Podcastene du garantert blir hekta på i sommer

Disse podcastfavorittene har en garantert avhengighet, enten du ligger paddeflat på en sandstrand, sykler til jobben, eller jogger deg en tur i sommer.

Publisert Sist oppdatert

Har du ikke kastet deg på podcast-trenden enda? Vi kan love deg at så fort du har satt deg inn i en god podcast, kommer du til å bli helt hekta! En god podcast på øret kan nemlig være bedre enn en god film. Du drømmer deg bort i et univers som tar deg langt vekk fra virkeligheten.

Se flere av våre favoritter her!

Podcast for dummies

Er du en av de som fortviler og ikke engang skjønner hva en podcast er? Ikke tenk på det, vi har alle vært der! En podcast er ifølge Wikipedia en serie av lydfiler satt sammen i episoder som du via din smarttelefon, kan laste ned eller abonnere på slik at du kan høre de når det måtte passe seg.

Ordet "podcast" ble oppfunnet av BBC-journalist Ben Hammersley i 2004, og stammer fra ordet pod som ipod (den lille dingsen man spilte musikk fra for en herrens år siden) og cast som i broadcast som er en terme for video eller audio-lyder som blir eksponert for et større publikum via web.

Hvor finner du podcaster?

Podcast er en egen app, som automatisk følger med alle Iphoner (Den har en lilla farge med en mikrofon på). Det eneste du trenger gjøre for å begynne å lytte på en podcast, er å gå inn på den lilla appen og søke opp den podcasten du ønsker å høre på. Det finnes også en egen knapp som heter Toppliste, så enten kan du høre deg gjennom den, eller du kan høre på våre ELLE-favoritter under her:

Podcaster om mote

Unstyled

Refinery29s motepod er et must for deg som elsker mote.

Get It On

Vi digger Dawn O´Porter og i denne motepodcasten snakker hun med interessante folk om hvordan de kler seg og hvorfor.

Dressed: The History of Fashion

Motehistorie handler om mer enn bare fine klær. Denne podcasten på 20 episoder tar deg gjennom motehistorien.

The High Low

Dory Alderton og Pandora Sykes podcast er en av våre favoritter.

Fashion no filter

Fashion no Filter er en pod lagd av den franske it-jenta Camille Charriere og hennes kompanjong Monica Ainley. Her følger vi jentene på alt fra fashion week i Paris, til intervjuer med designere og andre internasjonale moteprofiler. De er begge flinke til å gi av seg selv, praten går lett og de fremstår som behagelig og morsomme, noe som gjør at du lett kan finne på å sitte for deg selv på bussen og le deg ihjel.

Add to bag

Noe inspirert av jentene over har de to svenske motejentene Fanny Ekstrand og Viola Bergstrøm kommet opp med en podcast som tar for seg alle temaer vi mote-jenter elsker å snakke om. Det føles litt ut som at du sitter i garderobeskapet sammen med jentene og skåler i champagne mens de snakker om alt som opptar de.

True crime-podcaster / Krimpodcaster

En god krimpod gjør deg både redd og sykt nysgjerrig på en og samme tid. Du bare MÅ høre resten. Pussig hvor mye enklere det er å gå seg en to-timers tur med en spennende krimfortelling på øret!?

To hvite menn

Hva skjedde egentlig i Kongo da Joshua French og Tjostolv Moland ble arrestert og dømt til døden for å ha drept en sjåfør? I denne podcastserien får du hele historien fra oppveksten til de to nordmennene, fram til i dag hvor Joshua er den eneste igjen til å fortelle hva som skjedde.

My favourite murder

Karen Kilgariff og Georgia Hardstark forteller hverandre sine beste mordhistorier, og får andre til å fortelle dem sine true crime-historier.

I`ll be gone in the dark

Dette er historien om hvordan boken "I`ll be gone in the dark" ble til. En grusom historie fra virkeligheten om the Golden State Killer, en serievoldtekts- og drapsmann som herjet i California.

Kris på Kripos

Norges podcast-konge, Kristopher Schau undersøker hvordan en kriminaletterforskning fungerer i virkeligheten. Her får du et eksklusivt innsyn i Kripos arbeidsmetoder.

