Kjøp nå!

Nudelsuppe med kyllingkjøttboller

Hva med å prøve en varm og god suppe til middag i dag?

Nudelsuppe: Gitte Witt og Filip Loebert står bak matbloggen Gitteogfilip.no – Her gir Gitte oss den beste oppskriften på nudelsuppe med kyllingkjøttboller.

Kyllingsuppe er en klassisk “forkjølelsesuppe”, men man burde lage kyllingsuppe mye oftere. Det er så godt, det varmer hele kroppen, og er faktisk utrolig enkelt å lage.

Jeg har laget en del varianter tidligere med revet kyllingkjøtt, men denne gangen laget vi en versjon som også gjorde at sønnen vår, Louis ble glad for maten. Vi byttet ut kyllingen med kyllingkjøttboller.

Tips: Hver uke setter vi i ELLE opp en middagsmeny! Se ukens meny her!

Nudelsuppe med kyllingkjøttboller

Ingredienser til 4 porsjoner 

1 pakke kjøttdeig av kyllingfilet 

Olivenolje til steking 

Ca 8 dl kyllingkraft

1 pakke egg-nudler (250 gram) 

4 stilker stangselleri 

3-4 gulrøtter 

1 stor løk 

4 fedd hvitløk 

Friske kvaster timian 

Ca 100 gram bladpersille 

Ca 100 gram revet parmesanost 

Salt 

Pepper 

Chiliflak 

Nudelsuppe

Tilberedning 

Begynn med å lage kyllingbollene.

Jeg liker å legge et bakepapir over en fjøl når jeg skal tilberede kylling, så man bare kan kaste papiret etter man er ferdig. Så, på et bakepapir (eller en plastfjøl) legger du kyllingdeigen.

Kryst over en god klype pepper, og en god klype salt. Oppkuttet bladpersille, og revet parmesanost. Bruk en skje til å blande alle krydder og ingredienser sammen med kyllingdeigen, før du former små boller med hendene.

Stek kyllingbollene med en god klunk olje i en stekepanne til de blir gylne og gjennomstekte. Sett til side.

Kutt løk, stangselleri, hvitløk og gulrot i biter og ha i en dyp panne eller kjele med olje. Ha over salt og pepper og stek bitene noen minutter, til de blir gyldne, men ikke brent. Ha over kyllingkraft og la blandingen koke opp. Ha i friske kvister av timian, og de ferdig stekte kyllingbollene. Smak til med salt og pepper.

Kok nudler som anvist på pakken. Ha nudler i bunnen av suppeskålene og hell over suppa.

Dryss litt frisk bladpersille på før servering, og chiliflak til de som liker det litt mer spicy.

Se flere oppskrifter under ELLE Mat her!

Av Nathalie Helgerud