kultur

Norske Aleksandra gikk 150 mil gjennom Namibias villmark. I dag er det premiere på Den lange reisen

Endelig er den bemerkelsesverdige filmen tilgjengelig i Norge. 

Publisert Sist oppdatert

Aktivist, filmskaper, skuespiller og modell, Aleksandra Ørbeck Nilssen, vandret 150 mil gjennom Namibias villmark med sine to venner, Kamache og Cui. 

Den lange reisen er en gripende dokumentar om selvoppdagelse og overlevelse, og følger den sanne historien om Aleksandra og hennes to Ju/'hoansi San-venner som legger ut på ekspedisjon gjennom Namibias villmark i søken etter å bevare utfolkskulturer. 

Hør Aleksandra Ørbeck-Nilssens utrolig historie i ELLE Podkast her.

– Denne reisen handler om hvordan vi som mennesker kan gjenfinne kontakten med oss selv, hverandre og naturen rundt oss, sier Aleksandra. 

Filmen er regissert av Pierre Stine og filmmusikken er det Aleksandra selv som har produsert, og hun fremfører også låtene som nå er tilgengelige på Spotify. 

Filmen har premiere på NRK 6. november, og kan ses her.

Jeg tror ikke på at verden er kjørt eller at klima bare kan reddes av politikere. 

Aleksandra er grunnlegger av organisasjonen Nanofasa Conservation Trust, som arbeider for å bevare urbefolkningen, dyrelivet og naturen i Namibia. Aleksandras nyeste prosjekt, Ordskog, fokuserer på urbefolkning i Kenya som var erklært utryddet for fire år siden. 

– Prosjektet i Kenya er helt spesielt, og jeg tror virkelig at det kan bringe litt håp inn i en verden som ofte er preget av konflikter og usikkerhet. 

Aleksandra driver det hun kaller planetarbeid, og er en sterk bidragsyter til gjennomføring – og ikke minst formidling, deling og spredning av informasjon, gjennom blant annet sosiale medier. 

– Fremtiden til jorden ligger hos menneskene. De er vi som må skape endringene i oss selv – med hverandre – og innse at alt vi ser er en forlengelse av oss selv. Verden er mindre ensom hvis vi husker på at vi hører til i alt. Jeg tror ikke på at verden er kjørt eller at klima bare kan reddes av politikere. Jeg tror på løsninger, og at vi kan skape utrolige løft mot en bedre fremtid hvis vi går sammen. Jeg elsker å skape ting, så hvorfor ikke skape så mye positiv impact jeg kan, med de som kan det best, i denne lille lånte tiden jeg har på denne kloden. 

Se Den lange reisen 6. november kl. 21:20 på NRK eller her

Powered by Labrador CMS