ANNONSE:

Slik velger du riktig kashmirkvalitet

Kashmir er et av verdens mest eksklusive materialer, men hvordan vet du at det du betaler for er av riktig kvalitet?

Publisert Sist oppdatert

Det som gjør kashmir så eksklusivt er mye på grunn av den høye kvaliteten og egenskapene kashmiren har. Det er imidlertid begrenset oppdrett av kashmirgeiter og sammen med den unike kvaliteten gjør dette at prisnivået på kashmirull ligger høyere enn for annen ull. Tenk at til å strikke et stort skjerf så går det med ull fra hele tre kashmirgeiter!

Her er 4 tips til hvordan du kan gjenkjenne god kashmirkvalitet.

1. Sjekk merkelappen

Kun produkter i ren kashmir kan være merket som 100% ren kashmir. Man kan blande kashmir med andre materialer som merino, bomull eller silke, mange klesmerker gjør det – hovedsakelig for å få ned prisen på plaggene. Da oppnår du å få en «smak» av kashmirens kvaliteter i plagget, men det er allikevel bare et snev av egenskapene man oppnår når plagget er laget i 100% ren kashmir.

Kashmirens unike kvaliteter:

· Kashmir er blant verdens fineste naturfiber, med tynne, myke hårfiber

· Kashmir har en håndfølelse, en mykhet, du aldri har kjent maken til

· Kashmir isolerer tre ganger mer enn saueull

· Kashmir er 100% kløfritt og kan brukes rett på huden

· Kashmir er en fornybar ressurs og skader ikke miljøet

Statens Institutt for Forbruksforskning (SIFO) har i samarbeid med gründeren av Kashmina utviklet en test for å måle kvalitet i kashmirull. Noe slikt fantes ikke i Norge fra før, og dette sikrer at partnere leverer plagg i øverste sjiktet. Merkelappen vil også vise hvordan du best tar vare på din kashmir. Les mer om dette her.

2. Har plagget en myk hand feel?

Etter du har sjekket merkelappen, bør det neste steget være å kjenne på plagget. Det skal være en unik og myk handfeel som skiller seg fra andre naturmaterialer. Jo tynnere et hårfiber er, jo bedre. Stryk plagget mot håndflaten og hvis du opplever at stoffet gir kløe eller stikker så kan du gå ut ifra at det ikke er ren kashmir. Når du først har prøvd kashmir er det nesten umulig å velge noe annet. Kashmir er noe av det mest naturlige, bærekraftige og komfortable enhver bør oppleve. Oppdag klassikere i 100% myk kashmir her.

3. Kjøp kashmir fra merker du stoler på

Det finnes merker med dårligere kvalitet på kashmiren enn andre. Når du først finner et merke du er fornøyd med - stick to it! Kashmina bruker kun kashmirull fra Indre Mongolia, som er kjent for geiter med eksepsjonell kashmirull. De har spesialisert seg på et rent naturprodukt, uten å blande inn andre naturfibre eller kunstfibre. De mener at de i dag har noe av den beste ullen som er å oppdrive på markedet.

Kashmina er et norsk klesmerke hvor alle plaggene er i 100% ren kashmir. Produksjonen er bærekraftig og tar vare på dyr, mennesker og planeten. Kolleksjonen består av myke, vakre kashmirplagg, i den beste kashmirkvalitet som varer deg år etter år. Hos Kashmina finner du blant annet kashmirgensere, kashmirskjerf, kjoler, bukser, cardigans, morgenkåper og luer som kan brukes året rundt.

4. Pris

Pris og kvalitet henger sammen når det kommer til kashmir. Det er en internasjonal kilopris på kashmir, og denne prisen er relativt lik for alle som handler råvaren. Dersom du finner plagg i 100% kashmir som er overraskende rimelige kan du gå ut ifra at det er enten av betydelig lavere kvalitet, eller at det ikke er kashmir i det hele tatt.

Du kan sjekke ut de beste kashmirkjøpene her.

Powered by Labrador CMS