Jørn, pappaen som forsvant

VG lager mange bra podcaster. Vi ble helt oppslukt i historien om Jørn Berntzen som forsvant sporløst en natt i Oslo for 14 år siden. Ingen har hørt noe fra han og saken ble ikke etterforsket. I disse tre episodene prøver VG å finne ut hva som skjedde.

Hele historien

NRKs podcastserie er ikke akkurat krim, men historier fra virkeligheten. Nå ligger det syv serier med to episoder i hver ute, og våre favoritter er "Drapet på Benjamin Hermansen", "Sleipnerforliset" og " Overgrepene i Alvdal".

Purk eller skurk

Rettssaken mellom skurken Gjermund Cappelen og politimannen Eirik Jensen har skapt store overskrifter i mediene det siste året. Men hvem er egentlig Eirik Jensen og hvordan endte den mest betrodde politimannen opp som hovedmistenkt i et kriminelt nettverk han selv jobbet med å bekjempe? Her møter du nettverket til både skurken og purken, samt intervjuer med Cappelen og Jensen.

Uløst

En lørdag i 1995 ble 17 år gamle Birgitte Tengs funnet død i en steinrøys bare kilometer fra der hun bodde. Et par uker etter blir fetteren mistenkt for mordet, men han ble aldri strafferettslig dømt. Hva skjedde den fatale kvelden og hvordan er det egentlig å være uskyldig dømt av et helt land for et drap du kanskje ikke begikk? 20 år etter drapet reiser VG tilbake til den lille byen Karmøy for å rote rundt i den gamle rettssaken i sesong 1 av Uløst. Gåsehud faktor!

I sesong 2 tar de for seg Therese-saken. Ni år gamle Therese Johannessen forsvant fra hjemstedet sitt, Fjell 3. juli 1988. Politiet fant aldri ut hva som skjedde eller om Therese ble drept eller bortført av familien til Pakistan. Den beryktede svenske seriemorderen, Thomas Quick (Sture Bergwall) tok på seg skylden for drapet, noe som viste seg å ikke stemme. Men hva skjedde med Therese? Vi er ikke i tvil etter å ha hørt siste episode av denne podcasten...

Death in Ice Valley

Først kom "Gåten i Isdalen" og i år kom BBC og NRK ut med denne felles produksjonen om samme mysterium.

Gåten i Isdalen:

Dette er historien om en kvinne som ble funnet død i Isdalen i Bergen i 1970, og hvis identitet aldri ble funnet. Hun hadde 8 falske pass, men ingen vet hvem hun egentlig er. Men nå har nye DNA-bevis dukket opp i saken. Vil politiet i Bergen endelig finne ut hvem kvinnen var og hvorfor kan det virke som at politiet ønsker å skjule viktige spor i saken? - Du vil bare høre mer!

Dirty John

Likte du "Serial" og "S-town", liker du "Dirty John". Den suksessfulle interiørdesigneren, Debra Newell møter John Meehan, en kjekkas som tidligere har vært i Irak med Leger uten grenser. Men familien hennes liker ikke John, og snart finner hun ut at familien hadde rett. John er ikke den han har utgitt seg for å være. Hvor farlig er han egentlig?

Serial:

I et high school-miljø i Baltimore blir en jente funnet drept og nedgravd i Lincoln Park. Ekskjæresten Adnan blir fort mistenkt i saken, han har hele tiden bedyra sin uskyld og som lytter faller du fort i de baner om at han må være uskyldig. Litt som Netflix-suksessen Making a Murderer, du bare må komme til bunns i dette mysteriet.

S-town:

Fra skaperne av Serial og This American Life, kommer en podcast basert på en sann historie om rikmannssønnen som hevder han slapp unna med mordet på en person i en liten by i Alabama. Når John og programlederen Brian begynner å grave i saken, blir enda en person funnet død og søken etter sannheten fører til grusomme funn og mysterier om en manns liv.

Keen på kino? Disse bør du se i sommer!

Powered by Labrador CMS