Norsk stylist styler modellene til Chanel-showet

Foto: Chanel og privat.

Vi har tatt en prat med den norske hårstylisten om livet backtage hos det franske motehuset.

Publisert Sist oppdatert

ELLE har tatt en prat med den norske hårstylisten, Andres Valle Kløvstad, som var booket inn for å gjøre håret til modellene før Chanel Haute Couture 23-visningen. Dette er hans fjerde gang på seks måneder at han er booket inn for å jobbe som hårstylist for den franske motehuset.

Hver look er nøye gjennomtenkt, testet og planlagt nøye.

Den norske superstylisten jobber til vanlig hos Gevir.

Hvordan føles det å gjøre Chanel-visningen?

– Jeg er så heldig at dette var min fjerde visning på 6 måneder.. Jeg føler meg så privilegert som får jobbe med ett av moteverdens største brands. Det er et så stort backoffice-team på disse visningen at man blir helt stum. Proft fra topp til tå. Jeg har vært med å assistert hårstylisten James Pecis i tre hektiske dager nå, og bare det å være på hovedkontoret på Chanel er en fryd. Det er så mange som jobber i team for å skape et show, en look og få frem en følelse.

Hvordan er stemingen backstage?

– Stemingen backstage er proff, myldrende og hektisk. Samtidig så er alt planlagt ned til fingrespissene at alt går sømløst. Ingenting er tilfeldig. Hver look er nøye gjennomtenkt, testet og planlagt nøye. Hvert antrekk er sydd til hver enkelt modell, og det å se alle syerskene som står ved modellene og tilpasser klærne når vi lager lookbooken er en glede. Det er et størt øyeblikk for de når antrekket for første gang møter blitzen.

Se backstage videon fra Chanel Haute Couture SS23:

Andres Valle-Kløvstad skryter av backstagestemingen hos Chanel – proft til fingerspissene.

Hva er hårtrendene de har knagget visningshåret på?

– Chanel er så erkefransk som mulig, og de har alltid en ren og pen linje på hår og make up. I år har vi fokusert på tre looks:

1: Softe bevegelser i håret med en naturlig krøll som mykner opp looken.


2: Fletten. Denne sesongen er en lav flette i kombinasjon med en sideskill. Blankt og sofistikert hår.


3: Soft weetlook – da stylet på de med litt kortere hår. Parisisk kort hår er alltid super-chic. Sporty, enkelt, men så chic!

Ser du noen generelle beautytrender fremover?

– Trender kommer og går hele tiden, men jeg føler at det er fokus på naturlig skjønnhet, sunnhet og velvære. En naturlig men velstelt beautytrend. Fint og sunt hår og en fresh glød. Litt typisk den franske Chanel-kvinnen.

Se de 7 høydepunktene fra visningen her

Powered by Labrador CMS