og bryst minst to ganger i uken, i tillegg til å bli andpusten én gang per dag, samt trene kondisjon minst én gang i uken.

Akkurat som trening styrker kroppen over tid, gjør skreddersydde produkter det samme for huden din, slik at den kan prestere på best mulig måte. Annema selv sverger til produktene fra ZO Skin Health.

Veien til sunn hud

– Hudpleieprogrammet fra ZO styrker huden min, akkurat slik trening styrker kroppen. På samme måte som musklene må tilpasse seg belastning, må også huden min tilpasse seg produktene jeg smører på den. Trening og fin hud går litt hånd i hånd; trening øker sirkulasjonen i huden og frigir endorfiner som gjør deg glad. Og du er alltid finest når du smiler.

– ZO Exfoliating Polish er en mild skrubb som skånsomt fjerner døde hudceller, og etterlater huden klarere, glattere og jevnere. Spesielt etter harde treningsøkter utendørs bruker jeg denne, slik at jeg får renset huden skikkelig.

Annemas grunnleggende program fra ZO Skin Health heter Getting Skin Ready, og består av rens, eksfoliering og talgkontroll. Det er et system som normaliserer hudens funksjoner for å få best mulig virkning av ZO kremene du påfører i etterkant.

I tillegg bruker Annema favoritten ZO Daily Power Defense, som bygger opp hudbarrieren, sørger for raskere reparasjon ved hudskader, og inneholder en hel bukett med antioksidanter.

En annen favoritt i Annemas hudpleierutine er solkremen ZO Daily Sheer SPF 50. Når det kommer til solkrem, har ikke Annema alltid vært like flink, men i dag går hun ikke ut døren uten.

Nytt år, ny start

–ZO Daily Power Defense er en super dag- og nattkrem. Den første uken måtte huden venne seg litt til den, men nå elsker jeg at jeg kun trenger å bruke litt for at huden skal føles supermyk og gjennomfuktet. En soleklar favoritt!

For alle som ønsker en sunn start på det nye året, har Annema følgende stjernetips:

– Jeg er en solelsker, men var ikke flink til å bruke solkrem i 20-årene. I 30-årene, derimot, skjerpet jeg meg, og nå bruker jeg solfaktor året rundt. Moren min introduserte meg for ZO Daily Sheer SPF 50 for noen år siden, og jeg er sikker på at den beskyttet meg mot pigmentflekker under graviditeten. Siden har solkremen vært en fast følgesvenn.

Dette er en av mine favoritter til trening. Lululemon Align Tights sitter som støpt på kroppen, og kommer alltid i freshe farger og mønstre. Jeg kjøper en ny hver sesong. Jeg ønsker meg også en 40 kg tung Competition Kettlebell. Foreløpig er tyngste jeg har 36 kg.

ZO Skin Healths hudprogram tilpasses individuelt på klinikk, og målet er at alle – uansett alder, kjønn og etnisitet – skal kunne få en velfungerende hud. ZO er viden kjent for gode resultater. Mange av dem vi normalt ser på den røde løperen, sverger til produktene fra ZO. For nærmeste klinikk, se www.hudhelse.com.

– Både når det gjelder trening og hudpleie – hvis det ikke fungerer for deg, er du nødt til å gjøre en endring. Derfor er januar en tid der mange ønsker å sette i gang med nye og sunnere livsstilsvaner.

https://youtu.be/UYY8EFfLDi4

–Kanskje huden din trenger en liten oppkvikker etter en tid med kald luft ute og tørt, varmt inneklima? Eller er det et litt «kraftigere» hudpleieprogram du er på jakt etter, for å holde rynkene i sjakk. Mitt aller beste tips er å kontakte en hudpleier eller kosmetisk sykepleier som kan skreddersy et program for din hud. Jeg anbefaler ekspertene hos ZO Skin Health på det varmeste. På samme måte er mitt beste tips å kontakte en personlig trener eller treningsgruppe for å få ny giv til et år med mye god trening. Finn en treningsform som passer nettopp deg, og våg å prøve noe nytt. Noe av det viktigste du gjør for kropp og hud er å holde deg aktiv året rundt, gi kroppen god næring med et variert kosthold, og gjøre noe hver uke som gir deg godfølelsen. Drikk nok vann hver dag, spesielt før og etter en treningsøkt. Eksfolier huden skånsomt minst én gang i uken, og unn deg selv en ansiktsmaske tilpasset hudtilstanden din. Jeg har hjemmespa hver fredag etter jobb – det anbefales. – ZO Stimulation Peel er en såkalt red carpet-behandling. Jeg har tidligere sagt at jeg ikke er fan av ansiktsbehandlinger, men dagen etter at jeg fikk denne, var huden min helt utrolig fin og full av glød. Jeg fikk så mange spørsmål om hva jeg hadde gjort. Denne behandlingen anbefales på det varmeste før en stor fest eller begivenhet! – ZO Wrinkle + Texture Repair gleder jeg meg til å starte med. Jeg har hørt så mye bra om hvor gode resultater den gir – den skal både reversere aldringstegn og forebygge fremtidige skader.

Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Kontent forHudhelse.

Powered by Labrador CMS